Sayfa 359/1000 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,865 - 2,872 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Geçen sene emmioğlu 58 bin lira yatırdığında 1.400 tl emekli maaşı alabileceğini söyledi. Dedim baya avantajlı. Adam köylü ve ne prim yatırdı bilmiyorum. Tahminim ne prim yatırmışlığı var nede girişi. Sonra eyt türedi..

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    eskiden 35 40 yaşında emeklilik varmış onlar sonrakilere 2008 öncesi emekli olanlar 2008 sonrakilere şimdi de eyt liler sonrakilere selam söyleyecek yani sonra da sgk açık veriyor diye ekranlarda uzmanlar sabahtan akşama kadar konuşacak paçasını kurtarıp kaptan olmaya bakıyor herkes
    40 yaş emekliliği doğru bir şey değil
    hiç olmamalıydı
    ama bizim ülkemizde 65 yaş emekliliğide doğru bi yaş değil
    bizim pil 60 dedimi bitmeye başlıyor
    bazısı var bıraksan 70 e kadar çalışlır
    ama mesela ben hayatta 65 e kadar çalışmam ama bana baştan yasayla 49 da emekli olma hakkı verilmişken bunun 53 e çıkarılmasıda doğru değil ben 49 dan sonra ister çalışırım ister çalışmam
    kaldıki adama prim günün ve süren doldu ayrılabilirsin diyorsun ama ikramiye ve maaş ödemesinne gelince yok sen yaşı bekleyeceksin diyorsun
    adamın sağlık sigortasını bile iptal ediyorsun hastalansa sigortalı olmuyor
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    40 yaş emekliliği doğru bir şey değil
    hiç olmamalıydı
    ama bizim ülkemizde 65 yaş emekliliğide doğru bi yaş değil
    bizim pil 60 dedimi bitmeye başlıyor
    bazısı var bıraksan 70 e kadar çalışlır
    ama mesela ben hayatta 65 e kadar çalışmam ama bana baştan yasayla 49 da emekli olma hakkı verilmişken bunun 53 e çıkarılmasıda doğru değil ben 49 dan sonra ister çalışırım ister çalışmam
    kaldıki adama prim günün ve süren doldu ayrılabilirsin diyorsun ama ikramiye ve maaş ödemesinne gelince yok sen yaşı bekleyeceksin diyorsun
    adamın sağlık sigortasını bile iptal ediyorsun hastalansa sigortalı olmuyor
    Başkan o zaman sgk kanunu sil baştan adaletli bir şekilde yeniden tasarlanacak eğer eyt liler mağdur ise 2008 sonrası işe girenler 100 kere mağdur hem düşük emekli maaşı alacaklar hem yüksek prim ödeyecekler hemde kademeli olarak 65 yaşında emekli olacaklar 15 sene sonra da 2008 mağdurları miting yapmaya başlayacak bunun sonu yok bu şekilde ne enflasyon ne faiz ne kur dengelenmez herkese her istediği verilecekse bu işin sonu gelmez emekliye ikramiye 3600 ek gösterge asgari ücret 5000 olsun bu iş uzar gider

4. kimse kusura bakmasın bütce acık verirmiş bilmem neymiş HIRSIZLIGIN türevi çoktur bana şukadar prim yatır bukadar yaşı bekle
    emekli olacaksın de son dakıkada ben kural degiştirdim 10 yıl daha bekle yok ya eyt sadaka beklemiyor beyler ödedigi primin karşılıgını istiyor tıpkı yasadan 1ay farkla emekli olan maaş alan gibi 10 yıl senede 18 bin 10 yılda devlet benden 180 bin caldı
    oda yetmedi saglıktan yararlanma hakkımıda çaldı

En pahalı kentler endeksinde Paris, Singapur ve Hong Kong birinciliği paylaştı, İstanbul dolar bazında en hızlı ucuzlayan şehir oldu

BBC internet sitesinde yayınlanan haber aşağıda bulunuyor:

İngiltere'de yayımlanan Economist dergisinin en pahalı kentler endeksinde Paris, Singapur ve Hong Kong birinciliği paylaştı. Dolar bazında geçen yıl en çok ucuzlayan kent olan İstanbul ise listede 48 sıra gerileyerek 120'nci oldu.

Derginin araştırması, 133 kentte fiyatları dolar bazında kıyaslıyor. Araştırma kapsamında gıdadan ev kirasına, ulaşımdan özel okullara kadar 160 ürün ve hizmetin fiyatları ele alınıyor.

Economist'in raporunda, geçen yıl Türkiye ve Arjantin başta olmak üzere gelişen ülkelerin para birimlerinde yaşanan sert değer kayıplarının bu ülkelerde dolar bazında maliyetleri hızla aşağı çektiği ifade ediliyor.

Derginin araştırma birimi, "Türkiye ve Arjantin gibi bazı örneklerde para birimindeki değer kaybında yüksek dış finansman ihtiyacı sonucu oluşan dengesizlikler, siyasi belirsizlikler ve yanlış politika seçimleri de kritik rol oynadı" diyor.

İstanbul'daki alım gücünün dolar bazında bu denli gerilemesinde ise TL'deki değer kaybıyla birlikte enflasyonun Ekim 2018'de yüzde 25,2'ye kadar yükselmesinin de payı olduğu ifade ediliyor.

Dolar/TL kuru Ağustos 2018'de hızlanan satış dalgasıyla 7 seviyesinin üzerine yükselmişti. Ardından Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 24'e yükseltmesiyle birlikte kur kademeli olarak gerilemiş ve 5,10-5,50 bandına oturmuştu.

İlk 10'da yer alan diğer kentler, Zürih, Cenevre, Osaka, Seul, Kopenhag, New York, Tel Aviv ve Los Angeles.

Hangi şehirde ne kaç para?

Buna göre bir kilo ekmeğin fiyatı Paris'te 5,66, Seul'de 15,59 dolar. Bir kilo ekmek Karakas'ta 77, Şam'da ise 60 cent.

Singapur'da ortalama bir takım elbise 1,161, Seul'de ise 2074 dolar. En ucuz kentler arasında yer alan Karakas'ta elbisenin ortalama fiyatı 469, Bangalore'da ise 139 dolar.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da kadın kuaföründe saç kestirmenin maliyeti 176, New York'ta 210 dolar. Karakas'ta ortalama fiyat 1,77, Şam'da ise 7,77 dolar.

Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabiilirsiniz:

6. yok şöyle yok böyle diye eyt ye ahkam kesen vatandaş seninde cebinden 180 bin paran vede saglık hakların alınsın bakayım böyle ahkam kesebilecekmisin bekara karı boşamak kolaydır

7. Ve de o paraların başkalarına (müteahhitlere, Suriyelilere, yandaşlara mitinglerde kafalarına 2 tl lik çay paketi atarak) peşkeş çekildiğini görerek bile bile...

8. Ben 25 yillik prim odeme suremi gecen yaz eksiksiz doldurdum. Baktim yine prim borcum gelmis. Hastane ve eczanelere gidiyorum provizyon cikmiyor. Masraflari cebimden karsiliyorum.
    Sgk ya gittim sordum. 12 yil once faaliyetlerini durdugumuz fakat henuz tasviyesi tamamlanmamis sirketin ortaklarimdan biri olarak gorundugum icin 53 yasina kadar yada sirket kapatilintcaya kadar tam pirim odemeye devam edeceksin dedi. Yoksa saglik sisteminden yararlanmiyacaksin.
    Biriken prim borclarini odemezseniz emekli oldugunuz zaman maasinizdan kesilecek dediler. Mecburen birikmis 3-4 bin TL prim borcunu odedik.

Fazla odenen primlerin emekli maasina kayda deger bir katkisi olsaydi insan yine uzulmezdi tabi...
    Fakat 3-4 yil once cikarilan aflardan daha once hic prim odemedigi yada bir kac ay odedigi halde 18-20 Bin TL odeyerek emekli olanlar gordum.

Simdiye kadar Odemis oldugum prim tutarlarini enflasyondan arindirilmis guncel degere cevirsem tahminime gore 250-300 Bin TL arasi yapar...

Ama aftan yararlanip 20-30 bin TL odeyip emekli olan bir vatandastan en cok %10 civari daha yuksek bir emekli maas alirim herhalde.

Sayfa 359/1000 İlkİlk ... 259309349357358359360361369409459859 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •