Cepteteb 32 gün 12,25 çok düşük değil mi? Burada o kadar 14,50 civarı oranlar paylaşıldı.
Cepteteb 32 gün 12,25 çok düşük değil mi? Burada o kadar 14,50 civarı oranlar paylaşıldı.
Değerli Mevduat Forum Üyeleri;
Bundan 2 veya 3 ay önce Mevduat faizlerinin cebren düşürülmesi, reel anlamda zarar etmemizden dolayı bu forumda üzüntülerimizi dile getiriyorduk.
Şimdi ise Kredi Garanti Fonunun yarattığı beklenmedik kredi talebi ile Merkezin örtülü faiz artırımlarıyla beraberinde Mevduat faizleri gözle görülür bir şekilde arttı, hatta reel faiz vermeye olanak tanıyan faiz oranları şuan mevcuttur. Fakat şunu asla unutmayınız ve aklınızdan çıkarmayınız: Bildiğiz üzere Ülkemizin yönetim sistemi kademeli bir şekilde değişiyor, güçlü yetkiler muhafaza edilerek artırılıyor ve Varlık fono tarzı yeni Yatırım ürünleriyle piyasa yavaş yavaş kontrol altına alınıyor. Kısacası şuan ekonomide, siyasette ve Hukuk alanlarında geçiş dönemi yaşanmaktadır. Bu geçiş dönemi bittikten sonra başta mevduat faizleri olmak üzere bu Ülkede birçok durum ve gelenek değişecektir. Mevduat faizleri şuan ki seviyelerinin yarısı kadar olabilir, bununla birlikte mevduat sahipleri yüksek miktarda reel zarar edeceklerdir.
İzah etmiş olduğum nedenlerden dolayı geçiş dönemi bittikten sonraki dönem için hazırlık yapmak gerekmektedir. Aksi takdirde varlıklarınız Reel anlamda zarar etmeye mahkumdur.
Yatırım tavsiyesi değildir.
%0.0000001 ihtimal
ÜZERİME ALINMADIM. Şayet cevap denmeyecek cevabınız, tarafıma karşı yazıldıysa kuvvetli cevaplarım hazır. Zira son derecede haklıyım !
İlaveten 15 Temmuz tarzı bir Olayın yaşanacağını tahmin etseydim kesinlikle ihtimal dahil verilmezdi. Ancak tahmin dahi edilmeyen 0.000000000000000000000000000000000000000000001 İhtimal gerçekleşti. Bu siyasi durumu örnek olarak göstermek isterim.
Hiçbir zarar ya da kar sistematik olarak mütemadiyen sürdürülebilir değildir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sayın Arkadaşımız/Üyemiz,
Farkındaysanız burada birçok Üye, yaptığı beyin fırtınalarını gerekçeli yazarak belirli argümanlar sunuyor, yine bu gerekçeli argümanlara karşı gerekçeli argümanlar sunularak fikir alışverişi yapılıyor. Bu vesile ile her türlü konuyu derinlemesine irdeleme imkanımız oluyor. Halbuki siz, bu forumun doğal prensibine aykırı davranarak cevap denmeyecek cevap yazdığınız için üzüntüyle karşılıyorum. Dilerim ki forumun doğal prensibi olan gerekçeli argüman sunma kriterine uygun davranırsınız.
Saygılarımla yukarıdaki açıklamalarımı takdirinize sunarım.
Yer İmleri