Originally Posted by
alicemal
dow için 7-8 ay önce ne demiştim.?
Ya direk aşağı gidecek, yada 6 ay kadar sürecek bir son omuza başlayacak, sonrada iflah olmayacak, yıllarca aşağı.
Sebeplerinide yazmıştım. Uzun zaman geçti, kısaca hatırlatayım.
ABD 40 yıl önce karşılıksız para basmaya başladı. Şu an sanırım 22 trilyon USD kadar karşılıksız para basmış durumda.
Sömürgelerden her yıl gelen milyarlar ve son 40 yılda basılan bedava paralar, abd halkını tembelleştirdi ve obez yaptı.
Bunun geri dönüşü imkansız. batacaklar. Hemde çok kanlı olacak.(bununda sebebini yazmıştım.)
İçerde yavaş ve pahalı üretim yapıyorlar.
İçerdeki üretimi pahalı olduğu için dışarı yeterince satamıyorlar. bastıkları paralarla, dışarıdan ithal edip duruyorlar.
Hem vücutlarını hemde beyinlerini obez hale getiren ülkenin geleceği yok.
Çin güçlendiği ve rusya ile ortak hareket ettiği için, abd, eskisi gibi asarım keserim diyerek dünyayı soyamıyor. Soydukları artık yeterli gelmiyor. Dünyadaki paylarını Çin e kaptırıyorlar. her yıl sürekli geri çekilmek zorunda kalıyorlar. Boş alanları ÇİN dolduruyor.
Son omuzu yapmasının sebebide trumpın ticari tehditlerine karşı avrupa ve Çin in bi ölçüde kuyruk indirmesi. Geçici birsüre verileri iyiye gider gibi oldu ancak sanayi ve finans kesimine bakarsanız, dev şirketler 10binlerce işçi çıkarıyorlar.
Ford: 25bin.
GM:15bin.
WF: 26.500
Hepside son 1 yılda.
ABD yi ayakta tutan sektörler var ancak hepsine karşıda dünyada tepki oluşmaya başladı. Alternatif arayışlarına girdiler.
Her neyse yaw...
Son omuz ve düşüşü ne engeller demiştim. FED in tekrar para dağıtmaya başlaması.
FED para dağıtmaya başlarsa, bu tüm dünyayı ve dolayısı ile bizide etkiler. Yeniden üç beş yıl herşey güllük gülistanlıkmış havasına gireriz.
dow 26 binde tekledi. Ya son omuzla aşağı, yada FED tekrar çizgiyi yukarı döndürecek.
FEDin çizgiyi yukarı döndürmesi ihtimali çok yüksek.
Nasıl olsa bedava basıp duruyorlar. tekrar basar şirketlere dağıtırlar, halk dahada obez olur filan...
Evet FED in dağıtıma başlayacağı ihmali çok yüksek.
Peki bu ne zaman olur.?
Tabi dağıtım işlemi önümüzdeki yılı veya daha sonrayı bulabilir, ancak dağıtabilirim sinyali vermesi bile, dowu çıkışa başlatır.
Ancak önünde fazla yol olmaz. Yükselen çizginin sebebi ÜRETİM ise devamlılığı olur. Ama para basıp üretmeyen finans şirketlerine verirsen, sedece yağları artırır.
Her neyse... anladınız siz onu...
Netçe: Bu yıl içinde FED para çekmeyi bırakacak. Bizim borsa ve dünya borsaları sevinecek. Önümüzdeki yıllardada para dağıtmaya başlayabilir... BORSALAR bi kaç yıl coşabilir... Arkasında sanayi desteklemediği için, coşku batıda uzun sürmez ama doğuda devamlı olabilir. Üretiyorlar çünki.
Şunuda eklemem şart. Şu an abd de çok kazanan sektörlerin arkasında tamamen, dünyaya hakim olan yahudi medyası var. O medyada abd şirketlerinin her gün milyonlarca reklamı BEDAVA yapılıp duruyor. Mesela bizim TV kanallarında günde bin defa facebook, twitter, apple, iphone filan deyip duruyorlar. Bu reklam onların çok satış yapmasında ana etken.
Bu medya olmasaydı, abd nin şu anki çok kazançlı görünen şirketleri olmazdı...
Diğer kazançlı sektörleri.
Silah sanayii... geriliyor.
kimyasal sanayiii. Buna karşı dünyada tepki oluşuyor. GDO, tarım kimyasalları hep bunlarda.
İlaç sanayii. Buna karşıda tepki var. yeni hastalıklar icad edip yayıp, mevcut hastalıklarıda kesin tedavi eden ilaçlar üretmiyorlar.
Petrol sanayii. abd ordusu sayesinde aşırı kazanlı durumda. Ordu geriliyor, petrol şirketleride gerileyecek.
Yer İmleri