Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
O üç tahtada olan hareketler Bist-100 endeksinin OV-UV gidişatını değitiremez.. Su akar yolunu bulur misali..

Başka bir forum adresi vermek kural ihlali olmasa, başka bir forumda istek üzerine gün be gün takip ettiğim bist100 grafiği ve son trendi ile ilgili grafiğime bakılacak olursa o üç hissenin hareketlerininin endekse etkisini göremezsiniz bile.. Yani, su akmış yolunu bulmuş..

Ancak kısa vadeli grafiklerde görürsünüz.. Ki; o da biz zik ve zaktır.. Yani Zak'tan zik'e, zik'ten geri zak'a... kısa vadeli bir hareket asıl hareketi bozamaz...

Asıl hareketi ancak daha kitlesel oluşumlar bozabilir... münferit oluşumlar bozamaz..

Bu sebeple, bist100 endeksine OV-UV bakışınızı yansıtan grafiğinizi paylaşmanızın zararı olmaz diye düşünüyorum..

Syg.
Orta uzun vade yorum yapmak çok zor..Enflasyon,işsizlik,cari açık,süre gelen ekonomik veriler ve jeopolitik artan riskler bana orta vade de hisse taşıtmıyor..

Siyasi belirsizliğin azalması,dolar bazlı iskontolu olmamız ve mayısta sat git yapma potansiyeli beklenen yabancının,yerli alıcıyı çekmek için 100 bin hedefi pompalamasını izliyoruz,zira bir çok yabancı kurumda al vermeye başladı.. bu durumda trendin dışında kalmamak için kısa stoplarla hareket etmek çok önemli..

Rakamlar altta 93,800 - 93.300 - 92,300 sıralı ve 91,500 önemli destek bu son destek kırılırsa rüzgarı terse çevirebilir..yukarı da 95.260 + atabilirsek 96,000 görülebilir,daha üst hedefler falcılık olur yada benim bilgimi aşar diyelim..

[IMG][/IMG]