Tv de analistlerin çoğu bu dolarizasyon konusunu konusuyor, Arjantin örneğini vererek.
Şimdi vatandaş varlığını korumak için dolar alıyor, kendi vatanına düşmanca operasyon mu çekiyor.?
Üstelik aldığı dolar bankada hesabında, yani ekonominin içinde, yastık altında değil.
17 senede memleketi dilenci ülkeler sınıfına düşür, dış politikada her türlü düşmanlığı kazan, hiç biri senin hatan değil.
Öyle mi ?
Damat, o konuşmasında neden 17 yıllık başarımız diye cümleye başlıyor.
İnsanda biraz utanma olur.
Ben dolarda uzun suredir zaten cok iyimser degildim. Her kosulda ki o zaman FED ve ECB nin hamleleri yokken 6.50 uzerini beklemedigimi soylemistim, tabi bunlar geride kaldi.
Sorun artik ekonomik degil. Ne rezerv onemli ne de not indirimleri ne de tcmb bagimsizligi.
Turkiye artik baska bir ligde oynuyor ve buna gore fiyatlaniyor, tabi bolca spekulasyon yapiliyor fiyatlamalarda
Dolari yukari tasiyacak 2 etmen var iceride.
1. ABD ile olasi bir kriz
2. Erken secim dedikodulari
Disaridan ise bizi etkileyecek seyler sinirli duzeyde.
7 ay zaten geride kaldi. Onumuzde ki 2 ayda yaz sezonu vs
Ne olacaksa son 3 ayda olur. Aralik ayinda da yilsonu iyimserligi olusur.
-----------------
Bu Papaz olayı çok mu gerekliydi.
Adamın ne ajanlığı kaldı ne PKK lı olduğu.
Peki tamam, suçlamalar bunlar.
Mahkemede neden akladınız adamı ?
Piyasalar onumuzde ki 6 ayi coktan fiyatladilar. Bu fiyatlamalarin icerisinde FED ile ECB nin asiri guvercin olusu mevcut.
Eger bu taraflarda en ufak bir sahinlesme olursa bu dolara etki eder.
Yine piyasalar ABD ile hicbir sorun cikmayacagi uzerine fazlasiyla iyimser, surpriz seyler yine dolari olumsuz etkiler
Erken secim ihtimalini ise cok zayif goruyorum.
Yer İmleri