Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
Kabal kelimesi köken olarak aslında dünyanın en eski ve köklü inançlarından biri olan kabala'dan geliyor. Kabala inancı yahudilerin inancı ile paralellik gösterse de aslında yahudi dini inşa edilmeye başlandığında kabala zaten vardı ve bu din kabala felsefesinden büyük oranda esinlendi.

Aslında kabala felsefesine sahip inanışın da bugün dünyayı yöneten güçler arasında hakim olmasının en temel nedeni soyut kavramlar yerine somut gerçeklerle hareket etme dürtüsünden kaynaklanıyor. Yani aslında onlar sizin deyiminizle kabal oldukları için dünyayı yönetmiyorlar, dünyayı yönettikleri için kabala ile paralel düşünüyorlar.
tabii ki kelimenin kökeni olarak kabbala'dan geliyor, yahudi mistisizmi diye özetlenebilir (islamdaki mevlevilik benzeri).. ama pratik kullanımda kabal; gizli oluşum- tarikat- lobi gibi bir anlama karşılık geliyor.. söz konusu cümle içinde kullanılışı olarak, finans sektörüne hakim olan çoğu yahudi diğerleri avrupalı aristokratlar olan az sayıda aileyi anlatıyor.. sadece finans değil tabii, medya, ve reel sektörün ağırlıklı kısmı.. ve yine paranın gücüyle üniversiteler/ akademiya üzerinde sağladıkları hegemonya.. ve bu hakimiyetlerinden aldıkları güçle devletler ve devletlerüstü kurumlarda (imf/ab/bm falan) etkinlikleri..

kısacası, tayyip'in üst akıl diye tanımladığı nesne