Sayfa 156/1000 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1,241 - 1,248 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. (Yakın tarihte yaşanan dış borç defaultları)

Türkiye: Son 175 yılda 6 kez default etmiş.

Brezilya : Son 175 yılda 7 kere default etmiş.

Meksika : Son 175 yılda 8 kere default etmiş.

Venezuella: Son 175 yılda 9 kere default etmiş.

Kaynak: Nber.org National Bureau of Economic Research
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    En guzel nereden nasil alinir daha cozemedim..
    bahsettiğiniz benim de ilgilendiğim 2029 kağıdı için dün 80 bin usd lik alımda verilen fiyatları yazayım. belki fikir verir.

odea.............temiz: 100,00 kirli: 101,779
    garanti özel...temiz: 99,500 kirli: 101,322
    işyatırım........temiz: 99,250 kirli: 101,070

işbank fiyatı işyatırım ile garanti arasında bir yerdeydi internetten baktığımdan hatırlamıyorum.

ek bilgi: evvelki gün işyatırımı aradım ertesi gün eve gelip hesap açtılar. almaya karar verdiğimde verdikleri hesaba swift yapacağım. o kadar.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    US900123CT57 USD 7.63 4/26/2029 98.000 98.375 7.91 7.85 Ba3/BB

Takip ettigim Eurobondun getirisi %8 e dayandi..

Syg,
    https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...tirim/eurobond

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    (Yakın tarihte yaşanan dış borç defaultları)

Türkiye: Son 175 yılda 6 kez default etmiş.

Brezilya : Son 175 yılda 7 kere default etmiş.

Meksika : Son 175 yılda 8 kere default etmiş.

Venezuella: Son 175 yılda 9 kere default etmiş.

Kaynak: Nber.org National Bureau of Economic Research
    Kaynağın adresini açık olarak paylaşır mısınız? İlk dış borç alımından 27 yıl sonra gelirlerine dış borcuna karşılık haciz getiren bir kurum oluşturulan Osmanlı Imparatorluğu devletiyle, 96 yıllık tarihinde hiç default etmemiş, bir kez 1958 yılında moratoryum ilan etmiş ve borcunu gecikmeli de olsa ödemiş olan Türkiye Cumhuriyeti devletini birbirinden ayırmak gerekir diye düşünüyorum.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

5.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Kaynağın adresini açık olarak paylaşır mısınız? İlk dış borç alımından 27 yıl sonra gelirlerine dış borcuna karşılık haciz getiren bir kurum oluşturulan Osmanlı Imparatorluğu devletiyle, 96 yıllık tarihinde hiç default etmemiş, bir kez 1958 yılında moratoryum ilan etmiş ve borcunu gecikmeli de olsa ödemiş olan Türkiye Cumhuriyeti devletini birbirinden ayırmak gerekir diye düşünüyorum.
    Tam linkini buldum. Bana da şaşırtıcı geldi. 1824-1999 yıllarını kapsıyor. Büyük ihtimalle Osmanlı 5 , Türkiye Cumhuriyeti de 1 kere default etmiş oluyor. Ancak tüm ülkelerin son 175 yılını karşılaştırdıkları için Osmanlı ile Türkiye'yi Türkiye olarak incelemişler.

https://www.nber.org/papers/w9908.pdf
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

6. "İflas etmek" bizde genelde "borçları ödemiyorum" deyip tamamen kaçmak gibi anlaşılıyor. Dış literatürde ise "faiz ödemelerini kısmen/tamamen durdurmak", "borçların ödeme tarihlerini/vadelerini ötelemek, bölmek" gibi her tür yapılandırma "Default & Restructuring" adı altında ortak başlıkta inceleniyor. Bahsi geçen 6 seferi genel olarak şöyle sınıflandırabiliriz:

1875-76: Faiz ödemelerinin önce kısmen sonra tamamen durdurulması
    1881: Borçların yapılandırılması & Düyûn-ı Umûmiye (Muharrem kararnamesi)
    1914-5: Dünya Savaşı başlayınca borç ödemelerinin durdurulması
    1928: Lozan'la başlayan görüşmeler sonucu, Osmanlı borçlarının yapılandırılması
    1940: Düyûn-ı Umûmiye'den borçların devralınması ve vadelerin uzatılması
    1978-79-80: Borçların yeniden yapılandırılması & IMF
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    "İflas etmek" bizde genelde "borçları ödemiyorum" deyip tamamen kaçmak gibi anlaşılıyor. Dış literatürde ise "faiz ödemelerini kısmen/tamamen durdurmak", "borçların ödeme tarihlerini/vadelerini ötelemek, bölmek" gibi her tür yapılandırma "Default & Restructuring" adı altında ortak başlıkta inceleniyor. Bahsi geçen 6 seferi genel olarak şöyle sınıflandırabiliriz:

1875-76: Faiz ödemelerinin önce kısmen sonra tamamen durdurulması
    1881: Borçların yapılandırılması & Düyûn-ı Umûmiye (Muharrem kararnamesi)
    1914-5: Dünya Savaşı başlayınca borç ödemelerinin durdurulması
    1928: Lozan'la başlayan görüşmeler sonucu, Osmanlı borçlarının yapılandırılması
    1940: Düyûn-ı Umûmiye'den borçların devralınması ve vadelerin uzatılması
    1978-79-80: Borçların yeniden yapılandırılması & IMF
    Evet restructuring (borçların yapılandırılması) durumunu da default (yükümlülüğünü yerine getirememe) ile birlikte ele almış.

Sizce bir eurobond için default durumunda ne olur? Restructuring olursa nasıl işlem görür?

8. Ülkeler, şirketler gibi "kapatıp öbür dünyaya gidemeyeceği" için... genelde:

1. Anapara borcu kısmen düşürülür (haircut)
    2. Borcun vadeleri uzatılır

Faizlerin değiştirilmesi, ödemesiz dönemler tanımlanması, para biriminin değiştirilmesi... gibi diğer yan işlemler de yapılabilir ek olarak.

Ülkede rejim ve hatta isim değişmişse... kreditörler yeni devlet ile eski borcun yapılandırması için anlaşmaya giderler. Kimi zaman eski tahvillere işlem yapılmaz ve OTC pazarda cüzi fiyatlardan (%1-5 civarı) el değiştirir (bir gün ödenir umuduyla)
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 156/1000 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •