Sayfa 398/885 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498 ... SonSon
Arama sonucu : 7073 madde; 3,177 - 3,184 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Umarım siz haklı çıkarsınız ama bence yanlış yere bakıyorsunuz. Sizin baktığınız sayfanın altında yine dipnot:26, sayfa 59 da ki tabloya bakmamız gerekiyor sanırım. Bu tabloda Döviz kurlarının %10 değer kazanması veya kaybetmesi durumunda şirketin maruz kalacağı kur riski tablo olarak verilmiş.

http://

Dolar kuru %11,75, euro kuru da %15 civarında değer kaybetti son çeyrekte. Yukarıda ki tabloya göre dolardan 47,849 milyon tl euradan da 40,206 milyon tl toplamda da 88 milyon tl civarı bir kur düşüşünden kar yazabilir benim hesabıma göre.
    [emoji106]

SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by KADRAJ Yazıyı Oku
    İlla gölgeden çıkaracanız adamı Alın size son 12 aylık dönemdeki toplam dahilde işleme rakamları. Hem ihracat hem ithalat hem net pozisyon hem dolar kuru hem de TL hemide toplam hasılat rakamı da var. Ben ciddi kapsamlı takip ediyorum Vesbeyi. İhtiyatlılık gereği 5 Milyar civarı hasılat demiştim ama Aralıkta ihracat patlamış anlaşılan. Ciddi kar bekliyorum. € simgesiyle yazdıklarım amerikan dolarıdır. Alttaki toplam satış rakamı da hasılatı temsil eder. Son Aralık ayında gerçekleşen ihracat ise muhtemelen ocak ayını da kapsadığı için şişik gelmiştir. Muhtemel hasılat 5 buçuk Milyar civarıdır. Hasılatta yurt içi satışların da etkisini unutmamak gerekir

Ek 21502

Bakın ben size çok önemli bişi söyliyeyim. Dönem karı belli çok iyi gelecek. Bunu tahmin etmek zor değil. Ama Vesbe'nin yukarı doğru bizim beklediğimiz hamleyi yapması ve 20 lira üstüne atması için eşik 1. Çeyrek bilançosudur. Eğer 1. Çeyrek bilançosunda hasılat 1 buçuk Milyar civarı gelir, kar da buna paralel olursa o zaman lord oluruz lord. Ben bu gün tekrar alımlara başladım. Dolduracam depoyu vesbeyle. Hadi by..
     Alıntı Originally Posted by scrat Yazıyı Oku
    6.3 milyar tamamen sallamasyon bir rakam. Son ceyrek 1.45 milyar TL olan satis rakamini hangi gelisme ceyreksel bazda 2.5 milyar TL ye tasiyacak acaba?

Ceyreksel 1.5-1.6 milyar TL ciro, 130-150 milyon TL net kar, yillikta 5.3-5.5 milyar TL ciro ve 600 milyon TL net kar oldukca iyi rakamlardir. Sacma sapan atip tutarak beklentiyi yukseltmek yararimiza degil. Sonra kar 800 bekleniyordu 600 geldi, beklentilerden dusuk geldi algisiyla ugrasiriz...
    Sallamasyon mu?

Abi ne güldürdün beni ya. Ben 6,2 Milyar hasılat mı gelecek dedim. Sana en yakın zamanda okuma gözlüğü tavsiye ederim. Mesajda 5 buçuk Milyar civarıdır diye yazdık o kadar. Benim excelde tuttuğum rakamlar sadece işlemde dahil belgelerinin son bir yıllık rakamlarıdır. Bu belgeler örneğin bu ay için alınır ama ihracat bir ay sonra da yapılabilir. Bu da şu anlama gelir ki aralık ayının ihracatı ocak ayına da yansıyabilir. burada 13 aylık bir rakam o 6,2 Milyar TL. Gerçi bu kadar yazdık ama bunu da okumazsın ki sen

Neyse ya SCRAT arkadaşımıza da yüklenmeyeyim sonuçta ortak demek, kardeş demek Bu arada maşallah yazdıkça yazmışsınız. Şöyle bi okuyim dedim Yarım saatimi aldı. Herkeste bir korku var yine bi çalım atar mı bu VESBE diye. Bakın arkadaşlar neden ben hasılat yazıyorum ama kar rakamı yazmıyorum biliyor musunuz, çünkü çok fazla değişken var. Ciddi bir borç rakamı da var. İşini bilen bir muhasebeci tüm borcu kapattık deyip karı sıfırlayadabilir. Muhasebe için çok zor işler değil çünkü bunlar. Yalnız benim fikrimi sorarsanız 500 milyon civarı kar açıklayacaklar. Büyük kısmını dağıtacaklar çünkü bu paranın sadece %5'i -hatta daha da azı- bize geliyor, %95'i büyük ortak VESTEL'e gidiyor. VESTEL'in de bu ara ciddi paraya ihtiyacı var... Bir küçük ihtimal de şu var ki kârlarını sermayeye ekleyerek kayıtlı sermayeyi 190 milyondan 300-400 milyon civarına çıkarabilirler. Bu tabiki bedelsiz sermaye arttırımı demek olur. Bu da bizi 15-20 bandına taşımaya yardım eder. Geri kalan kârı da dağıtırlar.

Ama öyle korkmayın, yok ters psikoloji olacak demiş bi arkadaş. Neyin tersi ya? Toplam hasılatın olmuş bilmem kaç milyar TL, hala bu hissenin piyasa değeri 2-3 milyar TL. Satışlar, ihracat vs. patlamış. İhracat şampiyonu olmuş, 3 vardiya harıl harıl çalışan fabrika var. PARSAN'la mı karıştırıyorsunuz bu hisseyi. Kimsenin ahlı parasına ihtiyacımız yok. Bizim şirket %100 içi dolu şirket. Doğru şirkete doğru zamanda yatırım yaptığımız kanısındayım. Ben son 3 haftada paramın %77'sini Vesbeye gömdüm. Umarım kazananlardan olacağız. Ama yine de ihtiyatlı olmak lazım, bi tweet'lik ekonomimiz var. Aman ha Trump sol yanından kalkmasın...

3.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Umarım siz haklı çıkarsınız ama bence yanlış yere bakıyorsunuz. Sizin baktığınız sayfanın altında yine dipnot:26, sayfa 59 da ki tabloya bakmamız gerekiyor sanırım. Bu tabloda Döviz kurlarının %10 değer kazanması veya kaybetmesi durumunda şirketin maruz kalacağı kur riski tablo olarak verilmiş.

http://

Dolar kuru %11,75, euro kuru da %15 civarında değer kaybetti son çeyrekte. Yukarıda ki tabloya göre dolardan 47,849 milyon tl euradan da 40,206 milyon tl toplamda da 88 milyon tl civarı bir kur düşüşünden kar yazabilir benim hesabıma göre.
    onlar finansal borç riski 750 milyon civarı kredi için .750 civarı ticari kur riski var.ticari borç ve alacaklardan doğan negativ fark ve o tabloda değil.diyorumki bilanço okumayı bilmiyorsunuz inadınızdan dolayı öğrenemiyeceksiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by rizeli28 Yazıyı Oku
    onlar finansal borç riski 750 milyon civarı kredi için .750 civarı ticari kur riski var.ticari borç ve alacaklardan doğan negativ fark ve o tabloda değil.diyorumki bilanço okumayı bilmiyorsunuz inadınızdan dolayı öğrenemiyeceksiniz.
    Bilançoya cok az bir zaman kaldı. Elinde hisse olan herkes sizin haklı çıkmanızı ister. Bende sizin haklı çıkmanızı canı gönülden istiyorum.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by KADRAJ Yazıyı Oku
    Sallamasyon mu?

Abi ne güldürdün beni ya. Ben 6,2 Milyar hasılat mı gelecek dedim. Sana en yakın zamanda okuma gözlüğü tavsiye ederim. Mesajda 5 buçuk Milyar civarıdır diye yazdık o kadar. Benim excelde tuttuğum rakamlar sadece işlemde dahil belgelerinin son bir yıllık rakamlarıdır. Bu belgeler örneğin bu ay için alınır ama ihracat bir ay sonra da yapılabilir. Bu da şu anlama gelir ki aralık ayının ihracatı ocak ayına da yansıyabilir. burada 13 aylık bir rakam o 6,2 Milyar TL. Gerçi bu kadar yazdık ama bunu da okumazsın ki sen

Neyse ya SCRAT arkadaşımıza da yüklenmeyeyim sonuçta ortak demek, kardeş demek Bu arada maşallah yazdıkça yazmışsınız. Şöyle bi okuyim dedim Yarım saatimi aldı. Herkeste bir korku var yine bi çalım atar mı bu VESBE diye. Bakın arkadaşlar neden ben hasılat yazıyorum ama kar rakamı yazmıyorum biliyor musunuz, çünkü çok fazla değişken var. Ciddi bir borç rakamı da var. İşini bilen bir muhasebeci tüm borcu kapattık deyip karı sıfırlayadabilir. Muhasebe için çok zor işler değil çünkü bunlar. Yalnız benim fikrimi sorarsanız 500 milyon civarı kar açıklayacaklar. Büyük kısmını dağıtacaklar çünkü bu paranın sadece %5'i -hatta daha da azı- bize geliyor, %95'i büyük ortak VESTEL'e gidiyor. VESTEL'in de bu ara ciddi paraya ihtiyacı var... Bir küçük ihtimal de şu var ki kârlarını sermayeye ekleyerek kayıtlı sermayeyi 190 milyondan 300-400 milyon civarına çıkarabilirler. Bu tabiki bedelsiz sermaye arttırımı demek olur. Bu da bizi 15-20 bandına taşımaya yardım eder. Geri kalan kârı da dağıtırlar.

Ama öyle korkmayın, yok ters psikoloji olacak demiş bi arkadaş. Neyin tersi ya? Toplam hasılatın olmuş bilmem kaç milyar TL, hala bu hissenin piyasa değeri 2-3 milyar TL. Satışlar, ihracat vs. patlamış. İhracat şampiyonu olmuş, 3 vardiya harıl harıl çalışan fabrika var. PARSAN'la mı karıştırıyorsunuz bu hisseyi. Kimsenin ahlı parasına ihtiyacımız yok. Bizim şirket %100 içi dolu şirket. Doğru şirkete doğru zamanda yatırım yaptığımız kanısındayım. Ben son 3 haftada paramın %77'sini Vesbeye gömdüm. Umarım kazananlardan olacağız. Ama yine de ihtiyatlı olmak lazım, bi tweet'lik ekonomimiz var. Aman ha Trump sol yanından kalkmasın...
    borç ödemekle kar sıfırlanmaz.temettü dağıtılmamış olur sadece.dağıtılmadığı için öz kaynak yukarlarda kalır .defter değeri düşmez.

6.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Bilançoya cok az bir zaman kaldı. Elinde hisse olan herkes sizin haklı çıkmanızı ister. Bende sizin haklı çıkmanızı canı gönülden istiyorum.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    teşekkür ederim anlayışın için.rakam vermek istemiyorum ama çok yüksek bir kar bekliyorum.eğer euro 6 ların altına çok düşmezse .yüzde 25 civarı bürüt karlılık vesbeye 2019 da 1 milyar civarı bir kar getirir..

7. Vesbe sermaye 190 milyon 570 milyon kar gelse sermayenin 3 katı demek sermayesi kadar getirenler borsada 10 tl civarı fiyatlanirdi

3 kat kar eden şirketlere bakmak lazım ona göre gardımızı almamız gerek bakarkende sanayi şirketlerini baz alalım ytdr

8. hesap bu kadar basit bir orantıdan ibaret olmamalı..
     Alıntı Originally Posted by berat37 Yazıyı Oku
    Vesbe sermaye 190 milyon 570 milyon kar gelse sermayenin 3 katı demek sermayesi kadar getirenler borsada 10 tl civarı fiyatlanirdi

3 kat kar eden şirketlere bakmak lazım ona göre gardımızı almamız gerek bakarkende sanayi şirketlerini baz alalım ytdr

Sayfa 398/885 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •