Alıntı Originally Posted by asyurt Yazıyı Oku
Sn.Eksipnos35,
Daha fazla uzatmak istemiyorum ama yazma ihtiyacı duydum.

İhracatta küçümsediğiniz 8 milyon usd, 2017 tüm yıl ihracatının yarısı. Aylar önce yöneticilerin 40 milyon usd ihracat hedefi açıkladıklarını öven açıklamaları ben yazmadım. Ayrıca 2018 ortalama döviz kuru ile hesapladığınızı düşündüğüm 32 milyon usd rakamının, ihracatının çoğunluğunun yılın 2nci yarısında yapılmasından ve kurların o dönem ortalama döviz kurundan daha yüksek olmasından dolayı 30 milyon usd geçmediğini düşünüyorum. 2014 yılının kur rakamları ile btcim 32-33 milyon usd ihracat yapmış. O sene bile bu kadar ihracat yapabiliyorsa bu kadar yatırımdan sonra bunu en az 2 ye katlaması gerekmez mi.

Söke için sermaye artışı ile giren paradan dolayı döviz borçlarının azalacağını söylüyordunuz. Ki bu yanlış değildi ve olması gereken şeydi . Dediğiniz gibi borç düşmüş gibi görünüyor ancak bu kur farkından kaynaklanan bir düşüş. Döviz bazında borçlar aynen duruyor. Yanlış görüyorsam düzeltin. Önemli olan döviz olarak azalması değil mi? O halde giren bu kadar para nereye gitti ?
Ayrıca söke için 2017 yılı yatırım yılı olmasından dolayı bilanço rakamlarının karşılaştırması için uygun olmadığını düşünüyorum.

İyi bilanço rakamları fiyata yansıyacak mı o da ayrı bir konu. Kötü sonuçlar yansıyor da iyi sonuçlar da etkileyecek mi acaba.

Benim bu hisseye girmemdeki en büyük etken teknik olarak 10 yıllık sıkışmanın sonucunda patlama yapabileceği idi.
Patladı ama elimizde patladı : = )

YTD
Sizin gibi nitelikli eleştiri yapanlara her zaman saygı duyarım,yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız,40 milyon ihracat rakamını Gk’da özellikle teyit ettirdim,hatta Feyyaz bey’e yüzyüze kontratlımı diye sordum,kendiside evet dedi,işin doğrusu 4.çeyrekde bazı aksilikler olmuşa benziyor,zaten 4.çeyrek temposu devam ederse Söke içinde,Batı içinde,bizler içinde ciddi sıkıntı demektir...kendi istihbarat kaynaklarıma göre ilk iki ay ihracat olumlu geçmiş,300 bin ton civarı,yani şirketin açıkladığı 1,7 milyon ton hedefine uyumlu gidiyor,tabiki sadece duyum,yatırımcı ilişkilerini arayıp teyit etmedim.Söke’nin borçlarındaki azalma benim beklentilerimide karşılamadı,muhtemelen fabrikaya bir miktar daha masraf edildi,78 milyonluk stoğuda dikkate almak lazım,yıl içinde neredeyse 50 milyon liralık stok yapmış.