Sayfa 116/853 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 921 - 928 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by proleter Yazıyı Oku
    bugünde 25 milyar tl kredi paketi açıklandı yahu ne paralar akıyor değil mi. var demek ki..eski 1994 2001 krizleri kriz değilmiş aldatılmış o dönemde batanlar. o dönemki hükümetler kandırmış insanları. kriz felan o yıllarda ki medyanın uydurduğu şeylermiş.
    hükümet desteksiz üfürüp duruyor. Yiyene tabi. 35 milyar yabancı ülkelere yardım yaptım diyor.
    Nerde belgeleri.?
    Üç beş milyar yapılmıştır, oda müslüman kardeşler gibi tayyipe biat eden mısırdaki filistindeki afrika ve ortadoğudaki örgütlere verilmiştir. oda tamamı verilmemiştir. 100 milyon gönder, 1 milyar yardım yaptım diye not et. Karşındaki zaten dünyada terör örgütü olarak kabul ediliyor. Adam 100 milyonu cebe indirmiş, 1 milyar değil 100 milyar bile aldım der.

25 milyar kaynak açıklar. Gerçekte ne kadar dağıtılır, ne kadarı namuslu kişilere verilir bilemezsin.
    Ekonomi yıllardır geri gittiğine göre demekki ya paket dağıtılmıyor, yada dağıtılan paketler yurt içinde kalmıyor, alan man adasına götürüyor. içerde battım demek kolay. hesap soranmı var.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Sanki içeride "birileri" altın satıp dolar alıyor ?
    Seçime yaklaşltıkça doların yüselmesi normal gibime geliyor. MB etkili olmak istiyorsa daha fazla dolar short lamalı ama Hükümetin 2019 hedefi yüksek olduğundan, belkide MB fazla baskıcı olmaz.

Altın dışarda düşüyor, içeri yansıyor. 1346 dan 1306 ya kadar düşmüş.?

Tabi bunlar benim tahminim, ne kadar doğrudur bilemiyorum. Fakat destekli.
    @NeAcaipDunya

3. FETÖ'nün en büyük gelir kaynağı (kendi basınına göre) yurt dışındaki okullarıymış.Bu okullar devlete! devredildiğine göre bütçe epey düzelmiştir bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altın 1346 dan çok hızlı denebilecek bir biçimde 1300 ün altına geriledi.?

Normal görünmediği için sebebini bulmak lazım. Hani her zamanki hızında inse çıksa, tamam dersin piyasa böyle. Ama normalin dışına çıktımı, yukarıda gitmiş olsa, aşağıda gitmiş olsa sebebini bilmek gerekir.

İşin kolayına kaçayım dedim VOB tarafta biri yazmış olabilir. Baktım din tartışmasına girmişler, faiz şarap harammı diye.?
    Din tartışması mantıklı ve normal birinin yapacağı tartışma değil tabi, girmek istemem. İşin içinde mantık yok çünki.

Her neyse altın bilgisini oradan alamadık. Bakalım bu hafta sonu sebebi bulabilecekmiyim.

Manipulasyon a en açık kıymetli maden, ALTIN.

Çünki sanayide kullanımı yok. Yok denecek kadar az.
    Petrolle o kadar kolay oynayamazsın, gümüşle, titanyumla. Madenlerin çoğu sana ait değilse, bi yerden patlar.
    Ama altın la istediğin gibi oyna. Rusya 1 ayda 30 bin ton altın alır, ama fiyatı Londrada, alım satım yapmış gibi bi kaç işlemle düşürürsün. Kimse sormaz kim aldıda kim sattıda fiyat böyle oldu diye.
    Ama mesela ptrol, bakır vb. öyle değil. Tüm sanayicilerin gözü üzerinde. Noluyo lan derler sebebi araştırırlar. Dünyada nerde ne kadar çıkıyor, kim alıyor satıyor litre litre bilirler.

Bu sebeple altın ın hareket sebebini bulmak zor. Londradaki üç beş yahudi öyle istemiş olabilir. Yinede bi araştıralım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haftasonu bilime dalalım.

Konuda hazır.

Ruh nedir.

Niye bugün aklıma ruh geldi anlatayım.
    Her cumartesi kuşadasına gider, starbaksta kahvelerimi hüpletir, sora alışveriş yapar dönerim.

Sabah arabayı çalıştırdım çıktım yola. Baktım söke deyim.

Söke dediğin kasaba, kuşadası ile tam ters yönde. her salıda sökeye giderim, ama bugün kuşadası günümdü. Yıllardır böyle alışmışım.

Her neyse söke girişinde uyandım. lan nooluyo dedim. Azda gelmemişim 30 km dağ tepe ova nehir geçmişim gelmişim.

Tırıs döndüm kuşadasına yollandım.

Sebebi ben biliyorum niye sökedeydim ve nasıl olduda bi evden çıkışı hatırlıyorum bide sökeye girişi.

Evden çıktıktan sonraki hiç bir şeyi hatırlamıyorum. Tabi yolla ilgili hiç bir şeyi hatırlamıyorum, kafa başka yerdeydi. kafa yerine geldiğinde söke deydim.

Peki yolu hatırlamıyorsam, sökeye kadar nasıl geldim.?
    O kadar viraj döndüm, o kadar araba geçtim, tümseklerde durdum, yayalara yol verdim, kırmızı ışıklarda durdum. Hiç birini hatırlamıyorum.
    Sökede uyandım.?

Normalde kafa gider gitmez, yolda duvara toslamalıydım.
    Beyin yada her ne götürdüyse beni, nasıl sökeye kadar götürdü.? benmi gittim? Birimi götürdü.? Nooldu hemşerim...

Evet bu soruların cevaplarını arayacağız.

ben aramaya başladım, sizde oralara bakın. Koltuk altına, dolaplara filan bakın. Bulan saklasın.

Evet, biliminde ebesini belledikten sonra, işimize bakabiliriz.

Gelecek hafta. Şarap niye yasak hemşerime dalalım diyorum.

Şarap incil de serbest. kuranda incilden sonra gelmiş ve İncil i tanıyor. O zaman nasıl oluyorda, Allah hristiyanlara şarap sernest derken Müslüman lara yasak hemşerim diyor.?

Bunu nakşi imamların yetiştirdiği bi adama sordum. Daha doğrusu konusu açıldı.?
    Dediki, İncil sonradan değiştirilmiş. yani incil sahte diyor. İmam lar işin içinden böyle çıkmışlar. Koyunlarda ezberlemiş söylüyor.

Halbuki İncil MS 300 yılında izmit de değiştirildi. her kes toplandı, işlerine gelen maddeleri toplayıp son halini verdiler. Kuran sa izmit den 300 yıl sonra çıktı. hali ile sahte incilden sonra çıktı. Allah ın ve meleklerinin, kuranı indirirken 300 yıl önce incil in değiştirildiğini bilmemesine imkan varmı.? Ama yinede incil i tanıdı ve bu incil benim incilim demedi, şarap incil de serbest.

İzmit değilde iznik miydi.?
    Her neyse, haftaya bu konuyu deşelim. belkide deşmeyiz çünki kimseye faydası yok. Dine inanan ihtiyacı olduğundan inanıyor. İncil sahteymiş desen bu seferde uzaylılara tapmaya başlar.

Yani ihtiyacı var. Neden ihtiyacı var anlattım sanıyorum.? Anlatmadımmı.? 3 maymundan evrilmişizi anlattım. Peki bu 3 türün tek tek özelliklerini anlattımı.?
    Anlattımsa biliyorsunuz kimin tapma ya, biat etmeye ihtiyacı var ve neden hemşerim.?

her neyse...

Önemli olan dinde zorbalık yapılmaması ama maalesef yapılıyor...
    Son düzenleme : alicemal; 02-03-2019 saat: 18:05.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çook üzülüyorum.
    Bir sürü projem var. Hiç birini gerçekleştiremiyorum. Yıllar sonra bakıyorum başkaları yapmış.

Şimdide bir başka tasarımımın ikinci defa yapıldığını görüyorum.

Büyük şehir içinde Bir site kurarsam nasıl bişey yaparım diye kafamda bir tasarım var.

Verimli tarım topraklarını veya ormanları kaybetmemek için yatay değil dikey yapılaşmadan yanayım. Ne kadar yükseğe çıkarabiliyorsan gökdeleni, o kadar çıkaracaksın.

Ancak dikey bina yaparkende, yeşillikten, spordan, temiz havadan vazgeçmeyeceksin.

Bunun yoluda katlarda parklar kurmak. Yani gökdelenlerde ağaç yetiştirebileceğin sistemi kurmak. Zor değil.

İkinciside sağlıklı ve zinde kalmak için spor yapabilmek. Koşabileceğin, yürüyebileceğin parklar yapmak.

Bunun yoluda binaların en tepesine boydan boya park yapmak. AMA NASIL.

Binalar birbirine yakın olacak, mesela kare şeklinde bir alanın çevresine 30 tane 500 katlı gökdelen dikmişsin.

Hepsini tepeden birbirine bağlayacaksın. 30 gökdelenin tepeside kesintisiz birbirine bağlı. Binlerce metrelik kesintisiz alan elde ettin. Koşu yolu yap, ağaçlar parklar, cafeler yap. Üzerinide cam la kapaki yaz kış kullanılabilsin. Camdan gökyüzünü dünyayı yaz kış gör. Yağmur yağar seyredersin, kar yağar seyredersin.

Düşünsene 500 metre yüksekte, müthiş manzaralı bir yerde yürüyüş yaptığını, koştuğunu, çevrende kuşlar arılar ağaçlar. Koştun yoruldun, cafede portakal suyunu iç, kahvaltını yap.

İşte bu projeyi yapmışlar YİNE.
    İlki singapurda. 3 gökdeleni tepeden birleştirmişler. Ama tepede benim projedeki gibi tamamen alanı kaplayan park varmı yokmu bilmiyorum. Snaırım yok.

Şimdide çin de yapmışlar. üstten 4 gökdeleni birleştiriyorlar. Ama ondada benim tasarımdaki gibi park yok. Yine ticaret alanları.

Park, spor ve ağaç kısımları eksik. Sadece üstten birleştirmeyi yapmışlar.

Amaç ne.? Benimkisi, toprak kaybetmeden, sağlıklı, doğa içinde huzurlu yaşam.
    Onlarınki ne.? daha çok PARA
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Çook üzülüyorum.
    Bir sürü projem var. Hiç birini gerçekleştiremiyorum. Yıllar sonra bakıyorum başkaları yapmış.

Şimdide bir başka tasarımımın ikinci defa yapıldığını görüyorum.

Büyük şehir içinde Bir site kurarsam nasıl bişey yaparım diye kafamda bir tasarım var.

Verimli tarım topraklarını veya ormanları kaybetmemek için yatay değil dikey yapılaşmadan yanayım. Ne kadar yükseğe çıkarabiliyorsan gökdeleni, o kadar çıkaracaksın.

Ancak dikey bina yaparkende, yeşillikten, spordan, temiz havadan vazgeçmeyeceksin.

Bunun yoluda katlarda parklar kurmak. Yani gökdelenlerde ağaç yetiştirebileceğin sistemi kurmak. Zor değil.

İkinciside sağlıklı ve zinde kalmak için spor yapabilmek. Koşabileceğin, yürüyebileceğin parklar yapmak.

Bunun yoluda binaların en tepesine boydan boya park yapmak. AMA NASIL.

Binalar birbirine yakın olacak, mesela kare şeklinde 30 tane 500 katlı gökdelen dikmişsin.

Hepsini tepeden birbirine bağlayacaksın. 30 gökdelenin tepeside kesintisiz birbirine bağlı. Binlerce metrelik kesintisiz alan elde ettin. Koşu yolu yap, ağaçlar parklar, cafeler yap. Üzerinide cam la kapaki yaz kış kullanılabilsin.

Düşünsene 10 metre yüksekte, müthiş manzaralı bir yerde yürüyüş yaptığını, koştuğunu, çevrende kuşlar arılar ağaçlar. Koştun yoruldun, cafede portakal suyunu iç, kahvaltını yap.

İşte bu projeyi yapmışlar YİNE.
    İlki singapurda. 3 gökdeleni tepeden birleştirmişler. Ama tepede benim projedeki gibi tamamen alanı kaplayan park varmı yokmu bilmiyorum. Snaırım yok.

Şimdide çin de yapmışlar. üstten 8 gökdeleni birleştiriyorlar. Ama ondada benim tasarımdaki gibi park yok. Yine ticaret alanları.

Park, spor ve ağaç kısımları eksik. Sadece üstten birleştirmeyi yapmışlar.

Amaç ne.? Benimkisi, toprak kaybetmeden, sağlıklı, doğa içinde huzurlu yaşam.
    Onlarınki ne.? daha çok PARA
    Keçinin aklı fikri nolacak, yükseklerde,zirvelerde olur...Doğal karşıladım
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    human bende her şey doğal abicim, organik.

---

resmi enflasyon 0.16 açıklandı. Bu rakamla açıklayan kişi işini kaybedermi bilemiyorum. hükümet seçime yaklaşırken bu rakamıda beğenmeyebilir.

Bu enflasyon rakamı ile faiz yerinde sayıyor, şu an piyasadaki büyükler birbirine bakıyordur. Lider olarak gördükleri kişiler faize dokunursa, hepsi birden dokunacak. Aşağıdada koyun, yukarıdada.

Ons altın düştü ama içerde USD azcık yükseldiğinden bende de TR altın olduğundan kaybım yok denecek kadar az.
    Ocak ayını %11 artı kapamıştım. Bu ayda bir kazanç olmadı. Hala %11 de duruyorum.

Yanlız seçimden sonra herkes karanlık bekliyor. Sürü doviz stoklayarak bekliyor. Beklentilerin bu kadar karanlık olduğu anda bile BIST 100bin üstündeyse, seçim bitip belirsizlik gittiğinde doviz stoklayan vatandaşın hali harap olacak gibi görünüyor. Yaw altını azaltsammı acaba. Beklentim buysa altını azaltmam lazım.

Evet bu konuda düşüneyim.
    Ama FED para çekmeyi durdurursa ons altın yükselecektir. İçerdede doviz düşse düşse nereye kadar düşer. Bu seviye belirlemede teknik analiz lazım. yuvarlak bi rakam atayım. 5.0 yada aşağı kırsa 4.50 kadar. Buda altında fazla zarar yazmamı engeller. Altını azaltırsam risk oranım artar.

her neyse biraz düşüneyim.

Sürü, 170 milyar dolar bankalarda stoklamış. Tabi bankalar o parayı öyle tutmuyor kullanıyor.
    Bankaların kazancı için iyi haber. Her kes kazanacak sürü yine kaybedecek.

Ya sürü kazanırsa...

Vallahi mantıken sürü bi yöne gitmişse, büyüklerin ağılı oradadır. Zaten gazete ve TVlerle o yöne sürüyü yönlendirende büyükler. Büyüklerin tahmin ve hesap yapmaya ihtiyaçları yok. Ya kapanlarının olduğu yöne sürüyü yönlendiriyorlar, yada kontrolsuz koşan sürüye göre ağıllarını ve kasaplarını taşıyıp pozisyon alıyorlar.

Büyük ihtimalle bankalardan başka kimse kazanamayacak. Yüksekten o dovizleri kullandırdılar. Doviz düşüncede sahiplerine geri ödeme yapacaklar.

Bu ihtimal ne. Yani seçim sonrası doviz stoklayanların zarar etme olasılığı.?
    Bence %51 di ama doviz miktarı bankalarda arttıkça, bu ihtimalde artıyor. Şu an bence %60. yani tam ters korelasyon var.
    Hep çobanların aklı ile düşünmeye çalışmak gerekir.

Göreceğiz az kaldı. Pozisyonum 2 tarafada uygun, zarar etmem ama kazanç lazım, boşa para tutmuyoruz BIST de...

her neyse artık..
    @NeAcaipDunya

Sayfa 116/853 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •