Gecen sene 6.50 den satacaktim. Uyuz ziraat mt si hocam dur ne satmasi yil sonu 8 9 demesi sonrasi ağzımın suyu akmis beynimde simsekler çakmıştı.. gel gör ki aç gözlüğünün sonu hem mevduat kaybi hem de dolar suan 5.67.. varin siz düşünün zarari..suan dolar 6.50x1.2= 7.80 olmaliki zararım çıksın
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
2 hafta önce 22,50 veriyordu. O en üst noktaydı arı hesap için. Genelde salı günü düşürürlerdi oranı bugün 19.50 olduğuna göre 300 baz puan desek...
Aynı şekilde 13 temmuzda vakıfbank bonoları 22,50 ile 22,75 iken. 26 Temmuz'da yani ppk sonrası itfa edilecek bonosu %20 basit faiz. Burada da 250-275 baz puan desek...
250- 300 arası düşüş olabilir diye düşünüyorum kendimce. Artık TL belli bir seviyede dengelenmiş görünümde, "döviz kazandırır" diye yerleşen algıyı biraz negatife çevirecek bir şekilde destekleyici adımlar atılması, temkinli indirimler önemli diye düşünüyorum.
Birde şu var; geçen yıl bu zamanlarda 17.75 politika faizi varken 22 civarına mevduat bağlanıyordu. Şimdi 24 politika faizi varken 19.50'ler konuşuluyor. Kavram karmaşası resmen.
Ben olsam Doları satıp Perşembe günü çıkmam,
Bence Ağustos Eylül döneminde Borsalar soluklanacak,
95 bandına geri gelecek gibi, Emerging Marketlerde döviz bir miktar yükselecek gibi, Eylülden sonra ise rüzgar tekrar ılımlı Borsaya dönecek ve 2020 Ocağa kadar 110-115 bandına yükselecek gibi.
Not dolarda değilim, %25 pörtföy Net Hisse ağırlığı %25 ten %5-10 arasında gedik GPG de tutup, %75 sıfır stopaj 23,85% ile devam ediyorum.
Döviz taşıyanlar için kritik bir dönem...karar sizin.
Yer İmleri