Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8185 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    yanlışın var borç alma oranı %7.25 verme %9.25. en üst bant (saat 1600'dan sonra çalışan %12.25).
    Sn.JuliaLuthor kabul ediyorum... Hatamı düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Sonuçta oldukça sade basit anlaşılır anlattık.. Umarım herkes nasibine olan payını almış olur...

Durum bu... Yani düşünsenize banka 9,25 den borç almıyor 12,25 den borç almak zorunda kalıyor... Banka bu 9,25 den almayıp neden 12,25 den alır... Demek ki elindeki parayı idare edemeyen bir banka hazinesi var... Yada itiraf ediyorum o denli detay bilgim yok... Bankacıda değlim ki... Ulaştırma Sanayiinde bir mühendisim ben... İddialıda asla değilim... Ekonomi bu herşey olabilir... Bana USD soruldu cevapladım.. O kadar..

2.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.JuliaLuthor kabul ediyorum... Hatamı düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Sonuçta oldukça sade basit anlaşılır anlattık.. Umarım herkes nasibine olan payını almış olur...

Durum bu... Yani düşünsenize banka 9,25 den borç almıyor 12,25 den borç almak zorunda kalıyor... Banka bu 9,25 den almayıp neden 12,25 den alır... Demek ki elindeki parayı idare edemeyen bir banka hazinesi var... Yada itiraf ediyorum o denli detay bilgim yok... Bankacıda değlim ki... Ulaştırma Sanayiinde bir mühendisim ben... İddialıda asla değilim... Ekonomi bu herşey olabilir... Bana USD soruldu cevapladım.. O kadar..
    problem yok ben de elektrik ve bilgisayardan anlamam. geçen çalıştıramadım fişte sorun varmış yardım istedim.burada biz öğrenmeye çalışıyoruz HAVA ATMAYA değil. lafımın gittiği yer belli.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

9.25 ten borç almıyor da neden 12.25 ten borç alıyor bankalar diyorsunuz nedeni çok açık 9,25 ten tcmb fazla para vermemeyi tercih ediyor böylece bankaları 12.25 ile sıkıştırıyor ve faizi yükselen her para diğer para birimlerine karşı değer kazanır mantığıyla dövizin düşmesini sağlıyor dolaylı olarak enflasyonu aşağıya çekmeye çalışıyor

4.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    problem yok ben de elektrik ve bilgisayardan anlamam. geçen çalıştıramadım fişte sorun varmış yardım istedim.burada biz öğrenmeye çalışıyoruz HAVA ATMAYA değil. lafımın gittiği yer belli.
    Rica ederim... Siz iktisatçısınız galiba?

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    9.25 ten borç almıyor da neden 12.25 ten borç alıyor bankalar diyorsunuz nedeni çok açık 9,25 ten tcmb fazla para vermemeyi tercih ediyor böylece bankaları 12.25 ile sıkıştırıyor ve faizi yükselen her para diğer para birimlerine karşı değer kazanır mantığıyla dövizin düşmesini sağlıyor dolaylı olarak enflasyonu aşağıya çekmeye çalışıyor
    Evet bu çok daha mantıklı oldu.. Teşekkürler...

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Rica ederim... Siz iktisatçısınız galiba?
    Evet doçentim.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Evet doçentim.

doçent dediğin insanın buraya uçuk yazılar yazmaktan çok daha önemli işleri olması lazım

eğer doçent iseniz vah üniversitelerin haline, sarkastik olmak için aynı şeyi bir topikte yazarsınız anlarım da

forumda 3-4 ayrı topik gezip dolar 50 kuruş olacak yazmak pek eğitim işi olan bir insanın yapağı iş değil..!?

7.  Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    doçent dediğin insanın buraya uçuk yazılar yazmaktan çok daha önemli işleri olması lazım

eğer doçent iseniz vah üniversitelerin haline, sarkastik olmak için aynı şeyi bir topikte yazarsınız anlarım da

forumda 3-4 ayrı topik gezip dolar 50 kuruş olacak yazmak pek eğitim işi olan bir insanın yapağı iş değil..!?
    birkaç işi birden yapabiliyorum.
    işimi de iyi yaparım.
    esas piyasayı tanımayan kitap yüklü eşeklerden korkacaksınız veya bir yerde (mesela ****** bankası vesaire ) çalışıp hava atanlardan.
    bu iş böyledir.
    iş iş yapmaz adam iş yapar.

8.  Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    sizin önünüzde birikmiş onlarca yeni çıkmış yayın ve kitap olması lazım eğer sap doçenti değil iseniz..!!

daha 1 mayısın tatil olduğunu bilmiyorsunuz, banka çalışanlarının hangi statüde çalıştıklarını farkında değilsiniz.

neymiş adam iş yaparmış, ben size bir sürü boş eşek lafı yazayım burada...
    haha doçent ununu elemiş eleğini asmış insana derler bizim camiada.
    yayınlarım da herhangi birinin yayınlarını kalite bakımından (sayı değil) 5'e katlar.
    1 mayıs burada tatil ama dışarıda değil.
    siz kafayı idealist hoca tipiyle bozmayın.
    idealist bir hoca için ideal bir maaş sistemi lazım.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •