Sayfa 603/1013 İlkİlk ... 103503553593601602603604605613653703 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,817 - 4,824 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Once takas vardi.

Al tavugu ver 10 ekmek.
    2 kole erkek al ver inek.

Sonra bune yahu.

Altin gumus para.

Ilk parasal sistem.

Sonra yahu bu altin tasinirmi.

Al kagitpara bu kagit para = 100 altin para.
    Haydaaaa
    Bune oglumm.

Sonra cek geldi.
    Bu cek = 10000 dolar
    10000000 dolar.
    Yahu kagit bu.
    Evet.

Ama sistem degerli kiliyor.

Kagit yavvv.
    Bunlar bitti.

Digital para .
    Suadiyede ev 3 milyon tl.
    Odeme bankadan. Eft.
    Para yok ekranda. Ledler yaniyor.

Zaten banka denen sistem de.
    Full kontrol altinda.

Degeri degisir.
    Kitlenir.
    Kontrol altina alinabilir.
    Ulke icine girer disari cikamaz.
    Çin misir ukrayna azerbeycan
    Iran.

Usa bile.
    Biraz terso ol.
    Bak demokratik usa neye donusuyor.

Bitcoin ether dash o bu.

Full girilmez.
    Ama takip edilip.
    Biraz alinabilinir.
    1000 2000 dolarlik.
    Kotu olursa cikarsin.
    Kayip edersin.
    Iyi olursa guzel olur.

Su anda bircok ulkede fiziki alis veris yapiliyor.
    Istanbulda bile atm si gelmis.
    ;)

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. https://youtu.be/l8lpjYtsoW4

2ci Turkiye deeeeeee.

Dunyada 10 000 bitcoin atm var
    ;)

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

yurtdışından almak zorunda olduğum kitaplar, makine mühendisliği alt dallarından birisinden. iki kitap. amazon şöyle fiyat çıkardı.

570 kitapların fiyatı
    40 shipping
    254 gümrük vergisi depoziti

toplamda 864 tl.
    254 tl olan gümrük vergisinin bir kısmı iade edilebiliyor duruma göre (adı üstünde depozit) ancak net bir bilgi yok. net olan şey bir verginin olduğu, şu an kesilen oran %40 mertebesinde. internetten edindiğim bilgilere göre gümrük vergisinin %20 mertebesinde olduğu sonucunu çıkardım.

neresinden bakarsan bak tam bir skandal, bu ülkede olmayan bir kitabı yurtdışından alıyorum. hatta almayı planladığım kitaplar ülkenin batıyla karşılaştırıldığında yerlerde sürünen alanlardan birisinde. yani bu kitabı okuyacak bir kişi olarak burada "dolarda yükseliş kaçınılmaz" diyenlere karşı sahte milliyetçilik taslayan adamlardan daha fazla vatana hizmet yapacağım. ama kesilen vergiye bak .. yuhhh.

evet, bu basit ornek dolarda uzun vadede yukseliş neden kaçınılmaz a güzel bir ornek: pırlantaya vergi % 0 olsun ama bilimsel kitaba devasa vergi uygula. acınacak bir durumdayız.
    Son düzenleme : discretus; 07-05-2017 saat: 15:29.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yurtdışından almak zorunda olduğum kitaplar, makine mühendisliği alt dallarından birisinden. iki kitap. amazon şöyle fiyat çıkardı.

570 kitapların fiyatı
    40 shipping

toplamda 864 tl.
    254 tl olan gümrük vergisinin bir kısmı iade edilebiliyor duruma göre (adı üstünde depozit) ancak net bir bilgi yok. net olan şey bir verginin olduğu, şu an kesilen oran %40 mertebesinde. internetten edindiğim bilgilere göre gümrük vergisinin %20 mertebesinde olduğu sonucunu çıkardım.

neresinden bakarsan bak tam bir skandal, bu ülkede olmayan bir kitabı yurtdışından alıyorum. hatta almayı planladığım kitaplar ülkenin batıyla karşılaştırıldığında yerlerde sürünen alanlardan birisinde. yani bu kitabı okuyacak bir kişi olarak burada "dolarda yükseliş kaçınılmaz" diyenlere karşı sahte milliyetçilik taslayan adamlardan daha fazla vatana hizmet yapacağım. ama kesilen vergiye bak .. yuhhh.

evet, bu basit ornek dolarda uzun vadede yukseliş neden kaçınılmaz a güzel bir ornek: pırlantaya vergi % 0 olsun ama bilimsel kitaba devasa vergi uygula. acınacak bir durumdayız.
    bazen bazı kitapların torentlerde pdf leri olabiliyor . Bilginiz olsun

5. Alıntıdır:
    Bir doların 50 kuruşa inmesi para piyasaları açısından zor değildir.Hatta bu merkez bankası tarafından kolaylıkla yapılabilir.

Nasıl mı? TCMB faizleri % 36 ya çıkarsın dolar hızla 50 kuruşa doğru 4 ayda iner.

Denklem bu kadar basit.Çünkü faizler %36 olunca dışardan müthiş bir sıcak para gelir.%36 faizli hazine bonosu alınır,borsadaki hisse senetleri alınır,arsa,bina ve diğer varlıklar yabancılarca kapışılır.Bu kadar yoğun döviz bozdurulması karşılığında dolar satan çok ,alan olmayacağından dolar hızla düşer. ve 4 ayda 50 kuruş olur.Ya sonra?

Sonra ne olur?Dolar düştüğü için ithal mallar ucuzlar.

Zaten tüketim açlığı fetişizme dönüşmüş Türkiyede herkes ithal mallara hücum eder.

İthalata dayanmayan ihracat malları üreten firmalar iflas eder.İflas eden firmalardaki çalışanlar işsiz kalır.

Bu firmaların arsa bina ve fabrika ları yabancılar kelepir fiyata satın alır.

İşsiz kalanlar, malını satamayan yerli üretici ve köylüler tarla arsa ve satmak zorunda kalır.

Hazine %36 faizi ödemek için limanları havaalanlarını barajlarını ,akarsuları yolları satar.

Böylece herşey yabancıların olur.Yetmediğinde IMF bütün vergi gelirlerine el koyar.

Türkiyeyi ele geçirmek için ordu göndermeye gerek kalmaz.

Her Türlü zenginliği,bankaları limanları tarlaları,fabrikaları akarsuları,suları yabancıların olduğu bir ülke bizim sayılır mı.?

Merkez Bankasının faizleri %36 ya çıkarma gibi bir niyeti yoktur.Ancak düşük kur yüksek faiz politikasında ısrar etmektedir.

Bu program devam ettiği sürece yukarıdaki senaryo dört ayda değil de 10 sene sonra gerçekleşecektir.

Yabancılar aptal değil,kurbağayı kaynamış suya atarsan ani refleksle zpılayıp kaçabilir,ancak su ılıkken atarsan suyu yavaş yavaş ısıtırsan hissetmez,farkettiğinde uyuşmuştur,hareket edecek hali KALMAZ VE HAŞLANIP ÖLÜR.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

570 kitapların fiyatı
    40 shipping

toplamda 864 tl.

Keyif için gezen domuz yemeyen ama domuz gibi yiyenlerin lüks yatlarına Mazot 1.80 TL

Üreten alın teri akıtan sürünen çiftçiye Mazot 4.40 TL

Domat 8 TL......
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

7.  Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    Keyif için gezen domuz yemeyen ama domuz gibi yiyenlerin lüks yatlarına Mazot 1.80 TL

Üreten alın teri akıtan sürünen çiftçiye Mazot 4.40 TL

Domat 8 TL......
    Domates 3 TL olacak.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Sayfa 603/1013 İlkİlk ... 103503553593601602603604605613653703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •