Dolarin degeri cop resmen. bunu ABD de yasayip dolar kazanan sonrada yazlari TR de tatil yapan benim gibiler cok iyi bilir

Evet TR de hala bir cok hizmet mal ya ucuz yada ayni gibi. Ama yillar itibari ile mesela ben 20 kusur yildir gidip geliyorum dolarin TR deki alim gucunde KORKUNC bir cokus var. Inanilmaz bir cokus. Dolar TR de resmen pul degerinde.

Eskiden boylemiydi ya?

Iki sebebi var

Birincisi akil almaz kara para giriyor TR ye. Ama bunu hukumet dogru yerlere kanalize edemiyor baska mesele

Ikinciside dolarin butun dunyada bir cokusu var zaten. Yani ben Meksikayada gitsem cinede gitsem dolarin degersizligini heryerde hissedebiliyorum

Aklima 30 sene once Adana incirlik ussunde askerlik yapmis Turkle evli amerikali askerin dedikleri geliyor. Cebime 1 dolari koyardim butun pazardaki meyve sebzeyi toplardim.

O zamanki asker maasi ile simdiki asker maasi cok cok farkli degil. Zaten kendiside diyor. Simdi Adana Incirlik ussunde askerlik yapan amerikalilar para harcayamiyorlarmis cunku dolarin degeri ASIRI dusuk TR de. Su andaki kurda bile cook dusuk.