Alıntı Originally Posted by saruhan Yazıyı Oku
sadece istatistikler yetmiyor anlaşılan...Çalısmaya devam
Saygılar Erhan hocam
Herşey istatistik ve olaslık üzerine kurulu aslında. Ancak;

İstatistiğin doğruluk olasılığı var. SOn 1 aylık veriye göre sistem yazarsan 3 5 tane sinyalle 30,000 Puan üretebilirsin. BU sen her ay 30,000 PUAN kazanacaksın anlamı mı doğurur ? Aynı şekilde seçim anketlerinde sadece 3 5 kişiye sorsalar kime oy vereceksiniz diye. 4 AKP 1 kişi CHP diye söylese bu sonucu doğru tahmin ettiğin anlamına mı gelir ?

Dolayısıyla ne kadar çok kişiye sorarsan o kadar anlamlı o kadar doğruya yakın sonuçlar elde edersin. Aynı şey sistemler içinde geçerli ne kadar çok işlem varsa gelecekte elde edilecek sonuç o kadar tutarlı olacaktır.

İdealin kendi arayüzündeki istatistikler yeterli değil. Kayma maliyeti belirlenmeli max dd bölgeleri ayrı ayrı değerlendirilmeli. Gerçeki sonuçlarla yüzleşilmeli yatay süre zarfı belirlenmeli KZ eğrisinin en tepe noktası ile o zirveyi geçinceye kadar geçen süre zarfı belirlenmeli.

Sistemi kurmuş olmak yetmiyor işin birde psikoloji ve sisteme uyum tarafı var.

İnsanlar sistemin geçmişte ne kadar süreyle zirve noktayı geçemediğine bakmamış.

Sİsteme parayı bağlıyor 1 sene boyunca elde edilen getiri 0 daha bir sene dolmadan 6. ay sistem kötü üretiyor diyerek sistemini değiştiriyor.

Fakat sistemin geçmiş istatistiklerinde 2011 yılından başlayarak tam 1,5 yıl boyunca 2011 başındaki tepe noktayı geçememiş bir kz eğrisi var. Yani vatandaş demişki bu sistemin istatistiklerini beğendim 1,5 yıl en tepeyi geçememiş geçmişinde demekki gelecekte de böyle bir durumla karşılaşmayı kabul etmişsin. Gerçeğe bağlayınca daha ilk 6 ayda sistem değiştirmeye başlıyorsun ???

Hani bu sistemi beğenerek seçmiştin. Demekki istatistiklere üstün körü bakmışsın.

İnce eleyip sık dokumak gerekiyor GERÇEKÇİ sonuçlara odaklanın ve geçmişte o günü yaşıyormuş gibi düşünmelisiniz.

15 adet üst üste zararlı sinyal var geçmişte. Bunun farkında değil. Yarın sisteme parayı bağlıyor ilk 10 işlem zararla kapanıyor Başlarım böyle sistemciliğe diyor. E geçmişte 15 adet üst üste zarar etmiş bu sistem. Ha ben onu bilmiyordum oluyor sonra.

Herkes toplam getiriye odaklanarak hata yapıyor. Toplam getiriyi atın bir kenara Yıllık aylık getiri dağılımları nedir en uzun yatay da bekletme süresi nedir max dd ler nedir kayma ve komısyon ekleynce neler değişiyor.

Keşke çıkan istatistikleri gelecektede aynen üretse bu iş bu kadar basit değil ki.

Ben klasık bir cümlem var. "Sistemli tradeyi 10 kişiden 1 kişi yapabilir" Çok iddalı bir cümle yaşadıkça anlayacaksın niye böyle dediğimi algorıtmık trade işi kolay bir iş değil istatistik bilgisi psikoloji disipin isteyen ciddi bir iş. İki tane kesişim yaptırdım oho parayı kırdım. KOy bakalım onu gerçek hesaba süreçlerin ne kadarına dayanabileceksin. Sİsteminin üzerine oynuyorlar benim sistemimi biliyorlar demeye başlayacaksın.

Unutmadan istatistiklerde belli bir oranda sapma da olacaktır. örnegın 10,000 puan maxdd yarın burgun 15,000 olacaktır. Bunlarıda göz ardı etmemek lazım.