Sayfa 115/853 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. zaten şöyle bir uğramıştım içerde kim var diye girdim baktım kimse yokmuş beni ilgilendiren çıktım.

2. sürcü lisan ettikse affola

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet hafif bir rüzgar esmiş...
    Direk hakarete uğraman, doğru tespit yaptığını gösterir.

Atatürk ü kullanarak hırsızlık yapanlara karşı yazdığım yazıyı görenler beni akp li yada dinci bi partiyi savunuyorum sanıyor.
    Elde ve ağızda kuran'la hırsızlık yapanlara karşı yazdığımı görenler ise beni chp li filan sanıyor.
    Doğrunun, iyinin, adaletin, eşitliğin yanındayım, hiç bir sürünün, hiç bir hırsızın fanatiği değilim.

Bildiğim, doğru sandığım bir yol var. O yolda ilerliyorum.

O yolda ilerleyen başkalarına YOLDA YÜRÜDÜKLERİ MÜDDETÇE destek olurum. O yoldan çıkarsa yoldaşlığımız biter.

Bazen yürüdüğüm yola girenler oluyor, bu neyi gösterir. Benim onun yoluna girdiğimi göstermez. belki geçici belki kalıcı aynı yolda gittiğimizi gösterir. Kim yoldan çıkarsa, yoldaşlık biter.

Bende melek değilim, bende yoldan çıkabilirim. 100 trilyonda birde olsa ihtimal var.
    Yanlız para için yoldan çıkmadığımı bi kaç kez ispatladım. Korkutularakta yoldan çıkmıyorum, bunuda işkence altında ispatladım.

İspatlamadığım tek şey, harika bir kadın görürüm, bana işmar çakar, kuyruk sallar, kikir kikir cilve yapar. O zaman yoldan çıkabilirmiyim emin değilim. Bekar olduğumuzdan olabilir. Hoş evliler daha sapıtmış oda var ya.
    Beyinden kan gittiğinden, keçilikten çıkıp, bir kaç saniyeliğine şempanze olabilirim.
    test için Merkel ablamıza haber uçurdum, yedi güzel alman kızını gönder, test yapacam dedim. "Ayıpsın" dedi.

Her neyse, işimize bakalım.
    Son düzenleme : alicemal; 01-03-2019 saat: 11:00.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizde ihracat, ekonomi bilen herkesinde tahmin edebildiği gibi hafif hafif artıyor, ithalat düşüyor. Dovizin anormal yüksekse bu olur, normaldir, sonuçtur.
    Tabi USD 20 TL de olsa doviz pahalı demek olmayabilir. Yada USD 2 TL dir ucuz olmayabilir. Nerden dovizin anormal yüksek olduğunu söylüyorum. Senin asgari ücretlin karnını ancak doyurup, almanyada 1 gün bile tatil yapamıyorken, asgari ücretli Alman gelip senin ülkende 5 yıldızlı 15 gün tatil yapıyorsa, acaip anormal bir durum var demektir. Buyaklaşımı, asgari ücretli üzerinden değilde, senin fakirin, onun fakiri diye açıklamak daha mantıklı aslında da, boşver artık.

Ancak sorun şuki, içerde üretmediğinden evde ne varsa satıyorsun. İnşaat üretirim satarım dedin, onuda yanlış yoldan yaptığın için ancak 10 yıl faydası olur gibi oldu, oda kendi orta sınıfına büyük zarar verdi. Çünki her türlü yabancıya saışı serbest bırakman, içerde fiyatları çok artırdı.

Fiyat çok artınca 2 şey oldu.

Birincisi arsası tarlası olan vatandaş küçük servetler aldılar. Ama bu servetleride ithal arabalara ve elektroniğe yatırdılar. Maalesef bunun ülkeye faydası olmadı. Satış istatistiklerini yükseltince, herkes zenginleştiğimizi sandı. İstatistiklerin yükselmesinde borçlanmanın kolaylaşmasıda etkiliydi. 120 milyardan 450 milyara çıktı borcun. Sağcı solcu aptallar sürüsü "galiba zenginleştik" demeye başladı, bense muhalif görünen köşe yazarlarına mailler atıp "hayır öyle değil böyle" diye umutsuzca bağırıyordum.

Arsayı çok yüksek fiyata alıp yüksek fiyata yerliye yabancıya satan müteaahit ne oldu. Şu an satamadığından, kazandığı paranın bir kısmınıda dışarı çıkardığından, ülkeye sadece 10 yıl faydası olur gibi göründü. Şu an yine millete el açmış durumdalar. Kazançları batı bankalarında, onlara faydası var, ama bizim vergilerimize el açmış durumdalar. Durmadan teşvik alıyorlar. paralar batıyor. Cepler doluyor.

İkinci şey ise, Yabancı alışı ile aşırı yükselen arsa ve ev fiyatları yüzünden, arsa ve ev alma hayaliyle yaşayan bizin insanımız, istediği evi ve arsayı alamaz hale geldi. Şu an bi sürü kuralı ev çekilişi yapan firmanın ortaya çıkması bunun sonucu.
    2001 de 10 bine orta sınıf bir daire alabilirdin, büyük şehirlerde ise 20 bine. Onun için çalışıp para biriktiriyordun. Yada emekliliğin için bahçeli bir ev istiyordun. Belki hayvanda besleyecektin. 2003 de yabancıya serbesti ile ev ve arsa fiyatları uçunca, maaşınla hayalini gerçekleştiremez hale düştün. Halkın bir kısmı bu umutsuzluğa düştü. Ama o kişilerin maaşı ilede, bina yapanlara teşvik veriyorsun. hem adamın ev alma hayalini yıktın, hemde adamın maaşından aldığın vergi ile yükselen fiyatlardan faydalanan inşaatçılara teşvik verdin, halada veriyorsun.

Yani çifte darbe yiyenler çok.
    Peki bunun doğrusu neydi.? Seninle aynı gelir grubundaki ülkelere satışı serbest bırakacaktın, ama onlarda sana serbest bırakacaktı. Pek çok ülke böyle yaptı, dahi olmak gerekmiyor.

Neyse konuyu dağıttım.

ABD de ise,6 aydır söylediğim teori işliyor. Son omuzu yapıyor, sonra yıllarca aşağı. Tehditleri işe yaramış ve 1 yıl kadar abd verileri iyi gelir gibi görünmüştü. Son omuzu bu yatptırıyor. Yapısal olarak ise kötüye gidiyorlar.
    ABD nin bu gidişatını ne değiştirir demiştik. FED faiz artırmayı ve para çekmeyi bırakacak, tersine yeniden para dağıtacak yada o ihtimal belirecek.

FED karışırsa abd yükselişi bi kaç yıl daha devam edebilir. Bu ihtimal var. Karşılıksız para bastıkları için, para basmanın maliyeti adamlara SIFIR. Durmadan basıp duruyorlar. Enflasyonlarıda yükselmiyor çünki dünyanın en gçlü gibi görünen ordusuna sahipler. Tehditle, küçük savaşlarla, CIA ile işi yürütüyorlar.

Bunlarıda detaylı yazmıştık...
    ...
    Son düzenleme : alicemal; 01-03-2019 saat: 11:50.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Neredeyse 1 senedir bizde üretim PMI 50 nin altında. Hatta bi ara 42 gördüm. Şu ara 46 olmuş. 50 nin altında ise ekonomin daralıyor demektir. 42 ise korkunç bir rakamdır.

Ama bizde kriz yok diyecek kadarda anormal bi ülke olmuşuz. 2008 krizinde en büyük GSMH düşüşü dünyada bizde oldu. %2 düşen ülkeler batıyoruz krizdeyiz dedi, bizde %6 düştü, ülkede kriz yok süper gidiyoruz dediler.

hani bu haltı yiyenlerin demesi normalde, adamlarda utanma yok dersin geçersin.
    Muhalefetten akademisyen ekonomistlerin bile galiba teğet geçti demeleri işin acı tarafıydı. Bir tanesi dün gece yine yahudi kanalında gülüp eğleniyordu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Albayrak, yeni vergi reformu, adaletli vergi sistemi filan demiş...

Cep telefonu seçimden önce almak şart oldu. Yoksa en az bi 500 TL daha fazla ödemem gerekebilir.

Adam açıkça, vergi verenlere bi daha geçirecez diyor.
    vergi almadığından zaten almıyor.

Ben markete gidince ortalama 100 TL de 10 TL KDV olarak para veriyorum.
    O 10 TL leri marketlerin devlete vermeleri gerekir.

Ama 10 TL lerin 8 TL sini devlete vermiyorlar. Af bekliyorlar. cebe atacaklar.

mağazaya sen peşin 10 TL vergi veriyorsun. Adam o paraları 1 yıl tutuyor faiz alıyor, sonrada devletede vermiyor, af bekliyor.
    Devlette gidip ceza yazmıyor.

Bunun gibi onlarca örnek veririm de...

Şimdi bunlardan almıyor, fiş kesmeyene ceza kesmiyor, doktora avukata dokunmuyor, 15 yıldır dokunmuyor... Şimdi hazine tamtakır olunca adaletli vergi demeye başladı.
    Olm 15 yıldır ordasınız. Karakteri ortaya koydunuz. O karakterde adalet anlayışı diye bişey yok.

Yine vergi verene yeni vergi geçireceksiniz.

Cep teli bu hafta alayım. Adamların ilk aklına gelen, cep teller gibi elektronik, yakıt, sigara, alkol, emlak, otv, kdv.
    @NeAcaipDunya

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Neredeyse 1 senedir bizde üretim PMI 50 nin altında. Hatta bi ara 42 gördüm. Şu ara 46 olmuş. 50 nin altında ise ekonomin daralıyor demektir. 42 ise korkunç bir rakamdır.

Ama bizde kriz yok diyecek kadarda anormal bi ülke olmuşuz. 2008 krizinde en büyük GSMH düşüşü dünyada bizde oldu. %2 düşen ülkeler batıyoruz krizdeyiz dedi, bizde %6 düştü, ülkede kriz yok süper gidiyoruz dediler.

hani bu haltı yiyenlerin demesi normalde, adamlarda utanma yok dersin geçersin.
    Muhalefetten akademisyen ekonomistlerin bile galiba teğet geçti demeleri işin acı tarafıydı. Bir tanesi dün gece yine yahudi kanalında gülüp eğleniyordu.
    bugünde 25 milyar tl kredi paketi açıklandı yahu ne paralar akıyor değil mi. var demek ki..eski 1994 2001 krizleri kriz değilmiş aldatılmış o dönemde batanlar. o dönemki hükümetler kandırmış insanları. kriz felan o yıllarda ki medyanın uydurduğu şeylermiş.

8. Sanki içeride "birileri" altın satıp dolar alıyor ?

Sayfa 115/853 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •