Sayfa 56/804 İlkİlk ... 646545556575866106156556 ... SonSon
Arama sonucu : 6426 madde; 441 - 448 arası.

Konu: ERBOS - Erbosan Erciyes Boru

1. Sayın Dandanakan normal şartlarda söylediğiniz doğru.Son dört çeyrekte, sermayesi kadar kar açıklayan firma 10 lira eder diye hesap yapardık.Ancak bist o kadar ucuz duruma geldi ki şu anda çoğu hisse 1/3 fiyatından işlem görüyor.Bu tür hisseler çok fazla.Erbos ise ucuz değil ucuzun da ucuzu.İlk çeyrek satışları nasıl bilemem ama düşük bile olsa nakit zengini ve kur farkı ile 20 ile 25 milyon arası bir beklentim var.Belki beklentiyi yüksek tuttum.Yanılabilirim de.Böyle bir durumda en kötü ihtimalle yıl sonu için 80 milyom üzeri bir kar açıklayacağını düşünürsek bu hissenin normal şartlarda 40 lira olması gerekir.Ancak nerdeee.Yarı fiyatına bile ulaşamıyoruz.Sermaye artışından hiç etkilenmeyen belkide tek hisse.Hep ucuz olmasının nedenlerinden biri de acaba imtiyazlı olması olabilir mi.
    O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...

2.  Alıntı Originally Posted by -Taha Yazıyı Oku
    hisse ile ilgili en doğru yorum bu olmuş.
    Şimdi size ne olacağını en az 10 yıldır bu hisse de olan biri olarak anlatayım; yakın zamanda temettü vereceği beklentisine rağmen endeks ne yaparsa yapsın bu düşüyor, doğru mu ? doğru. Bundan sonra ve özellikle temettü verdikten sonra endeks ister +10 bin yükselsin, ister -10 bin düşsün bu b.k çukuru hisse hergün ortalama -%2 düşecek ve 15 binde mi durur 10 binde mi durur bilmem. En kötüsü de hisse de artık bir hikaye kalmadı. Birde şunu diyim; Bu hisse de bir spek olduğunu düşünenlerin aklına şaşıyorum. Bu hisse sahipsiz. Spekli hisse İHEVA gibi olur. 2 ay önce 0,30 olan hisse şuan 0,99 ile tavan.
    Daha önce de dediğim gibi yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir, amatör bir borsacının içinden geçenlerdir.
    Demekki neymiş, tecrübe çok şeymiş. Şimdi bu hisse mi sahipli ya da speği var ? Size bir örnek vereyim sahipli hisseye, sanırım 2-3 yıl önceydi NUGYO %200 bedelsiz açıkladı ve yaklaşık 2,5 tl den 8 tl ye yükseldi, bölündü ve % 100 de bölündükten sonra yükseldi. Sahipli kağıt böyle olmaz, hep düşerek mi hisse topluyor bunun speği

3.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Özbal'ı satın alacak firma erbos değil erciyas boru olması lazım.
    Hisse'de satan falan yok hacim yok çünki.
    Erciyas boru 2 yıl önce zaten satıl aldı özbalı. Şirketlerin sitelerine girerseniz yönetim kurulu üyelerinin ve sahiplerinin aynı olduğunu görürsünüz. Varsa bu konuda bir gelişme o da şudur; Erciyas boru 2 yıl önce spk ya başvurmuştu özbal ve erciyası birleştirip erciyas adı altında borsada işlem gören hisseye dönüştürmek istemişti.

4.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Şimdi hisse neden düşüyor sorusuna cevap bulmamız lazım,bu konuda herkez görüş belirtirse faydalı olur kanaatindeyim.
    Benim düşüncem şu şekilde hatalıda olabilir ama şu şekilde düşünüyorum.
    Şirket 2018 yılını sermayesinin 14 katı kar'la yani 72.000.000 tl ile kapadı.Bu rakam fiyatlara yansıma'dı o ayrı mevzu.
    Piyasa'da bir bakkal hesabı vardı,sermayesi kadar kar eden şirket'in ederi 10 tl olur diye.Kısmen'de doğrudur.
    Şimdi bunun sermayesi arttırım'dan sonra 20 milyon oldu,şimdi ilk çeyrek kar'ı 20 milyon gelirse bu hisse ne olur,mesela al sana on puanlık soru.
    Anlamadığın şu dandanakan, o hesaplar normal hisseler için, bunun gibi ................ hisseler için değil

5. Şimdi buradan %30 daha düşsünde bari gapı mı kapatıyor ne b.k yiyorsa yesin artık çok sıkıcı olmaya başladı. Hiç mi yüzümüz gülmeyecek arkadaşlar bu nedir ya. tövbe bir lot daha almam artık bundan.

6. Tam bir ölü yatırım🤨

7.  Alıntı Originally Posted by eagle38 Yazıyı Oku
    Tam bir ölü yatırım🤨
    Ş....... in önde gideni.
    O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...

8.  Alıntı Originally Posted by SAROS Yazıyı Oku
    Erbosan=Erciyas boru.
    Bu erciyas boru düzce de'ki büyük çaplı boru üreten fabrika erbos değil.

Sayfa 56/804 İlkİlk ... 646545556575866106156556 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •