Sayfa 805/1012 İlkİlk ... 305705755795803804805806807815855905 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 6,433 - 6,440 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. teb aradı, 23.5 marifetli eski müşterilerine de vermeye başlamış

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kesinlikle katiliyorum, ileriye donuk hedeflenen enflasyona gore yapilmali zamlar, ucret artislari, kira artislari v.s, gecmiste gerceklesene gore degil. Gecmise gore yaparsan o enflasyonun artik yerlesmesini sagliyorsun.
    Bunu gecmiste gorduk defalarca...
    Ama onumuz malum secim...
    Syg,
    Bende Dudu gibilere (gariban ve/veya asgari ücretli düşmanı)"salma salınmasını" talep ve temenni ediyorum...
    Böylelikle hem gelir adaleti sağlanır,hemde enflasyonla mücadele edilmiş olunur...
    Hemen "PİS KOMİNİST" diye çemkirmeyin,Fransa gibi gelişmiş ülkelerde Zenginlik Vergisi altında salma salıyorlar
    Ahanda aşağıda...

"Fransa'da ülkenin en üst mahkemesi, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ana politikalarından olan yüksek gelirli kişilere %75 oranında vergi uygulanmasını onayladı."

DİP BİLGİ;Salma salmak;Genellikle köylerde işlerin görülmesi için ihtiyar heyetinin kararıyla her evden para toplamak.
    (Yani bir nevi ek vergi...)

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, 2018’in ikinci yarısında enflasyon yüzde 6,38 oranında oldu. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına, 2018’in ikinci yarısındaki enflasyon oranında zam yapılacak. Ocakta SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 6.38 oranında zam yapılacak. Ocakta memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yüzde 6.88 oranında zam yapılacak.
    EN DÜŞÜK SSK EMEKLİ AYLIĞI 1.858 TL'YE ÇIKACAK

Bu artışla en düşük SSK emekli aylığı bin 747 TL’den bin 858 TL’ye, en düşük BAĞ-KUR aylığı bin 475 TL’den bin 569TL’ye, en düşük tarım BAĞ-KUR’lu aylığı da bin 164 TL’den bin 238 TL’ye yükselecek.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına, ocak ve temmuz aylarında, bir önceki 6 aylık dönemdeki enflasyon oranında zam yapılıyor. Bu çerçevede geçen yıl ocakta yüzde 5.69, temmuzda yüzde 9.17 oranında zam yapılmıştı.

Saygılarımla,
    nasıl bir matematikle son 6 aylık tüfeyi 6,38 çıkarmışlar merak ediyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kesinlikle katiliyorum, ileriye donuk hedeflenen enflasyona gore yapilmali zamlar, ucret artislari, kira artislari v.s, gecmiste gerceklesene gore degil. Gecmise gore yaparsan o enflasyonun artik yerlesmesini sagliyorsun.
    Bunu gecmiste gorduk defalarca...
    Ama onumuz malum secim...
    Syg,
    Hangi dönemde gördük DEFALARCA Dudu bey ? Bana stokculuk , ikamecilik dönemleri dışında talepten kaynaklanan bir yüksek enflasyon dönemi gösterebilir misiniz ? ÜFE gelmiş 33% 'e bunun sebebi geçen hafta artan asgari ücret midir ? Hani diyorum gaddarlar mı acaba? Değiller çünkü sağda solda çocuğuna pantolon alamayan baba haberlerini okuyup ağlayanlar sonra gelip buraya asgari ücret artışı enflasyonu kemikleştirir diyorlar . Öbürü de gelmiş İMF ' nin sevilmemesinin nedeni kemer sıkma politikasıdır diyor . PES be kardeşim . Burada kendi aranızda top çevirmekten , danışıklı dalkavukluk etmekten körelmişsiniz .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Asgari ucretin, kira vergi ve diger ucret artislarinin gecmis degil gelecek, hedeflenen enflasyon oranina gore yapilmasi gerektigini savunuyorum..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. Sabah yazarı Dilek Güngör, "Sabancılar maaile Malta vatandaşı oldu. Malta Resmi Gazetesi’ndeki bilgilere göre, 2 çocuğuyla Suzan Sabancı Dinçer, 2 çocuğu ve eşiyle Çiğdem Sabancı Bilen ile Şevket Sabancı’nın torunları listede" dedi.

Dilek Güngör, 'MaltaSA' başlığıyla yayımlanan yazısında "Malta her yılın sonunda Resmi Gazetesi'nde ülkeden vatandaşlık alanların listesini yayımlıyor. 2018'in son günü de bu değişmedi. Malta'da her yıl belli sayıda yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesini sağlayan ve tam ismi Citizenship by Investment (Yatırım ile Vatandaşlık) olan programa girenlerin isimleri açıklandı" aktarımında bulundu.

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...URL_shortening

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Hangi dönemde gördük DEFALARCA Dudu bey ? Bana stokculuk , ikamecilik dönemleri dışında talepten kaynaklanan bir yüksek enflasyon dönemi gösterebilir misiniz ? ÜFE gelmiş 33% 'e bunun sebebi geçen hafta artan asgari ücret midir ? Hani diyorum gaddarlar mı acaba? Değiller çünkü sağda solda çocuğuna pantolon alamayan baba haberlerini okuyup ağlayanlar sonra gelip buraya asgari ücret artışı enflasyonu kemikleştirir diyorlar . Öbürü de gelmiş İMF ' nin sevilmemesinin nedeni kemer sıkma politikasıdır diyor . PES be kardeşim . Burada kendi aranızda top çevirmekten , danışıklı dalkavukluk etmekten körelmişsiniz .
    2000 oncesinde defalarca gordum, yillarca kronik enflasyon ortaminda yasadim ben..

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Populist politikalardan biktim.

Syg,

Sayfa 805/1012 İlkİlk ... 305705755795803804805806807815855905 ... SonSon