Bankanin piyasa degeri 4.7 milyar dolar. Bunun 2.5 milyar dolarini kurucu hisselere verecekler. Umarin hayalleriniz gercek olur.
LG-H960 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sırf bankanın karını 10 fk alsan bamkanın ederi 15 milyar usd. İştiraklerini 10 fk dan alsan nerdeyse bi 7-8 milyar usd. Ederi 15 milyar usd az bile. Bak tek kağıt olsun isbnk diye, kurucularda kalksın zaten kafadan piyasa %100 üstüne ekletir ve piyasa değeri 10 milyar usd olur bile.
Onu alsam bu eder. Sunu alsam bu ederle o fiyatlar belirlenmiyor maalesef. Gercek olan su an bankanin degeri 4.7 milyar usd olmasi.
2,5 milyar dolar nereden çıktı..
Herbir kurucuya 1 milyon verse 2,5 milyar lira yapıyor..yani yarım milyar dolar..
Yanlış hesap yapıyorsunuz..
Piyasa değeri 26 milyar lira
Olağanüstü yedekleri 3,5 milyar lira para biriken bankadan 2,5 milyar lira çıksa çok mu olur?
Kaldı ki holdinkleşme yolunda kurucuyu imha etmesi bankayı güçlendirir..
Meselede imha değil zaten..
Verilmesi gereken temettü verilirse her sene kurucuya yaklaşık 500 milyon lira dağıtacağına 2,5 milyar lirayla bu kangreni keser..
Not:2,5 milyar sadece borsadaki kurucuya gitmeyecek.Munzam sandık ve Atatürk hisseleri de dahildir..ytd..
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Degeri ben belirlemiyorum forex belirliyor. Bankanin piyasa degeri 4.7 milyar usd. Oda yaklasik 26 milyar TL eder. Yani ayni degeri soylemisiz.
2.5 milyar usd yi ben demiyorum zaten. Alintiladigim yaziya bakarsiniz hisse basina 1 milyon usd beklenti yazilmis.
1. İş bankası uluslararası bir firma tarafından değer tespiti yaptırmalı....
2. Kayıtlı sermaye tavanını arttırmalı (Kayıtlı sermaye tavanı 10000000 2020 de sona eriyor)
3. Bunlarla beraber veya bunların izi görülürse bu iş bitmiş demektir ve bence bu iş bitti....,
Sabır sabır sabır Y.t.d
Yer İmleri