Ben 25 yillik prim odeme suremi gecen yaz eksiksiz doldurdum. Baktim yine prim borcum gelmis. Hastane ve eczanelere gidiyorum provizyon cikmiyor. Masraflari cebimden karsiliyorum.
Sgk ya gittim sordum. 12 yil once faaliyetlerini durdugumuz fakat henuz tasviyesi tamamlanmamis sirketin ortaklarimdan biri olarak gorundugum icin 53 yasina kadar yada sirket kapatilintcaya kadar tam pirim odemeye devam edeceksin dedi. Yoksa saglik sisteminden yararlanmiyacaksin.
Biriken prim borclarini odemezseniz emekli oldugunuz zaman maasinizdan kesilecek dediler. Mecburen birikmis 3-4 bin TL prim borcunu odedik.
Fazla odenen primlerin emekli maasina kayda deger bir katkisi olsaydi insan yine uzulmezdi tabi...
Fakat 3-4 yil once cikarilan aflardan daha once hic prim odemedigi yada bir kac ay odedigi halde 18-20 Bin TL odeyerek emekli olanlar gordum.
Simdiye kadar Odemis oldugum prim tutarlarini enflasyondan arindirilmis guncel degere cevirsem tahminime gore 250-300 Bin TL arasi yapar...
Ama aftan yararlanip 20-30 bin TL odeyip emekli olan bir vatandastan en cok %10 civari daha yuksek bir emekli maas alirim herhalde.

Yer İmleri