Sayfa 104/853 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 825 - 832 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altın çıkıyor.
    TR deki altın fiyatını belirleyen TR USD de düşmüyor. Sanırım millet seçim sorasında USD den büyük kazanç bekliyor.

Ons altın çıktığı, TR USD de pek düşmediği için, kenarda bekleyen nakitlede TR altın FON alım emri verdim. Yarın gerçekleşir.

Bu arada yeni vergiler koymuşlar.
    Geçen yıl enflasyon dahil edince %26 zarar ettiğim halde, portfoy değiştirirken yaptığım satışlardan ortalama binde 8 vergi almış devlet. Kazançlı satarsan, kazanç miktarına göre vergi alıyor. Yıl sonunda toplamda zararda etsen vergin alınmış oluyor.
    Bu sene yeni vergiler konduğundan, ödenen miktar artacak. Yabancılar ödemiyor diye biliyorum.?

Paranı akp liler ve yahudiler gibi dışarı çıkarıp, yabancı ülke parası gibi girersen vergi yok.

Vergi vermek sorun değilde, o paranın gittiği yer adamı deli ediyor. Geçen yıllarda bilal oğlan dahil akp lilerin kurduğu vakıflara, bu milletin 800 küsür milyon TL si hibe edilmiş.

Senin vergini alıp, direk birinin cebine koyuyor. özal ailesi ile başladı bu. Vakıflar kurarak halkı hafifletme olayı. vakıf yöntemi çıkmasaydı başka yöntemle alacaklardı yani vakıflar kapanırsa kurtulamıyorsun...

Derin nefes alayım... bugün delirmeyeyim...

Altın alınınca portfoyumdeki altın ağırlığı yaklaşık %37 küsüre denk gelecek. 37 diyeyim.

Portfoy yılbaşından bu yana %11 artı yazmış. Tabi geçici. Buralardan bi realizasyon gelsin, kazanç iner %8 lere. Altın epey destek oluyor.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada USD düşmüyor deyip altın alım emri verdimya.? Büyük ihtimalle SÜRÜ içinde hareket ettim. Benim gibi binlerce kişi aynı anda USD düşmüyor deyip bişeyler yapmaya karar vermiştir.

Yanlız hareket ettiğimizi sanırız ama aslında büyük oranda SÜRÜ İÇİNDE hareket etmişizdir. O sebeple, sattınız yada aldınız, o andan sonra piyasada beklemediğiniz bir hareket olur. "tüh ya, benim satmamı bekliyormuş" deriz. İşte bunun sebebi kendimizi birey olarak hareket etti sanmamız, halbuki sürü içindeyizdir.

Gördüğünüz gibi bende sürü içinde hareket etmiş oldum büyük ihtimalle. Yani bu sürü teşhislerine filan alınıp hakaret ettim sanmayın. her yazdığım tesbit ve analizdir. hakaret değildir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İnanamıyorum sayın seyirciler.

3 yıl önce istanbulda kurulan bir teknoloji şirketi, kenevirden X_RAY cihazı üretiyor ve 144 ülkede patentini alıyor.

Niyetin varsa, Türkiyede teknoloji üretmek bu kadar kolay.

KOÇ HOLDİNG.
    Vehbi koç 1917 de Ankara da bakkal dükkanı ile işe başlıyor.
    1928 de batıdaki yahudilerin parası ile yürümeye başlıyor. İçerde destekleyen dönemin tepe adamı ismet inönü.
    ABD nin yahudi teknoloji ve petrol devleri bu BAKKAL'a para yağdırıyor. meşhur edison un general elektriki ve petrol devi mobil.

1928 - 2019 arada kaç yıl var.? 90 küsür yıl.

90 yıldır ülkenin kanını emiyorlar, rakipleri hep engellenerek büyümeleri önleniyor. 90 yıldır bu ülkenin diğer yahudi firmaları ile beraber yediler.

3 yılda üretilen bu X_RAY cihazı gibi 1 tek lider teknolojik ürürnünü gösterin.? 91 yıl ve 1 tek.

Üretmediler.
    Para verip yürüten yahudiler, sizi içerde büyüteceğiz, sizde teknolojiyi bizden ithal edeceksiniz. Bu ülkenin emeğini yüzyıllar boyu yiyeceğiz...

Ne güzel değilmi.?

Şu an azına ettikleri Aselsan, Tusaş(TEI-TAI), havelsam, roketsan ve bağlı kuruluşları. 40 yıl önce kuruldular ve dünyada lider teknoloji üretiyorlar...

koç ailesi 91 yıldır yediler yediler, bu ülkeyi ayaklarından bağladılar. gelişmesine diğer yahudi aileleri ile beraber engel oldular.

kendilerine hizmet edecek gazeteleri TVleri kurdurdular, kendi partilerini kurdurdular. 90 yıldır ülkeyi arka planda yöneten, içerdeki adamları sayesinde dışardaki yahudiler...

Meclisteki geçmiş tüm partilere bakın. Hepsi yahudi vakıflarından direk yardım almışi yada okullarında okumuş... istisna yok...

İnsanın aklı almıyor arkadaş... 1938 den beridir koyun gibi güdülüyoruz, ama cenap uyuyor...

ermeni sabancı aileside aynı...
    köklü yahudiler, eczacıbaşı, boyner, profilo, anadolu grubu(efes migros) alarko, doğuş, ciner, doğan, simaviler, dinç bilginler... yaz yaz bitmez...

3 yılda KENEVİRDEN, dışarı radyazsyon yaymayan X-RAY cihazı. Şimdiden anlaşmalar yapılmış ihracata başlıyorlar...
    inanılmaz abicim yaw...
    @NeAcaipDunya

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bugün starbaks günümdü, döndüğümde endeksi üçyüz beşyüz yukarda yada aşağıda bekliyordum. Endeksi yukarda buldum ama tahminimden biraz fazla.

Dünki sıradışı kırmızı hareketin sebebini bilmiyorum, uzun vade için önemlide değil, bu yılki planımı bozmaz. Ama japon kurum nomura nın adını duydum. Sanırım nomura biraz TR varlığı satınca doviz yukarı kıpraşmış. Doviz yukarı kıpraşıncada bizim SÜRÜ doviz çıkışı başladı diye hücum etmiş.

Bi türlü eğitemiyorsun bu sürü yü. Eğitemezsinde.

Genetik bir süreç, 100bin yılda belki kendi çocuklarına kurşun sıkmanın zararını öğretebilirsin, ama bu 100 bin yıldada bedeni terk etmiş ruhlar dünyasında olurum. Tabi garanti değil.

MB geçen yıl güzel kazanç sağladı. Kazancın %20 si inanılmaz ama yahudilerin cebine girdi. 35 milyarın %20 si ne eder, 7 milyar.

7 milyar, hiç çalışıp terlemeyen yahudilerin cebine girdi. 1 yılda.

Yılda 7 milyara ben bu ülkenin tüm fakir çocuklarını süper eğitir, hırsız ve tecavüzcü olmalarını engellerim. Uşak olma potansiyellerini yok ederim. hem de tüm ülke garibanlarının.

Ama şeytanın yarattığı dünyada bu para hiç bir emeği olmayan yahudilerin cebine girerken, o yahudiler, hırsızların nerden çoktığını bir türlü anlayamıyor. Lan sen soyduğun için çıkıyor ....

Acaip depresifim. Acaip hakaret etmek içimden geliyor.

Ama maalesef, ülke yahudi ürünü. gerçeği söylersen erol14 gibi kara cahiller seni şikayet ediyor ve mahkemelerde sürünüyorsun.

Anlat anlat, 40 sayfa yaz, aylarca emek ver... Sora biri çıksın "yahudileri çok büyütüyorsun" desin ve karalar bağla..

O zaman genetiği hatırlarsın. Anlatmanın hiç bir işe yaramadığını tekrar tekrar kafana vururlar ama yinede anlatmaktan vazgeçmezsin. Senin yapın bu çünki. Şeytan senide acı çekesin diye yaratmış.
    Erol 14 ün burnuna şeytan osurmuş Ali Cemal Abi koy gitsin dötüne[emoji28]

İyi insan olmanın da ,hoşgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
    S.Alışık

5. ey özgürlük topiğin bağımlısı oldu. yaw sen ya çok kazanıyorsundur, yada çok kaybediyorsundur.
    Arası yoktur.

Cümlene itafen Ali Abi [emoji4]
    Petkim'de muazzam bi karın üzerinde oturuyorum,Kristal'de kolbastı oynuyorum [emoji28]
    Benjo sigorta [emoji6]
    Anlıyacağın abi çobanın ufku keçi dötü kadar hatta bi tık ötesi moku kadar keçi dedim bak sensiz saadet olmuyo kii ahahaa[emoji28]

İyi insan olmanın da ,hoşgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
    S.Alışık

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    hay allah yine özgürlüke yakalandık. Yazısını tam anlamadım ama bu sefer çakmamış sanki.?

trump olayı ilginçleşmeye başladı.

Normalde abd yi yöneten yahudi şirketler, seçimlerde yarışan 2 partininde üst kesimlerine, kendilerine biat etmeyecek insanların çıkmasına izin vermezler. CIA, pentagon, merkez bankaları, finans kesimi toptan, silah sanayii, petrol sanayii, en önemlisi gazete ve TVler i oluşturan MEDYA hep yahudilerin kurduğu yönettiği sahibi olduğu kurumlar.

Yani yahudi, devletin kontrolu elinde tutabileceği tüm kurumları kendisi kurmuş ve sahibi, devlet kurumlarınında kontrolu elinde.

Buna rağmen kendilerine biat etme hevesi olmayan trump, bu sistemde abd nin başına geçebildi.

Nasıl olduda sıyrıldı.?

Adamın ailesi abd nin zenginlerinden, ve adam emlak işinde çok başarılı olmuş, çok zengin. Ayrıca çok seyredilen TV kanalında her hefta "your fired" diyen programı yaparak ekran ünlüsü haline gelmiş.

Para var, ün var, popülarite var. Bizim cem boyner yada cem uzan gibi, küçük cebe indirmeleri bırakıp, büyük cebe indirme yapayım deyip siyasete atılıyor.

Sanırım adam aptal görüntüsü verdiği için siyonistler önemsemiyor. Anladığım kadarı ile adamı kullanışlı aptal olarak görüyorlar.

ABD deki krizle beraber adam başa geçmeyi başarıyor.

Derin devlet denen yahudiler, adamla başa geçtiğinden beri uğraşıyor. trump baktı işler sakat yahudiye biat eder gibi yaptı. Her isteklerini onların istediğinden daha fazlası ile yerine getirdi. Mesela kudüsü israile yarar bişey yaptı. Neydi yaw o. Yahudinin adamı obama bile yapamamıştı, trump yaptı.

cahilin özelliği, yaptığı olayların sonucunu hesaplayamadığından CESUR olmasıdır. trump da çok cesur.

Adamın başında yahudi sopası sürekli var. her ay yeni bir dava açma tehdidi ile yaşatıyorlar.

Ama trump güçleniyor. Yakınlarındaki siyonist yahudileri teker teker işten atıyor.
    Tüm dünyayı tehdit ediyor, bu sayede kısa vadelide olsa abd de ekonomik veriler düzeliyor. Bir devletin kısa vadesi günler aylar değil yıllardır. Yani trumpın dünyayı tehdit ederek sağladığı başarı birkaç yıl yada üç beş yıl sürebilir.

Ekonomik başarı ise trumpı dahada cesaretlendiriyor.
    FED i tehdit etti ki FED in sahibi direk yahudi aileler. FED boyun eğdi.

Yahudilerin kuyruğunu kıstırdımı acaba.?

40 sene önce olsa trump çoktan mevta idi. Kenedy yi öldürdükleri gibi trump ıda kolayca öldürürlerdi. Kenedy, yahudilerin istemediği işe soyununca suikaste kurban gitti.

Ama internet ve TV çağında, bu suikasti yapamıyorlar. Çinde adam sırtını kaşısa, aynı saniye abd de, türkiyede haber oluyor. Ucuz haberleşme çağında, iyi bilgide, kötü bilgide çok hızlı herkese ulaşıyor.

trumpı öldürmek, çok büyük risk almak demektir. Ama yinede yapabilirler. Uçağı düşer kaza olur, dünya anlar suikast olduğunu ama trumpın verdiği zarar, içinden çıkılmaz hale gelirse yapabilirler.

trump, dünya başını eğdikçe, dahada cesaretleniyor. Olacak şey değil ama venezuela devlet başkanını tanımadı ve venezuela nın abd deki 7 milyar dolarının kontrolunu muhalif siyasi parti liderine verdi.

Bu hareketin sonuçları abd için korkunç olur.

kendinizi fransa, hollanda, almanya yerine koyun. Bunlar abd nin dünyada ortağı. "trump zorbalığı artırıyor, yarın bizede benzer bir şey yapabilir" diye düşünecekler.

Tüm dünyanın, abd nin yakın dostlarının bile abd siz bir gelecek planlamaya başladıklarından eminim.

trump ın zorbalıkları arttıkça, abd ile köprüleri atmayı öne çekecekler, maliyetlerine katlanacaklardır.

trump ın zeka seviyesi çok düşük. dünya ortalaması 72.
    72 demek geri zekalı demek, normal zeka 80 den başlıyor.
    trumpınki 72 dende düşüktür.

Buda demektirki, eli güçlendikçe, zorbalıkta sınır tanımayacak. Dünyanın kara kara düşündüğünden eminim...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST e gelince, şaşırtıcı şekilde istikrarlı yükseliyor.

104 -105 binaralığında realizasyon yapar dedim. Dün bi iniş çıkışlar oldu, realizasyonu sanırım gün içinde halletti. FEDin kararıda destek oldu. 105 i kolay geçmiş görüntüsü veriyor.

Ama bugün yeni alıcı gelirse, realizasyon yapıp, yeniden 100 bini gösterme ihtimalleri düşük değil.

Bana fazla hızlı gibi geldi yükseliş. Olurda millet yükselişe inanmayıp kenarda beklemeyi sürdürürse, nereye kadar yükselir.? Dünya ticareti düşüyor, ülke sanayileri yavaşlıyor. Çin PMI yı 50nin altına düşmüşki mucize gibi bişey. Avrupa yavaşladı.

Tamam 90bin BIST için düşüktü ama BENCE 120 bin bile bu yıl için pahalı gelir.? Neye göre pahalı.? Bu göreceli. herkesin kendi fikri olur ve doğrudur. BIST geleceği yansıttığından, gelecekte iyi olacak dersin 120bin endeks normal gelir, gelecek kötü olacak dersin 105 bin endeks pahalı olur. Yani göreceli ve tüm tahminlerede yanlış diyemezsin.

Baştan beri dediğim gibi, buralarda endeksin ucuz, 120binlerin normal olabilmesi için, trumpla bizim hükümetin kucaklaşması lazım. Hoş suriye olayında kucaklaştılar. Soradan ortaya çıktıki bizim hükümet kucaklaşmaktan çok kucağa oturmuş. ABD ne isterse kabul etmiş. trump savaşarak kazanamadığı şeyi masa başında kabul ettirmiş.

Kucağa oturma tamam ama bizim hükümet sık kucak değiştirdiğinden, güven verecek bi hareket yapmalı. kucağa tam yerleşirse, 105 binler ucuz hale gelir... bizim cahil millet ve uyanık piyasa yöneticileri, "tamamdır, kucağa yerleştik Türkiyeyi güzel günler bekliyor" deyip BIST i uçurup kaçırabilirler.
    Sonuçta bizim cahil millet mezbahaya gider, piyasa yöneticileride cepleri doldurup geldikleri gibi giderler...

Her neyse...
    105bin seviye BIST için ucuz değil. Pahalıda değil... ortalardayız... Seçime kadar 110 bin üstü, BENCE belirsizlik sebebi ile pahalı demektir. Ama 110bini seçimden önce geçecek gibi duruyor. Tabi büyük oyuncularda mantık aramayacaksın. Ceplerine parayı indirmenin yöntemini biliyorlar ve yaparlar. Mantıklı iş yapsalar zaten kazanamazlar.

Millet alışa geçmezse, büyük oyuncular, milleti alışa geçirene kadar yükseltebilirler...

90bini pahalı bulup 70 bine inecek diye bekleyenler, 120 bin üzerinde ucuz diye alışa geçebilirler.

Büyük oyuncuların, kalabalıkları alışa geçirebilmesi için, medya desteğindeki haberler ile, geleceği parlak göstermeleri ve algıları değiştirmeleri lazım... Bu iş göründüğü kadar zor değildir, zaten yükselen borsayı her dakka seyreden insanlarda, yükselişi mantıklı göstermek kolaydır. Faizler %10 ken sana %50 kazandıracam diyen insanların peşinden giden yüzbinlerce insanı düşünün. jet fadılı düşünün, adamı bilmeyen yok ama her kurduğu yeni işe binlerce insan para yatırıyor.

Sürü, akıntı yönünde gitmenin kolaylığını ister. Terse yüzmeye ölümüne korkar. Şelalenin sesini duysa bile, grubun içinde ölmeyi, tek başına tersine yüzmeye tercih eder.

KY de algının değiştiğini nerden anlarız.? VOB topiğndeki shortçuların, kemikli ve coşkulu longcu olmaya başlamalarından anlarız. Arada orayı ihmal etmeyelim.

Ayrıca yahudi ekonomi kanallarındaki (ntv, bloomberght,cnnTürk) ekonomist etiketli beslemelerin yorumlarındanda anlamaya başlayabiliriz. "FED in faiz artırmaması, gelecekte Türkiyeye ucuz para yağdıracak." gibi şeylerle algıları kolay değiştirirler.
    Son düzenleme : alicemal; 31-01-2019 saat: 11:05.
    @NeAcaipDunya

8. Abi bende anlamıyorum zaten [emoji4]
    Her yol Mahmut'lara cikiyo Petkim'de bi Mahmut Kristal'de bi Mahmut öldürecek misin güldürecek misin Mahmut 5 bilinmeyenli denklem gibiii[emoji28]
    Allah çarsimiza pazar versin,Rast gelsin[emoji6]

S.Alışık

Sayfa 104/853 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •