Sayfa 745/1012 İlkİlk ... 245645695735743744745746747755795845 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 5,953 - 5,960 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hepsi öyle hepsi, kamusu özeli hepsi aynı. Benim banka da kuş kadar günlük atm para çekme limiti koymuş, günlere bölüp parça parça çekiyorum, sinirimden deliriyorum çözümü yok. Sırf eziyet insana..
    Bankaların atmlerde bulundurduğu nakit bilançolarında %25 faiz ödedikleri ama %0 faizli geliri elde ettikleri bir gider kalemi olarak gözüküyor. Banka bilançosundan atm'ye nakledilen nakitten bankalar ciddi zarar yazıyorlar. Faiz yıllık %10 iken bu göze az batsa da piyasa faizleri %25-30'lara geldiğinde bu ciddi anlamda bankacıları rahatsız eder. Limiti düşürerek taşıdıkları banknot miktarını ve maliyetini azaltmaya çalışıyorlar.
    Şubelerin banknot pozisyonu için de durum atmlerden farklı değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bankaların atmlerde bulundurduğu nakit bilançolarında %25 faiz ödedikleri ama %0 faizli geliri elde ettikleri bir gider kalemi olarak gözüküyor. Banka bilançosundan atm'ye nakledilen nakitten bankalar ciddi zarar yazıyorlar. Faiz yıllık %10 iken bu göze az batsa da piyasa faizleri %25-30'lara geldiğinde bu ciddi anlamda bankacıları rahatsız eder. Limiti düşürerek taşıdıkları banknot miktarını ve maliyetini azaltmaya çalışıyorlar.
    Şubelerin banknot pozisyonu için de durum atmlerden farklı değil.
    emin miyiz ¿

syg,

3. 850K TL ye ykb 22.5 teklif etti ki 23 verse ne olur? Stopajı çıkar eline net 18.5 19 kalıyor. Enflasyon tüfe 23 üfe 35 ki bunları üstü var altı yok. Su içinde %4 negatif faiz, ki oda en az, direk zarar yani. Asgari ücret zammı dahi 26. E ne yaptık mecburen dolar aldık. Sonra da niye dolar aldın. İşte bu yüzden, parama negatif faiz verdikleri, erittikleri için aldım. 6.3 larda bozmuştuk, zorla aldırıyorlar.
    Sabırla almadık vatana katkımız olsun diye. Ama zarar etmeyi kaldıracak halimizde de yok, asgari ücretlinin maaşını finanse edecek halimiz hiç yok. Kimse niye TL tasarruf yok bu ülkede diye sormasın, işte bu yüzden. Emeğimizden 3 kuruş tasarruf edip TL tutacağız diye vay zarar mı ettim kar mı ettim diye stres yaşayıp cezaya katlanacak halimiz de yok.

4. TL mevduatçılardan asgari ücretlilere destek

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Gil-Galad Yazıyı Oku
    750K TL ye ykb 22.5 teklif etti ki 23 verse ne olur? Stopajı çıkar eline net 18.5 19 kalıyor. Enflasyon tüfe 23 üfe 35 ki bunları üstü var altı yok. Su içinde %4 negatif faiz direk zarar yani. Asgari ücret zammı dahi 26. E ne yaptık mecburen dolar aldık. Sonra da niye dolar aldın. İşte bu yüzden, parama negatif faiz verdikleri için aldım. 6.3 larda bozmuştuk, zorla aldırıyorlar. Sabırla almadık vatana katkımız olsun diye. Ama zarar etmeyi kaldıracak halimizde yok. Asgari ücretlinin maaşını finanse edecek halimiz yok.
    Ben de artik elime gecen TL ye gidip hemen dovis aliyorum...
    Biktim artik bi kulagimin arkasi kaldi.
    TL bir iluzyondur...
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    emin miyiz ¿

syg,
    Bildiğim kadarıyla atmler ve şube kasasındaki banknot bankanın bilançosunda farklı bir hesapta duruyor ve o hesaptaki meblağ için banka bir gelir elde edemiyor. Ta ki banknotu tcmb'nin her ilde bulunan banknot toplama merkezlerine gönderip bankanın kaydi sistemdeki hesaplarına kaydettirene kadar.

Hatta bazı bankaların banknot olarak getirilen mevduata (eğer hacimli ve derinlikli şubeleri az olan bir banka ise) 1 gün valör uygulamasının nedeni de bence bu. Bankalar yatırdığınız banknotu eğer o gün içinde kasadan para isteyen az sayıda müşteri var ise ancak tcmb'ye ulaştırıp kaydi para sistemine kayıt ettirdikten sonra kredi olarak verebiliyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Bu sabah yapı krediyi aradım 500k+ için mt ilk önce 22.50 dedi pazarlık yapınca 23.25 olur en son dedi + bugün getirsemde parayı birgün valör olucagını söyledi bende mevcut vakıfbank ile %23 den devam ettim.
    Söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir şahsi fikrimdir saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by Gil-Galad Yazıyı Oku
    850K TL ye ykb 22.5 teklif etti ki 23 verse ne olur? Stopajı çıkar eline net 18.5 19 kalıyor. Enflasyon tüfe 23 üfe 35 ki bunları üstü var altı yok. Su içinde %4 negatif faiz, ki oda en az, direk zarar yani. Asgari ücret zammı dahi 26. E ne yaptık mecburen dolar aldık. Sonra da niye dolar aldın. İşte bu yüzden, parama negatif faiz verdikleri, erittikleri için aldım. 6.3 larda bozmuştuk, zorla aldırıyorlar.
    Sabırla almadık vatana katkımız olsun diye. Ama zarar etmeyi kaldıracak halimizde de yok, asgari ücretlinin maaşını finanse edecek halimiz hiç yok. Kimse niye TL tasarruf yok bu ülkede diye sormasın, işte bu yüzden. Emeğimizden 3 kuruş tasarruf edip TL tutacağız diye vay zarar mı ettim kar mı ettim diye stres yaşayıp cezaya katlanacak halimiz de yok.
    stopaj indirimini bile uzatmadılar çok gördüler asgari ücret zammı her açıdan önemliydi 15 20 arası yapılsa enflasyon hedefinin tutturulabileceği izlenimi artardı faiz doların stabil kalması ve düşmesi normal görülürdü ama 26 arttı ! Güvendiğim ekonomistlerin bile asgari ücret olayına ideolojik duygusal yaklaşması inanılmaz hem 2019 da global kriz bekliyor şirketler küçülecek diyor ama asgari ücretin 26 lık artşını bile az buluyor kimseye güvenmiyorum artık

Sayfa 745/1012 İlkİlk ... 245645695735743744745746747755795845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •