Sayfa 68/784 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon
Arama sonucu : 6269 madde; 537 - 544 arası.

Konu: SNGYO - Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

1. arşive baktım, 2015 de değer artışlarından bir 300-400 milyon hesaplamışım, o aralar yine hiç bir yerde kayıtlı olmadığını söylediğim bir başka ataşehir arsası vardı, hatta gundik o arsayı nereden buldun diye özelden sormuştu. ve şirkete telefon edip deftere geçiremedik vs vs diye kıvırdıklarını söylemişti sonradan. bu arsa 45 milyon usdye 2016da satılmıştı, ama bilançolarda hiç etkisini görememiştik, sonradan bilançolarda borç olarak göründüğünü oradan düşüldüğünü söylemişlerdi, değer artışlarıyla 2 milyonun üzerine çıkması gereken aktifler de çıkmamıştı. o zaman 1-2 eleman da aynı hesaplara varmıştı. bilançoda borç olarak görünen bir arsa nasıl defterde görünmez? sen yanıltıcı beyan vermiyor musun?

kurula giderseniz bunları da sorun.

2. Şirketin geçmiş yıllar faaliyet raporlarını ve yaptığı projeleri geniş şekilde inceledim.Hisse fiyatının bulunduğu seviyelere bakarak söyleyeceğim bu şirkette bir polinler döndüğü kesin.
    2007 yılında elinde doğru dürüst bir proje yokken hisse başı 1 usd değerle halka açmışlar (piyasa tecrübeme göre malın tümünü
    yatırımcıya satamamışlar,büyük kısmını kendileri yan hesaplara almışlar gib) Bir süre 1 usd üzerinde tutmuşlar.2007 sonundan itibaren borsa düşmeye başlayınca saldım çayıra misali aşağı bırakmışlar soluğu 15 cent de almış.2009 da buradan söndürerek 2011 ağustos ayına kadar 80 cent ile 1 usd aralığında asıl halka arzı yapmışlar ve hisseyi kendi haline bırakmışlar.

3. 2007 yılında 1 usd halka arz,2017 yılında hisse fiyatı 17 cent değerinde...Kısacası patron yatırımcının üzerine resmen beton dökmüş.
    Bu şirketin patronu ya gerçekten çok artniyetli yada şirketin finans-mali işler departmanı çok beceriksiz.
    10 yıl bu finans departmanın şirket hisselerinin performansı ile ilgili patrona hiç bir öneride bulunmadığı ve yol göstermediği görülüyor.Oysa ki bu finans departmanının işi...Finans-mali işler departmanı salla başı al maaşı sözünün gereğini çok iyi yerine getirmişler.

4. Şirketin genel yönetim giderleri bu ölçekte bir şirkete göre inanılmaz derecede yüksek.
    Yine satışların maliyeti ve pazarlama giderleri benzeri gyo şirketlerine göre çok yüksek gösterilmiş.Şirkete gelecek kar bu kalemlerde tırtıklanmış gözüküyor.Yani özkaynak ve defter değerinin yıldan yıla artış hızına bu kalemlerle sekte vurulmuş.
    Bu şirkette brüt kar marjı %23 civarında iken, benzeri gyo şirketlerinde %35-40 civarın da...

5. Oysa ki bu şirketin bir marka değeri var.Benzeri gyo şirketlerinin 2 ye sattığı aynı kalitede ki malı bu şirket 4 e satıyor.

O zaman nasıl oluyor da satışların maliyeti ve pazarlama giderleri bu kadar yüksek oluyor ve şirketin karı düşük geliyor.Burada bir polin var.Bu ölçekte bir şirkete 40 milyon genel yönetim gideri olmaz.
    Hisselerin 10 yılda 1 usd değerinden 17 cent'e inecek yönetim olarak sizin kılınız kıpırdamadığı gibi bir de satışların maliyeti,pazarlama giderleri ve genel yönetim giderleri ile şirketin tüm karını götüreceksiniz.

O zaman yatırımcı da haklı olarak özel denetçi hakkını tabi ki kullanacak ve bu şirketi bu genel kuruldan itibaren özel denetçi hakkı ile denetletecek.

6. Şirketin değeri elinde ki projelerle bakıldığın da 250 milyon usd altı olmamalı.Şu anda hangi değer de? 112 milyon usd değerin de.

Hisse birim değeri ne 17 cent.İşte bu 2007 yılında 1 usd fiyat ile halka arz yapan patronun ayıbıdır.

Bu ayıp yüzlerine her daim vurulmalıdır.Eğer yine de ayıbı gidermezlerse tüm Türkiye ye bu ayıbı ifşa etmek yatırımcının görevi olmalıdır.
    Çünkü bu ayıp 10 yıldır yatırımcının parasını pul etmiş,yatırımcının parası erimişde erimişdir.
    Dileyelim ki 100 milyon tl,60 milyon lot hisse geri alımı bu ayıbı gidermenin ilk adımı olsun.Eğer ki hızla gerekli adımları atmıyorlarsa yatırımcı hem özel denetçi hakkının uygulanması için genel kurulda gereğini yapacak hem de bu ayıplarını tüm Türkiye ye ifşa edecektir.
    Son düzenleme : Türkşad; 02-05-2017 saat: 02:05.

7. Yatırımcının sesini duyuracağı mecralar vardır.İlk önce genel kurulda özel denetçi atanması için adım atılır.Ardından Cumhurbaşkanlığı,başbakanlık ve spk'ya müracatlar yapılır. Ardından sosyal medya ve basın aracılığı ile 10 yıldır yatırımcının nasıl söğüşlendiği ifşa edilir.

8. Elinde hisse olan ve zarar da olan arkadaşlar şimdiden şirketin yönetim kurulu başkanına hitaben saygı sınırlarını aşmadan 10 yıllık mağduriyetin giderilmesi için;
    investorrelations@sinpasgyo.com.tr adresine mail atsın. Cevap gelse de,gelmese de bu mail elinizde bulunsun. İlerde bu işe yarayacak...

Sayfa 68/784 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •