Varlık fonları wampir yahudi sisteminin ürünü.
Tamamen sistemden faydalananlara çalışan bir yapı. Güçlülere çalışan bir yapı. Dediğim gibi konuyu detaylı açmıştım, tekrar girmeyeceğim.
Aynı yapı ipotekli evlerdede var. Henüz bizde gerçekleşmedi ancak ABD belgesellerinde görüyorum. Korkunç trajik bir yapıyı öyle ballandırarak anlatıyorlarki.
ABD de bankalar, 20, 30 yıl vadeli kredi ile millete on milyonlarca ev aldırmışlar.
Bu on milyonlarca aileden milyonlarcası bir dönem sonra kredisini ödeyememiş hale gelmiş.
Atıyorum, 400 bin dolarlık ev almış, 200 bin dolarını ödemiş, bankaya faiziyle beraber 200 bin dolar borcu kalmış. Ödeyememiş, işte kurallarını bilmiyorum, son aşamaya gelinmiş, banka evden atmış aileyi.
Evi 400 bine aileye satmıştı. 200 binini geri aldı. O civardaki aynı evlerde diyelimki 300 bin dolar.
Banka elindeki bu tür evleri açık artırmaya çıkarıyor. AL-SATÇILAR evleri ucuza alıyor. 300 bin dolarlık evi bankadan 200 bin dolara alıyor. Bişeyler daha ekleyip 350 bin dolara satıyor. al satçıların cebine tonla para giriyor. Altlarında hummer ve ferrarilerle geziyorlar.
Belgeselde sırf bu al sat işiyle uğraşanları gösteriyorlar. Güle oynaya anlatılıyor ama tabi evden atılan aileler ortada yok. Onlar nerelerdeler, belli değil. Alsatçılar ve kazandıkları yüzbinlerce dolarları var.
Bankalar al satçıya sattığı paraya aileye satsa. Atılan ailelerden belki %50 si o daireleri alabilecekler. Ancak satmıyorlar, sistem böyle. EKONOMİYE HİÇ BİR KATKISI OLMAYAN AL-SATÇILARIN CEBİNE GİRİYOR ARADAKİ FARK.
Evi yapan başka bir müteahhit, alan Aile krediyi veren banka.
En önemli aşama ÜRETİM aşamasında Al Satçı yok. Ama evden kazancı al-satçı yapıyor, aile 10 yıl para ödemiş üretim yapmış, banka kredi vererek üretime destek olmuş, ilk müteahhit evi yapmış. Hepsi üretim. Ama parazitler sonradan ortaya çıkıyor al-satçılar.
Bankayada kızamıyorsun çünki aileye verse, YOL OLACAK. Ödeyenlerde ödememeye başlayacak. Bankada haklı. Bozuk olan sistem. Temel bozuk.
Borç alan varlık şirketleri ile aynı sistem.
Bankayı suçlayamıyorsun. Sistemi kuranlar böyle kurmuş.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri