Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
Sn shorts

Yabancı ülkelerde kazanılan paralar için beyan sınırı 2018 için 1.800 TL, 2019 için 2200 TL. Bununla birlikte Eurobond gelirleri zaten yurtdışında kazanılmış sayılıyor. Saklama Euroclearda olduğuna göre işlem yaptığınız kurumun Türkiyede ya da yurtdışında olmasına göre beyan sınırının değişmemesi gerekir(emin değilim ama mantıken böyle).

Kupon gelirini kazandığınız yıldan sonraki yılın Mart ayında beyan etmelisiniz, cebe atıp getirdiğinizde değil. Matrah hesabı kupon günündeki mb kurundan yapılır. Geç beyan ederseniz kur değişmez sadece ceza ödersiniz. O arada varlık barışı gibi bir şey çıkarsa ondan da yararlanabilirsiniz.

Yurtdışında kazanılan paralar için özel mevzuat olacağını sanmıyorum öyle bir durumda getirecek olan da getirmez ama kesinlikle olmaz diyemem.
sorumda "benim bildiğim tümünün vergisini veriyorsunuz" derken o göstermelik alt sınırı kale almayıp tümünü dedim. ve öncesinde okuduğum birkaç yazıda, sen tam mükellef tc vatandaşı olarak yurtdışında mevduat faiz geliri dahi elde edersen, geliri ister o bankada tut ister türkiyeye transfer et, ister git oralarda ablalarla ye, ister cepte buraya taşı farketmiyor.. bunun vergisini türkiyede ödemek zorundasın sonucu çıkıyordu. siz de bunu tespit etmişsiniz zaten son mesajınızda..

ancak benim sormak istediğim, beyin jimnastiği dediğim esasen şu idi..

dedik ya.. farzı mahal dolar 10 tl oldu, sermaye kontrolü geldi.. dolar resmi olarak 7 ye sabitlendi ama karaborsada fiziki dolar atıyorum 9 ya da ne bileyim 12 tl oldu*.. sana bu yurtdışı gelirin beyanını 7 den mi verdirirler yoksa yok öyle yağma deyip özel kanun vs mi çıkarırlar?

*: doların karaborsası oluşur mu bilmem. şu>nun yalancısıyım..

"Mahfi Eğilmez: Sabit kur, döviz karaborsasını başlatır.."