Sayfa 411/1000 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,281 - 3,288 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. hayırlı olsun ... yalnız zamanlama süper ...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ....
    Adam olmayana , Düşman bile olmam ....

2. trol arayan bekleyen forumdaşlar tüm troller sosyal medyada mualefete karşı yalan yanlış paylaşımlar ve algıyla meşgul
    tüm operatörler meşgul secimden sonra bizlerle itina ile ilgilenecekler

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İlk şok enflasyondan değil, TL bolluğundan gelir. Eğer merkez bankası piyasaya olması gerekenden fazla para sürerse, dar para arzını arttırır. Bu da sistem içindeki geniş para arzını var olan para politikası ve zorunlu karşılıklar neticesinde birden bire patlatabilir. Yani merkez piyasaya 10 milyar TL sürer, zorunlu karşılıklar düşükse (ki merkez bankası sürekli ZK'ları aşağıya çekiyor) geniş para arzı bir anda patlar. Merkezin 10 milyarı piyasada para çarpanı oranında bir anda 50-100 milyara katlanabilir.

İşte bu andan itibaren para çarpanı çok çok düşük değilse herkesin elinde TL bollaşmaya başlar. Halkın elinde TL bollaşmaya başlayınca elindeki doları satıp daha çok TL edinmek istemeyecektir. Bu çok mantıksız olur.

Paranın itimadını ve itibarını korumak , para arzını iktisadi faaliyetle uyumlu bir oranda ayarlamakla yükümlü olan merkez bankasının görevidir.
    Ben parayla değil üç beş kanunla döviz hesaplarının çözüleceğine inanıyorum ama olmaz , bu kadar yetkiyi bırakmazlar onu geçtik.

Sizin dediğinize göre, Arjantin'li eleman gibi de alamayacaklar dolarları.

Bence zorla da alamazlar, zorla halkin dolarına çöken ülkelerin hali ortada .

Mesele hükümet meselesi değil, CHP de gelse bu fatura ödenecek.

Hangi oyuna gelmemek lazım, yahut nerede oyun biter ki gerçekten TL ye dönmek lazım?

4. Onu bunu bilmem dünkü fed kararından sonra sert bir şekilde düşüp bu gün aynı seviyeye geliyorsa dolar bir beklentiyi fiyatlıyor olmalı. Neyi fiyatlıyor bilmiyorum ama beklentinin olumsuz olduğu aşikar. Birde hükümetin bu yerel seçimleri BEKA meselesi olarak görmesi de ilginç. Terör yönünden Beka meselesi olarak mı görüyor derseniz PKK ya karşı operasyonlar gayet başarılı ve örgüt neredeyse inlerinden kafasını çıkaramıyor. Aklıma gelen tek şey BEKA meselesinin ekonomi ile alakalı oluşudur. Peki neden seçim sonrası??? Seçim sonrası ekonomimizi etkileyecek ne gibi bir argüman var. Aklıma gelen olasılık Ekonomide çarkların dönebilmesi için yüksek miktarda bir dolar borçlanmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bir ara IMF ile Ankara da görüşmeler olduğu yönünde bir gazeteniin yazarının iddiaları vardı. O iddiada IMF nin seçimlerin sonucunu görmek istediği ve sonuca göre krediyi onaylayabileceği yönünde iddia vardı. Acaba seçim sonucu ağır bir mağlubiyet alınması durumunda kredinin alınamaması sonucu bir BEKA meselesi mi oraya çıkacak.... Neyse seçime 10 gün kaldı. Sonuçları gerçekten çok önemli.

5. 200 milyar dolar dth sıfıra inse piyasaya salınacak döviz miktarı 30 milyar dolar. O da MB brüt rezervinden.

6. Suc ya böyle şeyler paylaşmayın...

Sayfa 411/1000 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •