Alıntıdır:
Bir doların 50 kuruşa inmesi para piyasaları açısından zor değildir.Hatta bu merkez bankası tarafından kolaylıkla yapılabilir.
Nasıl mı? TCMB faizleri % 36 ya çıkarsın dolar hızla 50 kuruşa doğru 4 ayda iner.
Denklem bu kadar basit.Çünkü faizler %36 olunca dışardan müthiş bir sıcak para gelir.%36 faizli hazine bonosu alınır,borsadaki hisse senetleri alınır,arsa,bina ve diğer varlıklar yabancılarca kapışılır.Bu kadar yoğun döviz bozdurulması karşılığında dolar satan çok ,alan olmayacağından dolar hızla düşer. ve 4 ayda 50 kuruş olur.Ya sonra?
Sonra ne olur?Dolar düştüğü için ithal mallar ucuzlar.
Zaten tüketim açlığı fetişizme dönüşmüş Türkiyede herkes ithal mallara hücum eder.
İthalata dayanmayan ihracat malları üreten firmalar iflas eder.İflas eden firmalardaki çalışanlar işsiz kalır.
Bu firmaların arsa bina ve fabrika ları yabancılar kelepir fiyata satın alır.
İşsiz kalanlar, malını satamayan yerli üretici ve köylüler tarla arsa ve satmak zorunda kalır.
Hazine %36 faizi ödemek için limanları havaalanlarını barajlarını ,akarsuları yolları satar.
Böylece herşey yabancıların olur.Yetmediğinde IMF bütün vergi gelirlerine el koyar.
Türkiyeyi ele geçirmek için ordu göndermeye gerek kalmaz.
Her Türlü zenginliği,bankaları limanları tarlaları,fabrikaları akarsuları,suları yabancıların olduğu bir ülke bizim sayılır mı.?
Merkez Bankasının faizleri %36 ya çıkarma gibi bir niyeti yoktur.Ancak düşük kur yüksek faiz politikasında ısrar etmektedir.
Bu program devam ettiği sürece yukarıdaki senaryo dört ayda değil de 10 sene sonra gerçekleşecektir.
Yabancılar aptal değil,kurbağayı kaynamış suya atarsan ani refleksle zpılayıp kaçabilir,ancak su ılıkken atarsan suyu yavaş yavaş ısıtırsan hissetmez,farkettiğinde uyuşmuştur,hareket edecek hali KALMAZ VE HAŞLANIP ÖLÜR.
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
Yer İmleri