Alıntı Originally Posted by selimsen Yazıyı Oku

Genel kurul toplantı tutanağından' Mondiden LİSANS,TEKNOLOJİ ve KNOW HOW adı altında CİROYA göre EURO bazlı hizmet aldıklarını 'belirtmişlerdir.

Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirakleri ve bağlı ortaklıklarının; yönetim, denetim veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak ilişkide bulundukları gerçek ve tüzel kişiler ile emsallerine uygunluk, piyasa teamülleri, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak farklı fiyat, ücret, bedel veya şartlar içeren anlaşmalar veya ticari uygulamalar yapmak veya işlem hacmi üretmek gibi işlemlerde bulunmak suretiyle karlarını veya mal varlıklarını azaltarak veya karlarının veya mal varlıklarının artmasını engelleyerek kazanç aktarımında bulunmaları yasaktır.
Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirakleri ve bağlı ortaklıklarının, esas sözleşmeleri veya iç tüzükleri çerçevesinde basiretli ve dürüst bir tacir olarak veya piyasa teamülleri uyarınca karlarını ya da mal varlıklarını korumak veya artırmak için yapmaları beklenen faaliyetleri yapmamaları yoluyla ilgili oldukları gerçek ve tüzel kişilerin karlarının ya da mal varlıklarının artmasını sağlamaları da örtülü kazanç aktarımı sayılmıştır.

http://www.erdem-erdem.av.tr/yayinla...tarimi-yasagi/

https://dergipark.org.tr/download/article-file/97833
Selimsen arkadasimiz dogru alinti yapmis. Yasak olan sey neymis bi bakalim;

Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirakleri ve bağlı ortaklıklarının; yönetim, denetim veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak ilişkide bulundukları gerçek ve tüzel kişiler ile emsallerine uygunluk, piyasa teamülleri, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak farklı fiyat, ücret, bedel veya şartlar içeren anlaşmalar veya ticari uygulamalar yapmak veya işlem hacmi üretmek gibi işlemlerde bulunmak suretiyle karlarını veya mal varlıklarını azaltarak veya karlarının veya mal varlıklarının artmasını engelleyerek kazanç aktarımında bulunmaları yasaktır.

Kanitlanmasi gereken bi iki seyi yazdim bilip bilmeden.

emsallerine uygunluk: Kagit, kutu firmalari yuzde kac lisans oder patent sahibine, TIRE ne kadar oduyo. MONDI den alinan mal, hammaddenin piyasada BIREBIR aynisi var midir? Varsa fiyati ne kadardir, yoksa benzeri ne kadardir. Benzeri ile karsilastirma yapmak ne kadar dogrudur?
Piyasa teamulleri: Danismanlik hizmetleri genelde ne kadardir, danisman saatlik kac para yazar, butun danismanlar business mi ucar, coluk cocuklarinin ana okullari ve ozel okullari firma tarafindan mi odenir,
ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırılik: Odenen bedel karsiligi verimlilik nasil olculur (bu kadar parayi resmen cope atmissiniz/transfer etmissiniz, yani BASIRETSIZSINIZ) Ornek: Doktor ameliyat masasinda adam olduruyo, kimse onu hapse atmiyo (kasit ispatlanmadigi surece). Sen danisman tutarsin, adam sana bes kurusluk katki yapmaz, adim hidir elimden gelen budur der. Sen de "bisey olmaz seneye yaparsin" dersen, bunda kasit ispatlamak zordur. Verimlilik kolay olculmez. Verimsizligin ispati zor olur.

Simdi, bence TIRE basiretsiz ve durust degil, ama ben bunu onun bilancosunu piyasadaki diger bir iki karton firmasi ile karsilastirarak soluyorum. Ama bu islerin oyle kolay olmadigini tahmin edebiliyorum. Bana sorsalar "sana sinirsiz adamsaat ve kaynak, kanitla" derim ki kanitlarim. Ama deselerki "sinirsiz olmaz, sana iki uc avukat ve ekibi, 6 ayin var, kanitla" valla bilmem ki derim.