USD 7,21 TL olduğu gün dolar alanlar nikah kıymıştır, demiştim..En az 2 yıl sürer bu nikah diye de eklemiştim... Aradan 10 TL olucak, 12 TL olucak diye 7 TL den 6 TL den millete USD aldırdılar.. 2018 2.yarı başladı USD ın geldiği yer 5,80 TL ve günlük faiz %25 dir...
Halbuki bazı siyasi tipler vardı. Milleti dolarize ederek mevcut hükümeti köşeyi sıkıştırmak ve böylece hükümeti ekonomik yönden zorlamak gibi bir kıtır piyoz düşünceler ile o denli dolmuşlardı ki;
İnsanların belki de o yazılarını okuyup, mutfak paralarından biriktirdikleri paraları erittirdiklerinin farkında bile değildiler..
Şu an hala USD da altta boşluk var.. 5,80 den 1 ay sonra 5,50 ye gelse atsan atılmaz, satsan satılmaz.. Eee günlük faiz %25, bu kadar aradan dolar 12 TL olucak diye 1 yıllık vade var.
Ben ocak ayında bu sene maksimum 6,50 bekliyorum demiştim. 5,90 dan USD almam için yeterli sebep değil.. Vakbn almıştım.. 3,35 TL den FULL.. Vakbn ı 4,55 TL de satmıştım.. VAKBN devamında 5,69 TL ye kadar gitmişti...
Şİmdi VAKBN yeniden 3,38 TL ye kadar düştü.. Malum başlığa VAKBN alın demiştim, yemediğim hakaret kalmamıştı... Şİmdi VAKBN 3,73 TL....
Bana VAKBN öyle bir geçmiş ki (VAKBN sayfasında bir kullanıcıya ironi yapmak için yazdığım yazıları yapıştırarak) ben MAGMA tabakasına kadar, VAKBN dan zarara girmişim ve çıkmam mümkün değilmiş...
Yazık ya, vallahi yazık.. 3-5 tane de safacan akıllı tipler var, onlarda o sayfada yazılanların gazına geliyorlar birbirlerini gazlıyorlar..
2 ay sonra FED faiz indirim sürecine girerse ki ( en az 2 yıl sürer) sonra USD 5,35 TL ye inince bana özelden mesajlar düşmeye başlar..
"Abi 6,5 tl den USD 12 TL olacak diye; aldım 2 yıldır bekliyorum USD şimdi 5,35 TL oldu. Ne yapmam lazım acil cevap?" Aradan 2 yıl geçmiş 5,35 TL de artık satma git; şimdi usd al o zaman diyeceğim... Ve yine o zamanda küfür yiyeceğim...
İŞte 3 ay önce USD 12 TL olacak diyenlere cevabım...
https://www.youtube.com/watch?v=4IjELP-EiUY
Yazık ya... Üzülüyorum...
Yer İmleri