Sayfa 207/612 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307 ... SonSon
Arama sonucu : 4892 madde; 1,649 - 1,656 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Terzico kardeş bu yazınızı da saklayalım mı ? İleride lazım olur mu ? Yine döktürmüşsün , teknik , temel , grafik , derin analizler gırla gidiyor maşallah yazılarında.

Ama yazıların o kadar derin ki bizim gibi sade vatandaş anlamıyor bunları. Muhtemelen Mustaf Topaloğlu anlar bir de onu demeseydin onunla kafalarınız uyuşur gibi geliyor bana.

Marketlerde kuyruk yok doğru ama ölen biten de yok. Hiç mi gelir tablosuna bakmıyorsun . Pınar sütün satışları %20 arttı , Petun %10. PETUN'un satışlarındaki artış çok iyi değil ama öldük bittik seviyesi de değil yani. Hele ki 5 liralık fiyata gelecek kadar hiç değil.

Pınar süt ise zaten satışaları enflasyon üstünde artmış. Yani kapasite ve tonaj artışı da olması lazım az da olsa. Yani senin sorunun ne bu durumda.
    Herkese merhaba.Uzun zamandır takip ediyorum forumu.Kısmet bu güneymiş.
    Yaklaşık 30 yıldır hisse senedi viop forward işlemleri yapan yeri geldi mi saatlik yeri geldi mi en az 1-2 yıl hisse senedi elde tutarak yatırım yapan biriyim.
    Son 6-7 aydır petun alıyorum.
    Bu kağıdı özellikle her yıl düzenli temettü vermesinden ve de özellikle yaşar holdingin borçlu olmasından dolayı seçtim.

2. Hissenin değerinin bulunduğu nokta herhalde 6-7 yıl önceki değerlerinde.
    Sizlerle uzun vadeli düşünen bir yatırımcı olarak bakış açımı paylaşmak isterim.
    Ayda 1.800-2.200 TL kira getiren 2 daireniz olduğunu düşünün.yani yılda 48.000 TL kira geliriniz olsun.Bunun 8 bin TL si gelir vergisine yatırım aidatına ve emlak vergisine gider.
    Net 40.000 TL kira geliri= 2 adet daireden.
    Bu arada kiracı ödemedi kaçtı daire boş kaldıları hiç hesaba katmıyorum.
    Geçen yılki gibi 41 kuruş ödese 100.000 lot mal yeterli.
    Yani kabaca 500.000 TL.
    2 daire en az 800-900 bin TL ile bu getiriyi yaparken şu anda petun bedava bence.
    Holding’in borcu var evet doğuş holdingin de borcu vardı ne yapıyor şimdi ne var ne yok satıp borç ödüyor.
    Telekomun borcu ödenemedi telekom mu battı ?Bankalara geçti değerini bulunca satacaklar.

Benim naçizhane tavsiyem nasıl yatırım için bir ev arsa aldıktan sonra her gün her saat evin değeri ne oldu bakmıyorsak bu kağıda da uzuk vade bakabilecekler yatırım yapsın.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Saygılarımla

3.  Alıntı Originally Posted by Kandinsky Yazıyı Oku
    Hissenin değerinin bulunduğu nokta herhalde 6-7 yıl önceki değerlerinde.
    Sizlerle uzun vadeli düşünen bir yatırımcı olarak bakış açımı paylaşmak isterim.
    Ayda 1.800-2.200 TL kira getiren 2 daireniz olduğunu düşünün.yani yılda 48.000 TL kira geliriniz olsun.Bunun 8 bin TL si gelir vergisine yatırım aidatına ve emlak vergisine gider.
    Net 40.000 TL kira geliri= 2 adet daireden.
    Bu arada kiracı ödemedi kaçtı daire boş kaldıları hiç hesaba katmıyorum.
    Geçen yılki gibi 41 kuruş ödese 100.000 lot mal yeterli.
    Yani kabaca 500.000 TL.
    2 daire en az 800-900 bin TL ile bu getiriyi yaparken şu anda petun bedava bence.
    Holding’in borcu var evet doğuş holdingin de borcu vardı ne yapıyor şimdi ne var ne yok satıp borç ödüyor.
    Telekomun borcu ödenemedi telekom mu battı ?Bankalara geçti değerini bulunca satacaklar.

Benim naçizhane tavsiyem nasıl yatırım için bir ev arsa aldıktan sonra her gün her saat evin değeri ne oldu bakmıyorsak bu kağıda da uzuk vade bakabilecekler yatırım yapsın.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Saygılarımla

Ben de aynı mantıkta bakıyorum.

Şu anda tam alınıp kenara atılacak bir hisse. Hiç yükselmese bile , mevcut bilançoyu sürdürebilse her yıl en az %15 temettü verimi olur bu fiyatla.

Fiyatın da burada kalması imkansız. Holdingin borç meselesi çözülürse şu anki rasyo ve mali tablolarla bile en az 7-8 lira olması lazım piyasa çok kötü olduğundan. Piyasa düzelse zaten 12-13 lira olması lazım.

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Ben de aynı mantıkta bakıyorum.

Şu anda tam alınıp kenara atılacak bir hisse. Hiç yükselmese bile , mevcut bilançoyu sürdürebilse her yıl en az %15 temettü verimi olur bu fiyatla.

Fiyatın da burada kalması imkansız. Holdingin borç meselesi çözülürse şu anki rasyo ve mali tablolarla bile en az 7-8 lira olması lazım piyasa çok kötü olduğundan. Piyasa düzelse zaten 12-13 lira olması lazım.
    Ben son çeyreğin ilk 3 çeyreğe göre daha iyi geleceğini düşünüyorum.Benim yaptığım işte öyle oldu belki de bundandır...
    3.çeyrekte geçen senenin altındaydı kar rakkamı ama son çeyrek sürpriz yaparsa şaşırmam.50-60 mio TL bandında beklentim.
    Piyasada bu kadar batan konkordato ilan eden varken PETUN tarih yazıyor bence kimse farkında değil.
    Herkese bol kazançlar dilerim.

Şahsi görüşümdür Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Emirhan 06
    Yaşarlar Konkardoda
    ilan edebilirlermi ?
    çünkü gıda sektöründe
    bu Konkardoda çok var .
    yaşarların borcu da çok.
    Konkardoda ilan edebilirlermi ?
    Yaşarlar için daha iyi olmaz mı?.
    Emirhan sen iyi bilirsin
    y.t.d ironi bu yazı
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz.

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bende toplamaya başladım tepkisiz kalınca dikkatimi çekti 2500 lot ile katıldım duruma göre 25000 lota kadar tamamlayabilirim Hayırlısı olsun

7.  Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    Emirhan 06
    Yaşarlar Konkardoda
    ilan edebilirlermi ?
    çünkü gıda sektöründe
    bu Konkardoda çok var .
    yaşarların borcu da çok.
    Konkardoda ilan edebilirlermi ?
    Yaşarlar için daha iyi olmaz mı?.
    Emirhan sen iyi bilirsin
    y.t.d ironi bu yazı
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz.

Terzico kardeş sana buradan hiç demediysem en az 10 kere söylemişimdir ben Yaşar Holdingi , holdingin halka açık diğer şirketlerini ( süt , su , dyo , viking ,Ayces ves.. ) Petundan ayrı tutuyorum.

Onlar bir tarafa petun bir tarafa. Tabii ki ana şirketin yada grup şirketlerinin zora girmesi ve sanmam ama konkardato ilan etmesi dolaylı olarak petunu ve onun hisse değerini etkiler. Zaten konkordato türkiyede iflas gibi algılanıyor ama öyle değil.

Konkordato , kısa vadeli borçlarınızı çeviremez hale gelip nakit sıkışıklığından dolayı temerrüde girmeniz , ve alacaklılar bı kısa vadeli nakit sıkışıklığından kaynaklanan borcu ödeyememe durumu için şirkete haciz göndermesin diye alınan bir tedbir.

Çünkü bu kısa vade sıkışıklık nedeniyle eğer şirketin araç ve ekipmanlarına haciz gelirse , şirket hakikaten iş yapamaz hale gelir ve gerçekten batar.

Şirket tamamen batmasın diye 3-6 ay gibi bir süre tanınır şirkete , bu süre zarfında haciz gelmez , işine devam eder , nakit sıkışıklığını aşar ve borçlarını öder.

Yani bu açıklamayı genel bilgi olsun diye söyledim yoksa Yaşardan böyle birşey beklemiyorum. Yani aşar bunu.

Ama PETUN'dan hiç beklemiyorum çünkü Petunun finansal borcu yok , Ticari - borç alacak durumu da gayet dengeli. Dolayısıyla Petun kendi faaliyetlerinden dolayı Konkordato ilan etmez.

Yaşar böyle birşey yapar mı sanmam , zaten daha tahvil anapara ödemesine 14-15 ay var. Kaldı ki o dönem de en kötü yeni ihraç yapar borcu çevirir .

Grup şirketleri içinde Viking ve DYO'nun borcu çok ve konkordato ilan etmeye en yakın 2 şirketi , ama ben buna izin verileceğini sanmam yoksa diğer şirketlerin değerleri de bundan etkilenir.

Heee sana belli ki içeriden bilgi verenler var. Çünkü bazı konularda çok emin konuşuyorsun. Sanki içeriden bilgi almış gibisin.

Dünyanın binbir türlü hali var. Hiçbirşeye kesin olmaz demeyecek kadar tecrübem var. Ama zor olduğunu söylüyorum bu ihtimalin.

Bu arada bugün sadece 4-5 kademede 350 bin lot işlem yapıp günü ekside ve gün içi en düşük değerde kapamasını beğenmedim.

Sütte de aynı iş var. Bence sütün kötü bilanço açıklıyacak olması petunu da kötü etkiliyor. Ama bugün bu sevitede 350 bin lot işlem yapıp eksi kapatması hoşuma gitmedi. Sanki 4.70'lere kadar geri çekilmeyi yapacak sanırım.

8. Emirhan06 kardeş
    Ben şunu anlamıyorum.
    gemi batarsa hepsi batar.
    petun yanlız kurtulmazki
    Burda batarsa hepsi batar.
    Dur petun nu kurtaralım
    diye birşey yok .
    Benim Tecürubulerimde
    batınca hepsi batıyor.
    Eges gurubu
    Nergis gurubu
    medya holding
    batınca hepsi batıyor.
    yok öyle birşey bunun
    borcu az bunun borcu çok
    diye .
    zaten hemen etkiliyor bir birini.
    hemen petuna borç kaydırıyirolar filan
    neyse sen daha iyi biyorsun.
    fakat işler kötü çok
    kötü bence
    y.t.d ironi bu yazı
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz

Sayfa 207/612 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •