Sallamasyon mu?
Abi ne güldürdün beni ya. Ben 6,2 Milyar hasılat mı gelecek dedim. Sana en yakın zamanda okuma gözlüğü tavsiye ederim. Mesajda 5 buçuk Milyar civarıdır diye yazdık o kadar. Benim excelde tuttuğum rakamlar sadece işlemde dahil belgelerinin son bir yıllık rakamlarıdır. Bu belgeler örneğin bu ay için alınır ama ihracat bir ay sonra da yapılabilir. Bu da şu anlama gelir ki aralık ayının ihracatı ocak ayına da yansıyabilir. burada 13 aylık bir rakam o 6,2 Milyar TL. Gerçi bu kadar yazdık ama bunu da okumazsın ki sen
Neyse ya SCRAT arkadaşımıza da yüklenmeyeyim sonuçta ortak demek, kardeş demek

Bu arada maşallah yazdıkça yazmışsınız. Şöyle bi okuyim dedim Yarım saatimi aldı. Herkeste bir korku var yine bi çalım atar mı bu VESBE diye. Bakın arkadaşlar neden ben hasılat yazıyorum ama kar rakamı yazmıyorum biliyor musunuz, çünkü çok fazla değişken var. Ciddi bir borç rakamı da var. İşini bilen bir muhasebeci tüm borcu kapattık deyip karı sıfırlayadabilir. Muhasebe için çok zor işler değil çünkü bunlar. Yalnız benim fikrimi sorarsanız 500 milyon civarı kar açıklayacaklar. Büyük kısmını dağıtacaklar çünkü bu paranın sadece %5'i -hatta daha da azı- bize geliyor, %95'i büyük ortak VESTEL'e gidiyor. VESTEL'in de bu ara ciddi paraya ihtiyacı var... Bir küçük ihtimal de şu var ki kârlarını sermayeye ekleyerek kayıtlı sermayeyi 190 milyondan 300-400 milyon civarına çıkarabilirler. Bu tabiki bedelsiz sermaye arttırımı demek olur. Bu da bizi 15-20 bandına taşımaya yardım eder. Geri kalan kârı da dağıtırlar.
Ama öyle korkmayın, yok ters psikoloji olacak demiş bi arkadaş. Neyin tersi ya? Toplam hasılatın olmuş bilmem kaç milyar TL, hala bu hissenin piyasa değeri 2-3 milyar TL. Satışlar, ihracat vs. patlamış. İhracat şampiyonu olmuş, 3 vardiya harıl harıl çalışan fabrika var. PARSAN'la mı karıştırıyorsunuz bu hisseyi. Kimsenin ahlı parasına ihtiyacımız yok. Bizim şirket %100 içi dolu şirket. Doğru şirkete doğru zamanda yatırım yaptığımız kanısındayım. Ben son 3 haftada paramın %77'sini Vesbeye gömdüm. Umarım kazananlardan olacağız. Ama yine de ihtiyatlı olmak lazım, bi tweet'lik ekonomimiz var. Aman ha Trump sol yanından kalkmasın...
Yer İmleri