Sayfa 381/615 İlkİlk ... 281331371379380381382383391431481 ... SonSon
Arama sonucu : 4913 madde; 3,041 - 3,048 arası.

Konu: HLGYO - Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. Sizin konsantre olmanız gereken konu müşterinin bloke edilen malları satışa konu edildikçe fiili dolaşımın artması olmalı.
    Sizin anlattıklarınız ve bütün bu rakamlardan çıkarımım şudur: Bu spek arkadaş HLGYO'dan gelen teminatla başka bir hissede kredili pozisyon açtı, HLGYO'daki mallara bloke gelince de çalıştığı aracı kurumlar önce bu teminata dayalı olarak aldıkları malları sattılar yetmedi direkt adamdaki HLGYO'ları satmaya başladılar. Asunim'in operasyon öncesi % 6.5 luk payının % 5'in altına düşmesi de bunu doğruluyor sanki.

Şimdi bu spek arkadaş, sayın Tarkan Tatlituğ'un verdiği örnekte olduğu gibi aracı kurumları mahkemeye verecek ve uğradığı zararı takır takır alacak. Çok zekice bir plan, bu spekülatör kimse şapka çıkarıyorum. Asunim isminden hareketle muhtemelen aynı kişi. Adam bu işin piri olmuş, zarar etmek bir tarafa çok muhtemelen gayet güzel bir tazminat alacak.

Resmen kurtlar vadisi hikayesi gibi. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Ufuk açıcı bir paylaşım yaptınız.

2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Sizin anlattıklarınız ve bütün bu rakamlardan çıkarımım şudur: Bu spek arkadaş HLGYO'dan gelen teminatla başka bir hissede kredili pozisyon açtı, HLGYO'daki mallara bloke gelince de çalıştığı aracı kurumlar önce bu teminata dayalı olarak aldıkları malları sattılar yetmedi direkt adamdaki HLGYO'ları satmaya başladılar. Asunim'in operasyon öncesi % 6.5 luk payının % 5'in altına düşmesi de bunu doğruluyor sanki.

Şimdi bu spek arkadaş, sayın Tarkan Tatlituğ'un verdiği örnekte olduğu gibi aracı kurumları mahkemeye verecek ve uğradığı zararı takır takır alacak. Çok zekice bir plan, bu spekülatör kimse şapka çıkarıyorum. Asunim isminden hareketle muhtemelen aynı kişi. Adam bu işin piri olmuş, zarar etmek bir tarafa çok muhtemelen gayet güzel bir tazminat alacak.

Resmen kurtlar vadisi hikayesi gibi. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Ufuk açıcı bir paylaşım yaptınız.
    Ben de böyle olabilir diye düşünmüştüm ama bu aracı kurumlar aptal mı biz bile burada cikan haberlerden fikir yürütebilirken, adamlar bilmiyor mu ne olacağını bu kadar kolay mı hem de birden çok aracı kurum kullanılmış, bu tuhaf geldi bana.

3.  Alıntı Originally Posted by TarkanTatlitug Yazıyı Oku
    Ben de böyle olabilir diye düşünmüştüm ama bu aracı kurumlar aptal mı biz bile burada cikan haberlerden fikir yürütebilirken, adamlar bilmiyor mu ne olacağını bu kadar kolay mı hem de birden çok aracı kurum kullanılmış, bu tuhaf geldi bana.
    Operasyonun, sayın Berat Albayrak'ın yapmış olduğu İstanbul Finans Merkezi ile ilgili toplantı ve bu toplantıda yapılmış olan açıklamaların hemen öncesinde başlatılmış olması grubun oldukça güçlü networklere sahip olduğunu göstermekte. Belkide sayın bakanın yaptığı açıklamadan sonra hissedeki hareketi bilerek agresif hale getirdiler ki SPK müdahale etsin. Kaldı ki, SPK müdahale etmeseydi de kazanmaya devam edeceklerdi. Her türlü kazan kazan yani. Asıl tuhaf olan bir sürü önleyici tedbir varken direkmen hisselerin bloke edilmesi! Açığa satış kısıtlamasını bile bloke kararından sonra yaptılar. Tuhaf ki ne tuhaf ?

4. İhlas grubunun hisselerine bakıyorsun, belki 500 kez devre kesici, açığa satış, brüt takas, ve son olarak tek fiyat yöntemi vs. Buraya bakıyorsun direkmen bloke ! Vay anasını ki vay anasını.. Ne kadar şeffaf ve bir o kadar adil piyasamız var.

5. Bu olay Ali Karakaya olayında olduğu gibi değil.Orada 2008 krizi vardı.Kan gövdeyi götürdüğü bir dönemdi, ekonomik anlamda.Bazı kurumlar spk’ya başvurarak satış için gerekli yasal süreci takip etmeden Ali Karakayanın mallarını verdiler.Ali Bey dava açtı ve kazandı.Bu asunim için aynı değil kurumlar spk ya başvurup satış yetkisini aldılar ve satışlarını yaptılar.Müşteri istediği yere dava açabilir ancak hiçbirşey elde edemez.Herşey yasal süreci içinde oldu.Syg

Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

6. Bu hisse ile ilgili özel bir durum olduğuna katılabilirim.Bu şekilde işlem olan tonlarca hisse sayılabilir yıllardır.Ve yasak yemeyen.Kaldı ki 6.5 yıldır yatırmcısına zarardan başka birşey getirmeyen bir hissede 0,75 kuruştan 1,34 e gitmesi çok olağan üstü bir durum değil.ihlas grubu ile ilgili doğru tespitleriniz de sonuna kadar haklısınız.
    Syg
     Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

İhlas grubunun hisselerine bakıyorsun, belki 500 kez devre kesici, açığa satış, brüt takas, ve son olarak tek fiyat yöntemi vs. Buraya bakıyorsun direkmen bloke ! Vay anasını ki vay anasını.. Ne kadar şeffaf ve bir o kadar adil piyasamız var.

7.  Alıntı Originally Posted by Dewquarts Yazıyı Oku
    Bu olay Ali Karakaya olayında olduğu gibi değil.Orada 2008 krizi vardı.Kan gövdeyi götürdüğü bir dönemdi, ekonomik anlamda.Bazı kurumlar spk’ya başvurarak satış için gerekli yasal süreci takip etmeden Ali Karakayanın mallarını verdiler.Ali Bey dava açtı ve kazandı.Bu asunim için aynı değil kurumlar spk ya başvurup satış yetkisini aldılar ve satışlarını yaptılar.Müşteri istediği yere dava açabilir ancak hiçbirşey elde edemez.Herşey yasal süreci içinde oldu.Syg
    Sayın Tarkan Tatlitug'un verdiği linkteki olay 2010 yılı Haziran ayına ait ve grafiklerden anlaşıldığı kadarıyla endeks 55-60 bin aralığında gayet stabil durumda. Heleki bir yıl önce gördüğü 22 binli seviyelerden geldiği yaklaşık 3 katlık bir artışı göz önüne aldığımızda kan gövdeyi götürecek türden bir kriz konjonktürünün varlığından söz etmek mümkün değil. Sanırım yanlış hatırlıyorsunuz. Ya da sizin anlattığınız şey Ali beyin başka bir vukuatı, sonuçta adam piyasanın a.sına koyma ve arkasında binlerce mağdur yaratma konusunda uzman. Bu tiplere bu piyasanın halâ açık olması ise ayrı bir garabet. Bu aracı kurumlar bütün bu yaşananlardan ders çıkarmamışlar ya, zerre acımam. İnşallah mahkemeye verir ve hepsinden milyonlarca TL tazminat alır. Çok isterim. Öyle şeye böyle şey. Akıllanana kadar mokoko. Anlaşılan bu piyasa başka türlü düzelmeyecek.

8. Gayrimenkul Yatırım Şirketleri Portföylerinde bina,arsa,iş yeri,otel,alışveriş merkezi gibi varlıklar bulundururlar.Ayrıca projeleri bulunmaktadır.Bunlar her yıl yönetim kurulu tarafından belirlenen gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından değerlenir.Değer artışları yıl sonu bilançolarına yansıdığı için 1.,2.,3. çeyrek bilançoları ile 4.çeyrek (yıllık) bilançoları arasında ciddi rakamsal farklar vardır.Temel veriyi 4.çeyrek bilançosu verir.Şu anda Türkiye Borsasında işlem gören tüm gyo şirketleri iskontolu işlem görüyor.Bunda ülke ekonomisindeki yapısal sorunların etkisi çok büyük.Ama sektörel sıkıntıların da etkisinin olduğunu da söylemeliyim.Diğer hisse senetlerine girip konuyu dağıtmak istemem.Halk Gayrimenkul özelinde söyleyebileceklerim şunlar.Öncelikle yabancı takası şirketin çok az.Bunda ilk halka arzı yabancı pazarlaması yapmadan neredeyse halkbank mevduat müşterilerine satmalarının etkisi büyük.Yabancı fonlar yada yabancı kurumsal veya bireysel müşteriler için şirketin iyi bir şirket olmasının yanında,temettü verimliliği ve likit olması en öenmli yatırım yapma sebepleridir.Hlgyo hissesi likit bir hisse değil.Son 1.5-2 ay içinde olan hareketleri hesaba katmazsanız günlük ortalama 5 milyon hacim olan bir hisse yani fiyata göre 3-5 milyon tl arasında işlem gören bir şirket.Yabancı bu tür şirketlere ilgi göstermez.Tabi bir hikaye yazmaya başlayana kadar.Hlgyo ‘nun halka arz hikayesi ifm projesi idi. 2017 yılında bitecek diye halka arz edilen şirket ancak 2016 aralık ayında ihale edildi.2019 yılı aralıkta teslim edilmek üzere ihale edilen şirketin bu yıl verilerine göre yüzde 28’lik kısmı tamamlandı.Sadece hlgyo değil tüm paydaşlar inşaatı durdurdular.Burada hükümetin aksiyonu önemli.Yoksa bina yapımına başlanırsa bitirmek kolay.Ancak bitmiş binanın vergisi,bakımı vs birçok sorunu var.Hükümet ne düşünüyor çok kestiremiyorum.Derlerse ki evet biz bu projeyi hayata geçireceğiz.Bu durumda elbette en büyük arsa sahibi olarak Hlgyo bundan etkilenir.Çünkü teslim alacakları 5 binadan 44 katlı olanını halkbankasına yıllık 250-300 milyon tl arasında kiralayacklar.Bu sadece 2 yıllık kira geliriyle şirketin piyasa değerine ulaşmak anlamı taşıyor.Diğer tüm varlıkları yok saysanız bile.İfm 2023 yılına kaldığını düşünürsek ben bu durumda geçmiş 6,5 yılda olduğu gibi yine yabancının hisseden uzak duracağını düşünüyorum.Yerliler hareket yapabilirler .Temel anlamda ifm olmasa dahi çok ucuz bir şirket .1,5 fiyat kazanç oranı ile işlem görüyor.İyi yönetilen bir şirket.Doğru projelere imza atıyorlar.Karlılığı iyi.Uzun vadeli yatırım için doğru bir hisse.Maalesef yaşadığı en büyük talihsizlik hareketi başlatan kişinin acemice hareketleri oldu.Dolar bazında çöp fiyatına işlem görüyor.Ama prensip olarak size alın satın diye bir öneride bulunamam.Sadece sizden ricam şu olur günlük hareketlerden kaçınmanız ve kredili işlem yapmamanız.Şirketle ilgili olumsuz bir görüşüm yok.Gayrimenkul şirketleri içinde alınabilecek senetler arasında birinci sıraya hlgyo’u yazabilirim.Bayram sonrasında azından kısa vadede bir bekleme hareketine mi gireceği yoksa müşterinin kredili mallarının satışına devam mı edileceği yada varsa gücü kaynak yaratarak tekrar başka hesaplar üzerinden malları toplamaya mı çalışacağını görmüş oluruz.Benim bilanço üzerinden yaptığım değerlemelere göre hedef fiyatı 2.20-2.30 seviyeleridir.Imf projesinin bitmiş hali bu fiyata dahil değildir.Saygılar

Sayfa 381/615 İlkİlk ... 281331371379380381382383391431481 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •