1-2 gün önce şok u duyunca şok olan arkadaşlar, panikle hisse almayın, düşünmeye başladıysanız, geri çekilmeyi bekleyin derim![]()
2018 in son günü 2019 için makro büyüklüklerle ilgili tahminlerimi paylaşmıştım...yılın yarısı geride kaldı sayılır... şu ana kadar tahminlere ters giden bir parametre yok...şu an için beklenti setinde bir değişiklik de öngörmüyorum.
Özellikle borsa tahmini cuk oturmuş![]()
Sn cautionary, Bu yil Bist icin bir dip tahminiz varmi?
Kanimca dip arayisimiz henuz tamamlanmadi yonunde. Sanki 2 aylik bir tantana suresi daha varmis gibi gorunuyor. Ama gercekten uzun vadeli yatirim icin insanin bakipta bu fiyatlardan almamak icin kendini zor tuttugu cazip hisseler ve uygun fiyatlar var..
Dip tahminim 85 bin işte...7-8 ay önceki tahmin...1-2 günlük ya da 1-2 bin puanlık ihlaller olabilir geçen hafta olduğu gibi.
Görüntü 85 bin dibi kırılabilir hatta 7x,xxx li fiyatlar görülebilir şeklinde...ama 85 bin net bir şekilde kırılırsa nerede soluğu alır, nerelerden destek bulur bir fikrim yok...Yani bekle ve gör moduna geçerim..her duruma hazırlıklı olarak hareket ederim.
Sonuçta 85 binin kırılması icin ABD ile iliskiler ya da iç siyasette çok olumsuz gelişmeler olmalı..,normal şartlarda piyasa 85 binin altına gitmemize direnecek gibi bir görüntü var
Bu ortamda bist mist tahmini yapılmaz.Yapan neye göre yapıyor anlayabilmek mümkün değil.Tekniğin işlemediği bir zaman.Ekstre konusunda ise yalan söylendiğini düşünmüyorum.Ama madem ısrarla talep ediliyor bir açıklama yapılmalı.Kimse açıklamak zorunda değil.Ama sanal alemde şunu bunu yaptım diyen bir çok insan var.Hatta davalara konu oluyor.SPK ya bile bildirimlerde bulunuluyor.Yazarken dikkatli olmak lazım.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri