Evet soracağım hatta aracı kurumu değiştirmeyi bile düşünüyorum çünkü sadece kendi ürünlerini satma derdinde gibi geliyor işyat bana .
İşin aslı hepsi aynı ama belki doğru bir aracı kurum bulurum .Gedik yatırım belki olabilir geçen aramışlardı gecelik swap gibi birseylerden bahsetmişti .Onuda öğrenip paylaşmaya çalışırım burdan .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mert bey biraz once bloomberg izledim. Yarin pas gecilecegini ancak nisan mayis enflasyonunun cok yuksek cikacagini ve bunun sonucu yillik yuzde 25 gibi bi oran yakalanacak dendi.haziranda fauzkerin tekrar tepe noktasina gelinecegi belirtildi. Sizin teziniz aynen onaylandi
Gösterge faiz 24 , banka size kaçveriyor max 22.50x0.85=19,12 enflasyon yuvarlak rakam 20 ...e siz TRY yatırımcıları ne kazanıyorsunuz, paranın alım gücünü bile koruyamıyorsunuz.... MB faizi 30 bile yapsa sizin alacağınız yine enflasyon altı faizdir....Nedenini hepmizi biliyoruz...Dolayısıyla alternatf reel getrisi olan başka enstrumanlar bulmamız lazım....
Söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir şahsi fikrimdir saygılar.
Mb yarını pas geçerse faturası hazirandaki ppkda çok feci çıkar. Tahvil faizleri 25-26 olur haziranda, bankalar yine mb ve tahvil faizlerinin 400 bp uzerinde faiz vermeye başlar mevduatlara, bu sefer mbnin politika faizinde çok bir hareket alanı kalmaz, mbdekilerin uzerinde bir baskı olmasa yarin 250 bp gelir.
Yer İmleri