gecen bi yerde soylemesi ayiptir ic hazirlattik pide yaptiracagiz , ben de oturup firinciyi izliyorum nasil calisiyor diye..isyeri sahibi ile pek muhattapligimiz yok kendi halimde sessiz sessiz oturuyorum velhasil kelam..
bir bankaci da oturuyor ayni isyerinde ve pideci ortaya ne olacak bu piyasanin hali diye efsane soruyu sordu..
(sonradan ogrendim bankaci oldugunu)
banka adi yazmayayim simdi okuyan eden olur biz bunlari nasil aldik bankaya diye ellerini dizlerine vurup dovunmeye baslayip zilgit ile devam ederler..
dolar ikinci dip arayisinda , 5.20 bandina gerilemis olayin oldugu esnada bunu dip not ifade edeyim, 1 aylik mevzu yani anlattigim olay..
bu bankaci arkadas , yok efendim dolarda kopuk varimis, yok efendim dolarin gercek fiyati 4.50 imis , ustu kopukmus , piyasada dolar fazlaligi varimis seklinde akla mantiga sigmayan ve beni her defasinda (len s et bulasma, isine bak , duymayiver) seklinde icsel sureclere zorladi..
neyse bu gitti bi sure sonra, ben de isimi bitirip cikarken dedim ki pideciye, saga sola doviz borcun varsa bir an once kapat, beton alma , aracin varsa ve kullanma aciliyetin yoksa nakite gec, borc dengesini iyi kur ve bu bankacinin dediklerinin tam tersini yap, hadi selametle diyip ciktim..
ustteki arkadasi gorunce, anlatayim dedim..
ytd
bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..
Yer İmleri