Bulduğunuz rakam doğru, ben de net bir fikre sahip olunması açısından biraz açmak istiyorum.
100 milyar kamyon yükü, 1 milyon kamyonun her birinin 100 bin sefer yapması anlamına gelir.Böyle bir trafikte memlekette sağlam yol kalmazdı.
İşin psikolojisine gelirse,k malum siyasetçiler tl rakamları şişirerek övünmeye çalıştıklarında eski para cinsinden ifade etmek için 6 sıfır ekliyorlar. Bu alışkanlktan olsa gerek 100,000 kamyon yüküne 6 sıfır eklemişler. Hitap ettiği kitlenin bu hesapları yapma kapasitesi de olmadığından atış serbest tabi.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
kamyon oalrak düşünmeyin tek buralardan doğru biliyorsam büyük borular döşenerek dip taraması yapılıp çamurlar borular vasıtasıyla taş ocakalrına boşaltıldır
1992-93 yıllarında başlayıp 2010lu yıllara akdar sürdü sanırım nurettin sözenle başlayıp kadirtopbaşa kadar sürren dönem
bir halt olacağı yok.
Baskan o kadar sürmedi ya.
belediye baskanıyken basladı 1-2 yılda bitti.
Sokakların ortasından falan en kestirmeden gecirildi borular.
Borular da en fazla 30-40 cm çapında falandı.
Doldurulan alan 2-3 km2 lik 2 tas ocagı cukuruydu.Normalde oralar tepeydi. Yıllarca ocaklar taş cıkardı, acılan bosluga bokları bastılar.Çukur derinlikleri de olsun 200-300 mt en fazla.
Şimdi üstünde dünyaca bilinen bir oyun-eglence parklı avm var.
Hadi konuyu biraz daha acalim, belki koyunnardan akli basan olur, hic umidim olmasa da!
100.000 SEFER/365 GUN/24 SEFER YAPSA = 11.4 YIL SÜRÜYOR.
Bu kamyonlar km. en az 1 litre mazot yakarlar, onu da hesap etmeyelim, yoksa yillik petrol ihracatımızın, bu ise yetmeyeceği ortaya cikar!![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri