Originally Posted by
ekfuture
O da sorun değil, döviz kuru 3 ay aynı giderse, enflasyon kaybı kadar değerlenmiş olduğundan alım stratejim gereği, kuru enflasyon kadar iskontolu gibi görüp alıma devam ediyorum. Bugün kur 5.64, bir ay sonra kur yine 5.64 ise ben bu kuru 5.58 gibi görüp ilave alım yapıyorum. Stratejimin en güvenilir yönü alımlara kurların nispeten düşük olduğu zamanda başlıyor olmamdır. Kurun 4.80 tl'ye inişine kadar alım yapacak bir stratejim var. O seviyelere gelirse biraz kaldıraç kullanıp biraz daha aşağı seviyelere kadar dayanabilirm. Bu hükümetle işlerin yoluna gireceğini düşünenler kurlarda istikrar olacağını öngörebilirler ama ben kesinlikle bir şeyler olacağından eminim. Malımızı çok iyi tanıyorum çünkü.
Sorun şu sizin aldığınız dolar , doların değerini TL ye karşı arttırmaz. Hatta daha kötüsünü diyeyim sizin aldığınız ancak bankada tuttuğunuz dolarla devlet doların TL ye karşı değerini düşürüyor yani sizin paranızla sizi vuruyor.
Doların değerini arttıracak şey kaldıraçlı piyasalardır. Nasıl swap operasyonunda yabancı inat etti 1 ayda doları %10 yukarı aldıysa şuanda kaldıraçlı piyasalarda doları alacak birileri ortaya çıkarsa dolar artar yoksa usdtry ya stabil devam eder yada kamular basarsa aşağıya gider.
Dolar artacaksa birileri fiziki istediği kadar alsın ne yazıkki hiçbir anlam ifade etmiyor ancak yabancı bankaların traderları tek tuşla milyar dolarlık işlem açabiliyor ve bize o adamlar lazım yoksa 10kr aşağı 10kr yukarı sürünüp durur bu grafik.
Bu bademlerin belkide en iyi yaptığı şey usdtry yi kaldıraçlı piyasalarda işleme imkansız hale getirmek oldu. Fx de swapdan durulmuyor, viopda makasdan. Fiziki hariç trade edilemez hale getirdiler usdtry yi ki fizikilere bile iki arada bi derede vergi kitlediler. Sonuçta bu konsolidasyon dönemide bitecek ancak işte ayakta kim durabilecek o önemli.
Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Yer İmleri