Originally Posted by
Vesper
Yıl 1998 borsa heyecanını iliklerine kadar hisseden bir emekçi olarak bir aracı kurumda çalışıyorum.O zamanlar 30 lu yaşlardayız.Başka bir alemdeyiz.Hafta sonu ızdırap bir an önce pazartesi olsa da ekranın karşısına geçsek diyoruz.Şu an yeni başlayanlar da eminim aynı heyecandadır.Calıştığımız kurumda patronun oğlu babasından gizli gizli işlem yapıyor.Ex-api yok uzaktan erişim yok direkt brokera veriyoruz emirleri tefon ile...Neyse bu çocuk.O zamanlar 20 li yaşlarda..Ama çok yetenekli.Sürekli kazanıyor.Bir gün oğlum dedim..sen hiç mal taşımıyorsun nasıl oluyor bu...Abi dedi ben ne mal taşıyacağım ..ben parayı taşırım malı başkaları taşısın.Bu vatandaş bugün herhangi bir xu30 kağıdını sallayacak güce ulaştı.Trade nasıl edilir o zaman beynime kazındı.Anladım ki adam Ky psikolojisini çözmüş.Tahtaları çok iyi okuyor.Biz ise bu işin eğitimini aldık ama okumayı sökememişiz dedim kendi kendime.
Ben trade etmeye karşı biri değilim.Ha bu hisse özelinde beceremedik ama başka yerlerde yapmıyor değiliz.Allaha çok şükür + larımızda bu hissedeki pozisyonumuzu ömür boyu fonlamaya yeter.Bu hissede trade seçeneğini biz kaçıralı çok oldu.Herkesin kendi bileceği iş.
Burada senin emekli olmadan önceki konumunda olup müşterisinin parasıyla tahtada atlayıp hoplayıp zıplayıp ay sonu da komisyon getirisini indiragandi yapanlar topicde yatırımcı pozu kesmekte.Ben buna susmam.
O yüzden ben bir şey yazdığımda hiç üzerine alınmana gerek yok.Herşey gönlünce olsun.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri