Zaman zaman imar bankasın da devletin sıradışı bir GASP yaptığını ortaya koymak için somut bazı şeyler yazma gereği var, zira handi kademede olursa olsun devlet memurları bunu anlamak istemiyorlar.. ilk akla gelen "devlet bankalar daki tasarrufları ödemek zorundamı" gibi bir düşünce oluyor...

Bankalar daki tasarrufların ödenmesine öncelikle BEN KARŞIYIM.. fakat devlet özellikle mevduat toplama yetkisi olan bankalar da bir SİGORTA sistemi kurmuş. sigorta esasen benzer riskli duruma muhatap olan insanlardan toplanan küçük primlerle o mağduriyeti yaşayan az sayıda insanın zararını karşılamak demek..

yani sigorta sisteminde zarar sigorta primlerinden karşılanır. AYRICA BİRİLERİNİN MALINA-MÜLKÜNE- PARASINA EL KONMAZ..

tabi bazen sigorta sistemi zarar eder, bazen de kar eder, geçmiş 14 yılda devletin mevduatlardan topladığı sigorta priminin tamamı kar dır.. zira banka batmaları olmamıştır..

devletin bir bankanın tasarruf sahibi alacaklarının yükünü alması için öncelikle SİGORTA FONU olmaması lazım.. zira sigorta fonu olduğun da devlet BU BANKANIN YÜKÜNÜ BEN ALDIM diyemez..

hazine bonosu ve devlet tahvilinde de devletin bu yükü ben aldım dememesi için HAZİNE KAĞITLARININ KARŞILIĞININ OLMAMASI LAZIM..

tabi önden akıllı bu konuda uzman kişiler hemen şunu diyeceklerdir EE ZATEN İMAR BANKASINDA SATILAN DİBS LERİN KARŞILIĞI YOKTU! tabi bunu defalarca yazdım.. imar bankasında satılan dibs lerin karşılığının olmaması TAMAMEN DEVLETİN KASITLI OLARAK MÜLKİYET HAKKINI YATIRIMCILARA VERMEMESİNDEN KAYNAKLIYDI..

yani DİBS LERİN KARŞILIĞI OLSA BİLE MECVUT SİSTEM DE 2. EL DE SATILAN DİBSLERİN ÖDENMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİ.. tabi bu daha büyük bir suç DEVLET ALELEN DOLANDIRICILIK YAPIYORMUŞ..

buradan imar bankası konusuna dönersek; imar bankasın da devletin BEN BU BANKANIN YÜKÜNÜ ALMAK İSTEMİYORUM demesi ancak yine mevduat sigorta sisteminin olmaması ile mümkün olabilir di..

yani imar bankasındaki mevduatların ödenmesi devlete yük olmamıştır.. yada devletin sigorta sistemi rasyonel değildir.. sigorta sisteminin rasyonel olmaması devletin kendi sorunudur..

kaldı ki asıl önemli konu; DEVLET BANKAYA EL KOYMAMIŞ OLMASI HALİNDE BİLE SİGORTALI MEVDUATI ÖDEMEK ZORUNDADIR..

DEVLET BİR BANKAYA EL KOYDUĞUN DA HUKUKEN BANKADAN ALACAKLI OLAN HERKESİN HAKKINI ZAMANINDA VE EKSİKSİZ ÖDEMEK ZORUNDADIR.. BUNU YAPMASSA AP AÇIK "GASP" YAPIYOR DEMEKTİR.

fakat devlet zor duruma düşün bir banakya eğer EL KOYMAZSA sigortalı mevduatı ve kendi kasıtlı yada kasıtsız hatası varsa DİBS leri ödemek zorundadır.. başkaca bankadan alacaklı olan hakları ödemek durumunda değildir..

YANİ DEVLETİN ŞÖYLE BİR SORUNU VAR; İSTER BANKAYI KURTAR, YADA İSTERSEN KURTARMA MEVDUAT VE DİBS LERİ ÖDEMEK Z ORUNDA..

EĞER BANKAYI KURTARMAK İSTERSE YANİ EL KOYARSA BANKADAN ALACAKLI OLAN HER KESİMİN ALACAĞINI KAYIPSIZ VE ZAMAN GEÇİRMEDEN ÖDEMEK ZORUNDA..

İMAR BANKASINDA YAPILAN HATA ŞU; DEVLET BANKAYA EL KOYDU YANİ KURTARDI.. FAKAT KURTARMIŞ OLDUĞU BANKA DA "GASP" YAPMAYA YELTENDİ..

DEVLET İÇİN BİR BANKAYA EL KOYUP ORADAKİ ALACAKLARI ÖDEMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL.. YANİ YA BANKAYA EL KOYAR TÜM ALACAKLARI ÖDER , YADA BANKAYA EL KOYMAZ. SİGORTALI MEVDUATI VE DİBS LERİ ÖDER (YATIRIMCININ BİR KUSURU YOKSA) DİBS LERDE YATIRIMCININ KUSURU ANCAK VE ANCAK SAKLAMA HESABINDA (MKK) MEVCUT DİBS LERİNE BLOKE KOYMAMASIYLA MÜMKÜN OLUR..

yetkisi olmayan banka zaten dibs satamaz. satarsa çok kısa sürede yatırımcılar MKK da dibs karşılıklarını göremediklerinde BDDK ya başvurur ve gerçek ortaya çıkar..

bu doğrultuda imar bankasındaki tasarrufları gasp edenler teröristtir, gsapçıdır, mafya dır, hırsızdır.. bunu tüm içtenliğimle ve ciddi ciddi 14 yıl muhakeme ederek söylüyorum..

fakat imar bankası tasarruf sahibi o kadar hoşgörülüydü ki, EĞER DEVLET BANKAYA EL KOYMASAYDI VE UZANLARLA TASARRUF SAHİPLERİNİ BAŞ BAŞA BIRAKSAYDI DEVLETEN 1 KURUŞ İSTEMEZLER Dİ..

YANİ AKIL ALMAZ ŞEKİLDE GASPÇI VE HIRSIZSINIZ.. VE ÖNEMLİ OLAN BUNU , BUNDAN SONRA HİÇ BİR BANKA TASARRUF SAHİBİNE YAPMAYACAK / YAPAMAYACAKSINIZ...