Piyasaya hiçbir etkisi olmamış. Demekki esas fırtınayı olur da müzakereler askıya alınırsa çıkaracaklar. Önceden de askıya alma öneren rapor sunup duruyorlardı ancak rapor kabul görüp işleme alınmıyordu diye hatırlıyorum.
Bu sefer bir adım daha ileri gittiler.
Şimdi esas bağlayıcı karar AB komsiyonun vereceği karar. AB komisyonu askıya aldık derse ortalık karışır.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
AP sürekli askıya alınsın raporu hazırlanıyor ama AB Komisyonu karar mercii yani bu seferde raporu görmezler gibime geliyor. Allah korusun olurda Komisyondan karar çıkarsa işte o zaman çarşı çok karışır. Dolar Euro fişekler Borsa çöker. Komisyonun kararı bağlayıcıdır. Geçen senelerde de AP kabul ediyordu ama komisyon reddediyordu. Bu yılsa aynı olacağını düşünüyorum.
Şimdi yine karalayalım bakalım bişeyler..
Spot yatırım olarak pozisyon almış ve askıda kalmış dolar yatırımcısına piyasa son bir fırsat yaratacak....
Bakalım kimler birilerinden önce uyanık olacak, karını realize edecek yada parmak, kol kesip doların dan kurtulacak..
Köprüden önce son çıkış, takip edin...
BİST 100 bu dolar boğma sürecinde 145 /148 bin civarı oluşumuna başlayacak... Henüz fırsat kaçmadı.
Bol kazançlar
Çin'den dolara darbe:
http://finans.mynet.com/haber/detay/...ldilar/269541/
179 milyon dolarlık altın almışlar.
Artık algıyla oynama işinin cılkı çıktı.
Çinin sadece ABD tahvili stoğu 1,2trilyon dolar, toplam döviz rezervi ise 3,1 trilyon dolar. Alınan altın miktarı Toplam döviz rezervinin 17300'de biri kadar.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri