Sayfa 380/615 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480 ... SonSon
Arama sonucu : 4913 madde; 3,033 - 3,040 arası.

Konu: HLGYO - Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. Evet kredili mal satışı ile ilgisi var.Kurumlar kredili malı sattıkça dolanımdaki mal miktarıda haliyle değişiyor.Fiili dolaşım mallar bloke edildiğinde yüzde 14 civarındayken cuma itibari ile 18,45 lere geldi.Başka satışlar varsa kredili bunları t+2 günü güncellerler.Saygılar

Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Saın Dewquarts 'ın üyelik tarihi ve mesajlarının tamamının HLGYO başlığında olmasından yola çıkarak; sırf yatırımcılardaki bu kafa karışıklığını gidermek üzere paylaşımlar yapmasını takdirle karşılıyor kendisine teşekkür ediyorum. Özellikle son mesajdaki açıklama ile konunun tamamen aydınlandığını düşünüyorum. Yine de müsaade ederse bir sorum olacak: Bütün bu kredili işlemler KAP'taki fiili dolaşımdaki pay sayısını neden etkiliyor ? Kredili alınan mal da sonuçta birilerinden alınan mal, yani sanal bir şey değil. Birisi satıyor ki diğeri alıyor. Ve bu havuzun miktarı belli.

Ancak bakıyoruz ki bu miktar Asunim'e verilen ceza öncesi 177.036.712.03 şeklinde tamamen stabil seyrediyorken sonra neredeyse her gün değişmiş. Mesela bugün itibariyle bu miktar 158.215.813,39. Ancak daha bir gün önce 151.572.004.39 idi. Bundan 2 gün önce de 142.055.055.39, 07.05.2019 tarihinde ise 121.290.405.39 rakamındaydı. Hemen arkada bununla ilgili bir paylaşımımız da var zaten.

Fiili dolaşımdaki pay havuzu neden bu kadar değişken ve bunun bahsettiğiniz kredili mal satışı ile nasıl bir ilgisi vardır? Teşekkür ederim. ?

2. Spk özellikle çapraz işlemlere çok dikkat ediyor.Mesela x aracı kurumundan 1.10 fiyata müşteri alış yazdırıp aynı fiyata yine aynı aracı kurum hesabından veriyorsa ve bu işlemi defalarca tekrarlıyorsa manipilasyon tanımı içine giriyor bu işlem.Cezayı bu sebepten yemiştir.Şirketin dolanımdaki malının yüzde 25’ini ele geçirmiş.Şirket sermayesininde yüzde 5’inin biraz üzerini.Söylediğiniz gibi dikkat çekmiş olabilir bu durum bir kamu hissesinde.Ancak daha öncede söylediğim gibi tahta yapmak kolay bir iş değildir.Her ayrıntıya dikkat etmeniz gerekir.Birinci hata bunca parayı bir hisseye sokarken nasıl bir yol izleneceği belirlenir.Gerekirse profesyonel destek alınır.Hukuk ve spk mevzuatını bilen birini yanında çalıştırırsın.İkinci hata muhtemelen bu kişi 4-5 kurumu kullanıyordu işlemlerde belki daha fazla ve bunca kurum çalışanından hiçbirinin müşterinin yapmış olduğu işlemlerin yasal zorluklar çıkarabileceği uyarısını müşteriye yapmamış olması.Nasılsa komisyon yazıyor mantığı ile.Sizin özelinizde söylemiyorum.Sadece yeri gelmişken söylemek istediğim her yatırımcının kendinden başka kimseye güvenmemesi bir yatırım kararı verirken araştırması ,şirketin internet sitesini incelemesi gerekir.Sizin söylediğiniz gibi ölümüne girmişler kağıt fiyatı arttıkça krediyi arttırmışlar.Yasak yiyince bir anda o kadar nakit bulup getiremedikleri için kurumlar verdikçe kağıdın fiyatıda ciddi zarar yemiş oldu.Bir zaman bunlardan bağımsız şirket hakkındaki düşüncelerimi paylaşırım.Saygılar

Yapılan son operasyonun profesyonelce olmadığına kesinlikle katılıyorum. Benim aracı kurumumda HLGYO için teminat oranı % 90. Ancak bugüne kadar hiç bir hisseyi kendisine ait teminatla almışlığım olmamıştır. Söylemekte bir beis görmüyorum mesela benim ilk alış ortalamam 0.80 kuruştu ve HALKB teminatıyla almıştım. Ertesi gün baktım bu düşmeye devam ediyor gittim HALKB'lerden sattım. Aynı şeyi geçen gün 2nci alım olarak 0.70 ortalamadan aldığımda yaptım. Ertesi gün HALKB sattım tekrar bunun yerine...Bu adamlar Allah ne verdiyse HLGYO girmişler ve bana kalırsa resmen zarar etmeye oynamışlar. Hele de Devlete ait bir hissede, içerisinde uluslararası girift bağlantılar bulunan bir projenin % 50 yüklenicisi bir hissede Devletin ya da -en azından Devlete yakın- başka grupların SPK da dahil her türlü yolla bu savaşın müdahili olacaklarını hesap etmeyip HLGYO'ya ait teminatla HLGYO almak resmen çocukça.

3.  Alıntı Originally Posted by Dewquarts Yazıyı Oku
    Evet kredili mal satışı ile ilgisi var.Kurumlar kredili malı sattıkça dolanımdaki mal miktarıda haliyle değişiyor.Fiili dolaşım mallar bloke edildiğinde yüzde 14 civarındayken cuma itibari ile 18,45 lere geldi.Başka satışlar varsa kredili bunları t+2 günü güncellerler.Saygılar
    Yanlışınız var. Yasaklama getirilmeden önce fiil dolaşımdaki pay oranı % 20.63 idi ve bu rakam 20.06.2018 tarihinde yapılan % 4.63 bedelsiz sermaye artışından yasaklama yapılan 06.05.2019 tarihine kadar hiç değişmedi. KAP verileri de bunu göstermekte. Yani dediğiniz gibi bu havuz, kredili işlemlerle birlikte değişkenlik gösterseydi en azından operasyonun başlatıldığı Nisan 2019 başlarından yasaklama tarihi olan 06.05.2019 tarihine kadar yukarı yönlü bir genişleme göstermesi gerekirdi. Ancak hiç bir değişiklik olmamış ?

Kaldı ki borsadan alınan mal ister kredili isterse diğer türlü alınmış olsun havuzdaki mal miktarı bellidir. Piyasadaki ama doğrudan ama kredili işlemlerle bu havuzun aşağı ya da yukarı yönde değişiklik göstermesi mümkün değil. Açık söylemek gerekirse bu konuda ikna olmadım.

4. Bir zaman bunlardan bağımsız şirket hakkındaki düşüncelerimi paylaşırım.Saygılar
    Sizin gibi oldukça tecrübeli birinin penceresinden şirketin görünümünü okumak keyif verici olacaktır. Saygılarımla.

5.  Alıntı Originally Posted by Dewquarts Yazıyı Oku
    Spk özellikle çapraz işlemlere çok dikkat ediyor.Mesela x aracı kurumundan 1.10 fiyata müşteri alış yazdırıp aynı fiyata yine aynı aracı kurum hesabından veriyorsa ve bu işlemi defalarca tekrarlıyorsa manipilasyon tanımı içine giriyor bu işlem.Cezayı bu sebepten yemiştir.Şirketin dolanımdaki malının yüzde 25’ini ele geçirmiş.Şirket sermayesininde yüzde 5’inin biraz üzerini.Söylediğiniz gibi dikkat çekmiş olabilir bu durum bir kamu hissesinde.Ancak daha öncede söylediğim gibi tahta yapmak kolay bir iş değildir.Her ayrıntıya dikkat etmeniz gerekir.Birinci hata bunca parayı bir hisseye sokarken nasıl bir yol izleneceği belirlenir.Gerekirse profesyonel destek alınır.Hukuk ve spk mevzuatını bilen birini yanında çalıştırırsın.İkinci hata muhtemelen bu kişi 4-5 kurumu kullanıyordu işlemlerde belki daha fazla ve bunca kurum çalışanından hiçbirinin müşterinin yapmış olduğu işlemlerin yasal zorluklar çıkarabileceği uyarısını müşteriye yapmamış olması.Nasılsa komisyon yazıyor mantığı ile.Sizin özelinizde söylemiyorum.Sadece yeri gelmişken söylemek istediğim her yatırımcının kendinden başka kimseye güvenmemesi bir yatırım kararı verirken araştırması ,şirketin internet sitesini incelemesi gerekir.Sizin söylediğiniz gibi ölümüne girmişler kağıt fiyatı arttıkça krediyi arttırmışlar.Yasak yiyince bir anda o kadar nakit bulup getiremedikleri için kurumlar verdikçe kağıdın fiyatıda ciddi zarar yemiş oldu.Bir zaman bunlardan bağımsız şirket hakkındaki düşüncelerimi paylaşırım.Saygılar
    http://m.gazetevatan.com/amp/ali-kar...10321-ekonomi/

https://m.borsagundem.com/amp/haber/...-kazandi/10481

Bire bir aynısı yaşanmış ne dersiniz?

6. Ben zaten yasak geldikten sonraki fiili dolaşımdan bahsediyorum.Yüzde 14 diye.Müşteri yasak yediği için müşterinin tüm malları satılamaz hale geldiği için spk blokladığı için fiili dolanım düşer.Ben gün gün takip etmiyorum.Siz etmişsiniz yüzde 20,63 diyorsunuz.Yüzde 20,63 adam almış malları istediği zaman satabilir durumda.Sonra yedi yasağı.Spk malları çekti.Adamın malları blokeye alındığı için yani satılamaz hale getirildiği için fiili dolaşım 14 e düşüyor.Kabaca söylüyorum belki 14,40 bilmiyorum.Sonra kurumlar adamın malını dolaşımdaki hisseye çevirip satmaya başaldıklarında fiili dolaşımdaki mal yükselmeye başlar şimdi 18 küsürlerde.Normal mal miktarı değişmez.Sizin konsantre olmanız gereken konu müşterinin bloke edilen malları satışa konu edildikçe fiili dolaşımın artması olmalı.Saygılar

Yanlışınız var. Yasaklama getirilmeden önce fiil dolaşımdaki pay oranı % 20.63 idi ve bu rakam 20.06.2018 tarihinde yapılan % 4.63 bedelsiz sermaye artışından yasaklama yapılan 06.05.2019 tarihine kadar hiç değişmedi. KAP verileri de bunu göstermekte. Yani dediğiniz gibi bu havuz, kredili işlemlerle birlikte değişkenlik gösterseydi en azından operasyonun başlatıldığı Nisan 2019 başlarından yasaklama tarihi olan 06.05.2019 tarihine kadar yukarı yönlü bir genişleme göstermesi gerekirdi. Ancak hiç bir değişiklik olmamış ?

Kaldı ki borsadan alınan mal ister kredili isterse diğer türlü alınmış olsun havuzdaki mal miktarı bellidir. Piyasadaki ama doğrudan ama kredili işlemlerle bu havuzun aşağı ya da yukarı yönde değişiklik göstermesi mümkün değil. Açık söylemek gerekirse bu konuda ikna olmadım.

7. Evet aynı durum.Syg
     Alıntı Originally Posted by TarkanTatlitug Yazıyı Oku

8.  Alıntı Originally Posted by Dewquarts Yazıyı Oku
    Evet aynı durum.Syg
    Peki o zaman izlemiş miydiniz bunu. Yani bu hisse ne olur sizce? Buralarda kalır mı?

Sayfa 380/615 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •