Sayfa 31/999 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Peki aynı parayla eurobond alsanız sonuç ne olurdu orada garanti kazanç var mı ?
    Bence çok güzel soru.

Ben şahsen yurtdışından aldığım kredi ile, Kanada borsasından aylık kar payı ödeyen hisseleri alıyorum.

Mukayese etmek için hala eurobond hakkında bir deneyimim yok.

En son 2000 lot ARX aldım.

https://www.stockwatch.com/Quote/Det...l=ARX&region=C

Ortalama maaliyetim 6.38 Cad.

Aylık 5 Canada centi veriyor.Yılda 60 cents.

Benim maaliyetime göre return % 9.4 net.

Bu kazanç üzerinden vergi, ignore edilebilir, çünkü yıllık kazancınız belli bir eşiği aşarsa, yıllık kazancınıza ilave ettiğiniz bu kazanç vergiye tabi.

Merak ederim, aynı değerde Eurobond alsam daha mı çok getirir.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bence çok güzel soru.

Ben şahsen yurtdışından aldığım kredi ile, Kanada borsasından aylık kar payı ödeyen hisseleri alıyorum.

Mukayese etmek için hala eurobond hakkında bir deneyimim yok.

En son 2000 lot ARX aldım.

https://www.stockwatch.com/Quote/Det...l=ARX&region=C

Ortalama maaliyetim 6.38 Cad.

Aylık 5 Canada centi veriyor.Yılda 60 cents.

Benim maaliyetime göre return % 9.4 net.

Bu kazanç üzerinden vergi, ignore edilebilir, çünkü yıllık kazancınız belli bir eşiği aşarsa, yıllık kazancınıza ilave ettiğiniz bu kazanç vergiye tabi.

Merak ederim, aynı değerde Eurobond alsam daha mı çok getirir.
    Guzel bir operasyon. Bence getiri cok iyi. Bunu bozma.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Guzel bir operasyon. Bence getiri cok iyi. Bunu bozma.
    1991 den beri TSX'le ilgiliyim, en iyi bidiğim konu bu.

Hani derler ya, en iyi bildiğin işi yap.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Acikcasi bunu hic dusunmedim o zaman. Basit dusunmustum. Ha benim kazancim su oldu. Ben paranin borclanarak biriktirilmesi gerektigine inanirim. Cekmis oldugum bu kredi tasarruf etmemi sagladi ve 3 yildirda catir catir yiyorum.

Yine bu yil benzer bir durum oldu ama bu kez akillanmistim. 150 bin eurom vardi ve bunu turkiye ye sokmaktansa yurtdisinda bir fona yatirmayi uygun buldum. 5 ayda 4 bin euroya yakin kazanc getirdi. Oysaki 2 ay oncesine kadar orada da isler hic iyi degildi hatta fondan cikmayi dusunuyordum ama ecb ile fed in hamleleri destekledi ve bende kendimi hedge etmis oldum. Bu fondan yillik yuzde 5 6 net geliri etsem mukemmel olur. Avrupada bu faizleri almak cok zor, adamlar utanmasalar para koydugumuz icin bizden faiz alacaklar.

Bir de zor zamanlar icin ayirdigim 30 bin euro yedek akcem var yurtdisinda. Parayi dagittim bu sekilde.

Son 4 aydir Turkiye de yasiyorum. Insanlar bana deli muamelesi yapiyor, herkes kaciyorken ben geri dondum. Onlari da anliyorum ama ben zaten 2011 den bu yana yaban ellerdeydim ve mental olarak yoruldum. Simdi burada diledigimi alabiliyorum, cok guzel bir evde yasayip, iyi bir arabaya binebiliyorum. Avrupada da bunlara sahip olursun ama Turkiye de ki rahatligi, herseye kolayca ulasma luksunu bulamazsin.

Belki benim yerimde baska biri olsa har vurup harman savururdu ama ben yokluk gordum. 18 yasimdan bu yana calistim, kendi imkanlarimla avrupaya gittim. Simdi geldigim konum beni mutlu ediyor.

Biraz konunun disina ciktigim icin kusura bakmayin. Su anda ankaraya gidiyorum otobusle ve yazmak iyi geliyor.

dostum hayatinin hatasini yapmissin , euro kazanip tl harcamak varken..
    bizim firmalarda bundan batti dikkatli ol..
    tl kazanip euro odemek zordur, zamaninda yalvardilar fransa icin bana, yok dedim illaki memleketim; ulkem..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

5. Ben carry trade işinden ne anladigimi anlattım arkadaşlar.
    Sonuçta adamda piyasaya dövizini sokmuş, yatırım yapmış.
    Ya zarar edecek ya kâr.
    Zarar ederse başkası kâr edecek.
    Kâr ederse başkası zarar edecek.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    dostum hayatinin hatasini yapmissin , euro kazanip tl harcamak varken..
    bizim firmalarda bundan batti dikkatli ol..
    tl kazanip euro odemek zordur, zamaninda yalvardilar fransa icin bana, yok dedim illaki memleketim; ulkem..
    Herhangi bir sey kazanip bir sey odedigim yok Savas. Su an takiliyorum oyle. Sabit bir isim yok. Serbest meslek.

7.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Ben carry trade işinden ne anladigimi anlattım arkadaşlar.
    Sonuçta adamda piyasaya dövizini sokmuş, yatırım yapmış.
    Ya zarar edecek ya kâr.
    Zarar ederse başkası kâr edecek.
    Kâr ederse başkası zarar edecek.
    Bence bu iş çok riskli bir seçenek.

Kime inanıp, güvenip te dövizini bu ülkeye sokuyor.

İyi kazanan iş adamları bile ülke dısına döviz taşırken ( örnek İnanlar İnşaat ) bu yatırım seçeneği, göze alınmayacak kadar çok riskli

- Konu disi -

Bence Turk Hava Yollarinin kendine ceki duzen vermesi gerek. Ben boyle simarik bir firma gormedim. Arkasinda devlet olmasi onlari rahat kiliyor. Bir firmayi bu kadar tekellestirmemek gerekli. Ornegin eskiden Ataturkten Adana ya onur air atlas jet ve thy ucuyordu. Simdi sadece thy ucuyor. Tabi boyle olunca adamlar 850 tl ye bilet satiyor.

Son zamanlarda dikkat ediyorum cok fazla sikayet aliyor thy. Benimde bir bilet islemim vardi ama internetten alamadim. Dun gittim ofislerine, rezervasyonumu gosterdim ve 500 tl daha fazla istediler. Dedim niye. Bizde fiyat bu dediler.

Orada dedim ki adama siz nasil olduda Turkiye nin en buyuk firmasi oldunuz hayret dogrusu. Bir alkis koptu etrafimda. Adamlar bilmisler bir geri bildirim baska bir sey yok. Geribildirim olusturda baksinlar. Onlar cevaplayana kadar ati alan uskudadir coktan gecmis olur.

Sayfa 31/999 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •