Nuta katılıyorum.
Stratejinizin içine zaman dilimi koymak yerine başka bir formulle bu işi yapın.
Sistem açılsın kapansın bunda sorun yok Benim wps 1 de açılıp kapanıyor ancak bunu sistematık halde yapmalısınız.
Mesela WPS1 Önceki haftalarda kendını kapattı son 2 hafta ise sistemler paso dayak yedi herhalde dayak yemeyen sıstem kalmamıştır. WPS1 Nakitte oldugu için parayı korudu. Ancak bunu zaman dilimine bağlı yapmıyor. Burada yayınladıgım sıstem ıse paso zarar yazdıÇünkü full açık çalışıyor.
Zaman dilimi ile bir kalıp bulmak çok zor. Ayın su günleri su saatlerde sistem kar üretiyor su tarihler ve su saatlerde sıstem zarar üretiyor diye bir istatistik elinizde varsa olur. Ben bu tarz zaman dilimine baglı stratejılerden olumlu bırsey cıkacagını sanmıyorum.
Bir hedef fiyat daha uygun olabılır şu kadar kazanırsam kapansın şu kadar zarar ederse acılsın gıbısınden.
Açılıp kapanma stratejısı veyahutta ters calıs stratejılerı dogru sekıllerde kurgulanırsa sistem getirileri müthiş artacaktır. Ancak bunu başarabilmekte bir okadar zor cunku her zaman doğru noktada açılacağının veya kapanacağını %100 olasılık çıkaran bır stratejı ben bulamadım. İllaki zarar yazıyorsunuz ha noluyor 300 yiyecekmişsin 100 yiyorsun 500 kazanacakmışsın 300 kazanıyorsun vesair.
Bu arada WPS3 son deneme test serverim ise Daha tutarlı işlem yapsın dıye farklı bır kurgu denıyorum. Herhalde son 2 aydır kapalı Daha yeni devreye girdi
Burayıda geçmişten itibaren okursanız LOT azaltmıyorum Ancak lot arttırıyorum;
İlk başta 1 lotla başladım baktım sistem dayak yedi biraz tasarruflarımı aktardım ve 2 lota cıktım dayak yemeye devam ederse şayet tasarrufumdan bır mıktar daha aktarıp 3 lota cıkabilirim. ancak zorunlu olmadıkça lot arttırmıyor buyuk bır geri çekilme olursa arttırıyorum. LOT azaltma kuralım zaten yok cunku ozman iş cok baska boyutlara gıdecektır. LOT azalttıgına pısman olma olasılıgın daha yüksek çünkü sistem totalde yukarı bır kar egrısı cızecektır.
Genel manada yukarı gıden bir hisse senediniz olsa arada ufak sarkmalar yaratıyor ancak cogunlukla yukarı gidiyor. Bu hissede bir mıktar lot satayım nasılsa aşağıdan alırım dersenız aşağıdan o lotları Koymadan hissenin daha yukarı çıkma olasılıgı %70
Hal böyle ise lot satmak veya azaltmak yerine eğer ciddi bir geri çekilme olursa LOt arttırma fırsatı olarak degerlendırırsınız. MANTIK AYNI
Yer İmleri