ege hoca yine aynı. Tilki nin 10 tane hikayesi vardır, onuda tavuklar üzerinedir.
Yazısının başlığı ücretler ve enflasyon.
Başlığı görünce içeriğe bakmaya ihtiyaç duymadım. Yine maaşları düşürün demiştir dedim.
Sorada bir bakayım dedim, belki yaşlandıkça, bu konudaki at gözlüğünü çıkarmış olabilir.?
At gözlüğü aynen devam.
Enflasyon oranında maaşlar artarsa, enflasyonda artar kısır döngü oluşur ana fikrini işlemiş.
Adam sanki uzayda yaşıyor.
Söyledikleri "herşeyi ideal işleyen serbest piyasa" kanunlarına uygun.
Her şey ideal işliyorsa, ne maaşlar artar ne enflasyon. Çalışan herkes yeterince kazanıyordur ve mutludur. Sorun yoktur.
Problemler ideal olmayan işleyişlerde görünmeye başlar. Hukuk işlemiyorsa, adalet olmaz. Adalet yoksada ülke TR gibi soyguncuların talancıların sömürgecilerin ülkesi olur.
Kalkıp böyle bir ülkede teorik bilgilerle olayları açıklamak kadar mantıksız bişey olamaz.
Önce bizdeki enflasyonun sebeplerini bulmalı. Sonra çözüm önerisine geçmeli. Bizdeki sebep ne.? Eğitimli Çalışanların maaşları zaten 40 yıl öncesine göre yarıya inmiş. maaşlar sürekli düşmüş ve düşüyor ama ülke 40 yılda kurtulamamış. Demekki maaş artışları enflasyonun ANA sebebi değil. En azından bizde öyle olduğu kesin.
Ege hocaya karşı hala kelimeleri itina ile seçiyorum, hakaret etmemeye çalışıyorum.
Belkide artık onu okumayı kesmeliyim. Ancak bazen bilmediğim şeyler yazıyor. O sebeple, fikirlerine katılmadığım kişilerinde yazılarını okurum. Nadirende olsa, bana bişeyler öğretebiliyorlar.
Öğretene karşı boynum kıldan ince. karşı fikirde bile olsak saygı duyarım. Ancak ege hoca, kötü olmakla, yanlış bilmek arasında sınırda dolanıp duruyor.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri