Sayfa 93/1000 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon
Arama sonucu : 7996 madde; 737 - 744 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Tüm rakamlarda olumsuzluk var tcmb nin 17 de tablolarina baktim neredeyse aralıktaki faiz oranina dayanmış
     Alıntı Originally Posted by radyolog Yazıyı Oku
    hem maliyet artmış hem de iç borç karşılama oran azalmış

doğrumu anlamışım ayhan
    Doğru anlamışsınız.
    Şu AN her şey şişirilse de,ABD den dolayı durum kel. 1 HAFTALIK duruma bakalım.

Pentagon Sözcüsü Charlie Summers: ''Türkiye, S400 alımına dair kararını devam ettirirse askeri işbirliğimiz bakımından çok ağır sonuçları olur. S400 tercih edilirse bizden ne F-35'leri alabilirler ne de Patriot'ları.''

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

SON DAKİKA | İstiklal Caddesi’nde toplanan kadınlara biber gazı atıldı!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İstiklal Caddesi üzerinde yapılacak yürüyüş için Taksim'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşe katılan binlerce kadın, alanda toplandı. Kadınların 2003 yılından beri her sene düzenlediği “Feminist Gece Yürüyüşü†yapılmasına izin verilmedi.
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Cafe Trend&amp;Trade

Alıntı Originally Posted by radyolog Yazıyı Oku
    hem maliyet artmış hem de iç borç karşılama oran azalmış

doğrumu anlamışım ayhan
    İç borç çevirme oranının düşmesi olumlu bir şey. Suan ki bu seviye bile kriz dönemindeki seviyeden yüksek ama iç borç çevirme oranı gerilemeli . Oran 100’un altında olduğunda piyasaya ödediği borçtan daha az borçlandığını gösterir ki amaç 100’un altında olmak . Suan piyasaya ödediği borçtan daha fazla borçlanıyor hazine . Tabii bu yüksek oran özel sektöründe borçlanmasına olumsuz etki oluyor çünkü hazine her borç verene gel ben alacağım diyor ve faizler yukseliyor .. %197’den buraya gerilemişiz faizlerde biraz gerilemiş durumda .. Ama hala yüksek .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Pentagon Sözcüsü Charlie Summers: ''Türkiye, S400 alımına dair kararını devam ettirirse askeri işbirliğimiz bakımından çok ağır sonuçları olur. S400 tercih edilirse bizden ne F-35'leri alabilirler ne de Patriot'ları.''
    yürü be reyizzz... kim tutar seni...

yarın çık ortalığa...

EYYY AMARİKA diye ünle

6. Savaş mi çıktı?

yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.ytd

İç borç çevirme oranının düşmesi olumlu bir şey. Oran 100’un altında olduğunda piyasaya ödediği borçtan daha az borçlandığını gösterir ki amaç 100’un altında olmak . Suan piyasaya ödediği borçtan daha fazla borçlanıyor hazine . Tabii bu yüksek oran özel sektöründe borçlanmasına olumsuz etki oluyor çünkü hazine her borç verene gel ben alacağım diyor ve faizler yukseliyor .. %197’den buraya gerilemişiz faizlerde biraz gerilemiş durumda .. Ama hala yüksek .
    gerçekten benim için çok aydınlatıcı oldu...

kabaca şunu diyebilirmiyiiz....

DEDİĞİNİZ GİBİ İÇ BORÇ KARŞILAMA ORANI 100 ÜN ALTINA İNERSE ...

BU DA FAİZLERİN DAHA DA GERİLEMESİNE NEDEN OLABİLİR Mİ

İç borç çevirme oranının düşmesi olumlu bir şey. Suan ki bu seviye bile kriz dönemindeki seviyeden yüksek ama iç borç çevirme oranı gerilemeli . Oran 100’un altında olduğunda piyasaya ödediği borçtan daha az borçlandığını gösterir ki amaç 100’un altında olmak . Suan piyasaya ödediği borçtan daha fazla borçlanıyor hazine . Tabii bu yüksek oran özel sektöründe borçlanmasına olumsuz etki oluyor çünkü hazine her borç verene gel ben alacağım diyor ve faizler yukseliyor .. %197’den buraya gerilemişiz faizlerde biraz gerilemiş durumda .. Ama hala yüksek .
    Yani geliri giderinden az olduğu için hazine ne yapıyor borç alıyor buna çözüm olmadıkça bu durum böyle sürer gider..

Hazine'nin web sayfasından alınan verilere göre :
    2015 yılında -17.172m. nakit denge
    2016 yılında -38.221m nakit denge
    2017 yılında -60.472m nakit denge
    2018 yılında -70.352m nakit denge
    2019 ocak ayında gelir giderden yüksek çıkmış ve +2.995m iken
    2019 şubat ayında -25.873m gelmiş.
    Nakit denge rakamlarına https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2019/0...005-2019-1.xls adresinden ulaşılabilir.

Bu rakamlar böyle olduğu sürece gelir ile gider bu halde kaldıkça durumumuz iyiye gitmez..

Sayfa 93/1000 İlkİlk ... 43839192939495103143193593 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •