Sayfa 33/157 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 257 - 264 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by abdullaht Yazıyı Oku
    halkyatırım
    Şundan sordum. Örnekle anlatayım
    Elimde Petkim hissesi var toplam maliyeti 1250 TL (4,90 x 255 hisse). 40 kuruş brüt temettü dağıttı. 16 nisanda hesabıma 255 adet x net 0,34 = 87 TL yatırım hesabıma NAKİT olarak geçti.
    Oysa ben zannediyorum ki eğer istersem tercihe bağlı bu 87 TL nin hesabıma nakit olarak geçirilmesi yerine
    hisse maliyetim 87 TL düşürülsün ve elimdeki 255 adet hisse 1163 TL maliyetli olsun...
    Hani böyle bir durum var zannediyorum. Yanlış mı anlamışım maliyetten düşme olayını. Yani herkez benim gibi nakit mi alıyor
    Evet herkes nakit aliyor daha sonra normal alim yapbilirsin o para ile

Diger soyledigin gibi bir uygulama yok keske yapsalar iyi olurdu
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Evet herkes nakit aliyor daha sonra normal alim yapbilirsin o para ile

Diger soyledigin gibi bir uygulama yok keske yapsalar iyi olurdu
    anladım
    tekrar teşekkür ederim

3. Teknik temel karışık, buhur25 hisseleri
    istek olursa, bu şekilde günlük veya haftalık yayınlarım.

4.  Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
    Teknik temel karışık, buhur25 hisseleri
    istek olursa, bu şekilde günlük veya haftalık yayınlarım.
    teşekkürler

Bu portföyün %60 ı benim portföyün %60 ına denk

5.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Çimento hisselerini 2016/12 verileri ile kıyasladım. Oyak grubu başarılı, Sabancı fena değil gerisi de tabloda
    Yukarıdaki çalışma süper olmuş. Bu tür bir çalışma BIST Temettü (XTMTU) hissleri içinde mevcutmu.
    Eğer varsa yayınlamanızı rica ederim.
    Selamlar

6. Borsada genele bakarsak endeksin lokomotifi dediğimiz hisseler; bankalar, Tüpraş, Ereğli vb. çok çok iyi karlar açıkladılar. Hala daha kriz söylentisi yapanlar neye göre yapıyor anlamıyorum.
    Kriz geldi diyelim Hektaş 2 liraya mı inecek, Tofaş 20 liraya mı inecek, Tüpraş 40 liraya mı inecek vb.. inecekse de süper olur bol bol toplarım.
    Zaten son 2-3 senedir bilfiil krizdeydik aslında, artık biraz rahata erelim

7.  Alıntı Originally Posted by aunsalg82 Yazıyı Oku
    Borsada genele bakarsak endeksin lokomotifi dediğimiz hisseler; bankalar, Tüpraş, Ereğli vb. çok çok iyi karlar açıkladılar. Hala daha kriz söylentisi yapanlar neye göre yapıyor anlamıyorum.
    Kriz geldi diyelim Hektaş 2 liraya mı inecek, Tofaş 20 liraya mı inecek, Tüpraş 40 liraya mı inecek vb.. inecekse de süper olur bol bol toplarım.
    Zaten son 2-3 senedir bilfiil krizdeydik aslında, artık biraz rahata erelim
    bende anlam veremedim birileri habire endeksin düşeceğinden filan bahsediyor yanlız bilanco karlılıkları gayet iyi olan bir çok şirket görmekteyim.

Bilancosu saglam hisse aldıgınızda sırtınız yere gelmez bence.

En güzel örnegi aselsan orge mesela orge 4,7 kat getiri var son 3 yılda

endeks ise sadece 16,000 puan gidebildi.

vel hasılı fasa fiso
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. Endekse cok takılmamak lazım.

BIST-Banka sirketleri BIST'i sırtladığında benim ortak olduğum şirketler yerinde sayıyordu birkaç hafta önce.

Sonra BIST-Banka yerinde saymaya başladı BIST-100 duruldu. Benim portföy %5-6 yürüdü.

Belli olmuyor paranın nereye gireceği. ihtiyatli olmakta fayda var tabii ki.

Sayfa 33/157 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •