derdim kesinlikle İranı kötülemek değil fakat Türkiye hiçbir zaman İran kadar kötü duruma düşemez, siyası ve ekonomik dengeleri çok çok farklı, arada dini söylemler belki birbiriyle kesişebilir fakat bunlarda belirli bir kesim için atılıp tutulan şeylerdir,
Faizi düşürmek gibi bir niyeti olsa en geç ocak sonunda emlak faizleri min 0.99 max 1.39 a indirmişti, 10 yıllık bir krediyi 0.99 veya 1.39 arası bir rakamdan satıpta bukadar görev zararı yazmak yemedi, demekki hem emlak sektörünü gözlerinde bitirdiler hemde faizi yükseltmek zorunda kalacaklarını kendileride biliyorlar.
yandaş bir tv kanalında şuan , tanzim satış sonrasında fiyatlar yarı yarı düştü diyor, patates de güya 2 tl imiş. az önce özellikle migros a uğradım soğan da patates de 5 tl. indirim filan göremedim.
13.2.2019 tcmb fonlama verileri:
Likidite açığı: 64 milyar TL. Bu değer Mayıs 2015'ten beri nominal anlamda en düşük likidite açığı.
Reel anlamda ise büyük bir olasılıkla son 10 yılın en düşüklerinden.
Bu durum Merkez bankasının para politikasındaki etkinliğini ciddi anlamda zedeleyebilir. Politika faizinin piyasa faizine etkisini ise tamamen ortadan kaldırabilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Merkez Bankası Başkanı.ndan flaş açıklamalar
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya piyasaya nakit akışı konusunda bazı adımların atılabileceğini fakat bunun faiz indirimi gibi algılanmaması gerektiğini söyledi.
Rxpu nun likidite açığı en düşük diye gönderisi var yukarda...
MB başkanının ise likidite için aşağıdaki beyanı var...
14 Şubat Perşembe 11:04 ÇETİNKAYA: FİNANSAL İSTİKRARA KATKI SAĞLAYACAK LİKİDİTE ADIMLARI ATILABİLİR -AA
nasıl olabiliyor...? ben mi yanlış anlıyorum...
Yer İmleri