Alýntý Originally Posted by mterkan Yazýyý Oku
Bildiðim kadarýyla, Ýsmail TARMAN'ýn bildirme zorunluðu þirket hisselerinin % 5 , 10, 15, 20, 25, 33, 50, 67 ve % 95 ine ulaþmasý, ya da söz konusu oranlarýn altýna düþmesi halinde doðmaktadýr...
Bir diðer ifade ile %10 dan %9 a düþtüðünde KAP a açýklama yapacak...Ancak %9 dan %5 kadar olan düþüþlerde bildirim zorunluðu yok, ne zaman %5 in altýna düþerse o zaman zorunlu olarak bildirimde bulunacak...

Ýhraççýnýn Sermaye Yapýsýna ve Yönetimin Kontrolüne Ýliþkin Deðiþiklikler ile Ýdari Sorumluluðu Bulunan Kiþilerin Sermaye Piyasasý Araçlarýna Ýliþkin Ýþlemlerinin Açýklanmasý
Açýklama yükümlülüðü;

1.Bir gerçek veya tüzel kiþinin ya da bu gerçek veya tüzel kiþi ile birlikte hareket eden diðer gerçek veya tüzel kiþilerin doðrudan veya dolaylý olarak paylarý borsada iþlem gören bir ihraççýnýn sermayesindeki payýnýn veya toplam oy haklarýnýn %5, %10, %15, %20, %25, %33, %50, %67 veya %95 ine ulaþmasý veya söz konusu oranlarýn altýna düþmesi halinde bu kiþiler tarafýndan,
2.Bir kurucuya it yatýrým fonlarýnýn doðrudan veya dolaylý olarak ihraççýnýn sermayesindeki payýnýn veya toplam oy haklarýnýn %5, %10, %15, %20, %25, %33, %50, %67 veya %95 ine ulaþmasý veya söz konusu oranlarýn altýna düþmesi halinde kurucu tarafýndan
yerine getirilir.

Orijinal metin:
http://www.spk.gov.tr/Sayfa/Index/12/0/5
Mterkan abi cevap için teþekkürler.Ama gördüðün gibi kimse için önemi yok.Burada rating tek çaba gösterene sallamak.Ben demiyorum ki kimse ortaklarý eleþtirmesin.Ama sürekli tek kiþiye sallamak haksýzlýk oluyor.Bu da beni nasýl oluyorsa patron adamý yaptý bu topicde.Bu kanunda Spk nýn yatýrýmcýyý baþýndan savmak için çýkardýðý bir kanundur.Ayný kiþi ISGYO da da bu tarz iþlemler yaptý topiðinde biþey olmaz kanuni dendi ama birileri çýktý þikayet etti ve ceza aldý.Zaten o ortaklýk payý her türlü en az % 10 nun üzerinde.

Buradan çýkarýlacak en net sonuç Ýsmail Tarman tahtada yapýlan iþlemlerde var mý var.BTcým de de var tek orada deðil.

Nereden bakarsak bakalým bu tahtadaki fiyatlama yanlýþ bunun da tek sebebi bir türlü daðýtýlan mallarýn onca olaya raðmen toplanamamasý.Bu oyunu da bozacak olan tek þey þirket yönetiminde bulunan ortaklarýn bu zamana kadar atmadýklarý doðru adýmlarý atmalarýdýr.Zira bu operasyonlar zaten belli ki bize yapýlmýyor.