“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
yok %30 kesmeye devam ediyor otomatik.
mesela 14 haziranda Realty Income temettüsü geldi. %30'dan değerlendirmiş.iadesi gelmemiş.
ama nisan 2018'den beri gelen temettülerden, kesilen fazla %10'luk vergi ,hesabıma iade olarak yattı. Hatta 0.38 usd eksik geldi
Hesaplar karıştı haliyle. Bakalım ekstreleri çok iyi takip etmek lazım.
syg.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
Tam anlamadim. Demek istedigim ikili antlasma orani olan 20% sadece normal hisseler icin mi gecerli acaba? REITlar antlasmaya dahil degil her halukarda 30% olup iade edilmiyor mu?
Yani kisaca size REIT olup da fark iade edilen temettu oldu mu onceden? Olmadiysa bu sebepten en son yatan temettude iade olmamis olabilir.
(Ekleme: Ayrica EVT Kanada gozukuyor Reality Income(US) farkli olabilir temettu stopaj uygulamalari)
Son düzenleme : Giga; 20-06-2019 saat: 13:31. Sebep: Ekleme
Hayır o konuda detaylı bilgi bulamadım internette.
Fakat İkili anlaşma tüm hisse senetleri ve fonları ilgilendirdiği için %20 hepsi için geçerli olduğunu biliyorum.
ABD için %30 dividend tax standarttır. %20 uygulaması veya %10'luk İade olayı sizin kurumunuza bağlı.
Kısacası ABD'de herhangi bir vergi muafiyeti yoktur.
Yer İmleri