Yazmaya değmez ama yazmazsamda kafamda kalacak huzura eremeyeceğim.
USD nin 2TL lerde olduğu, şirketlere bolca ucuz kredinin bulunduğu dönemde, halkın yanında ülkedeki dev şirketlerde kredi borcuna hücum ettiler. Bolca kredi alıp yatırımlar yaptılar.
Derken elin parası ile hovardalık dönemi bitti. USD oldu 6 TL ve gırtlağa kadar borç üstüne dünya krize girdi, yurtdışı talep azaldı, yurtiçi talep azaldı.
Nooldu.
Şirketlerden birer birer düşenler oldu.!
Hangi şirketler düşüyor.?
Bolca döviz borcuna batanlar.
Bunlardan hangileri ilk düşüyor ve yere çakılıyor.?
Yurt içi hiç üretmeden, tamamen ithalat ile iş yapan ve doviz kredi borcuna batanlar.
Bunlardan biri ferit şahenkin doğuş grubu. Şu garanti bankasının eski sahibi ve volkswagen grubu otomobilleri(volkswagen, porsche, audi, seat, skoda, bentley, bugatti, lombarghini, Scania, NTV, star) ithal eden yahudi.
Borç bolluğu döneminde Tr de ve tüm dünyada büyük hızla şirketler kurdu yatırımlar yaptı. Oteller restoranlar eğlence sektörü. Borç dağlar kada gelirde var ancak dünya krize girip USD 6 yı geçince adam kıç üstü oturdu.
Şimdi ne yapıyormuş. Bolluk döneminde servet yaptı, zora düşünce servetini YURT DIŞINA KAÇIRMA ÇABASINDA. 7 milyar dolar deniyor. Bu milyar dolarları yurt dışına kaçırıp, devletten batmamak için yardım istiyor. Borçlarının tamamını ödeyecek parası var.
ödemiyor, çalışanın vergisini istiyor.
Bolluk döneminde kazanırken halka verdinmiki, şimdi halktan istiyorsun.?
ülker grubuda bolca yatırım yapıp borca girenlerden. Onlarda zora düştü. Ancak ülker grubunun yurt içi üretimide çok fazla. O sebeple, yurt içinde hiç üretmeyen yahudi ferit şahenk gibi dibe çakılmadı. Zor duruma düştü. Ancak oda halkın cebine elini daldırdı, devlet aracılığı ile çalışanın sırtına çıktı.
kazanırken servet yapanlar, zora düştüklerinde hemen çalışanın sırtına çıkmak istiyorlar. Sen bolluk dönemi servet yaparken ne verdinki halka, şimdi istiyorsun.?
yahudileri biliyorumda ülker i bilmiyorum. devleti yandaş olarak söğüşlediklerini biliyorumda, halka ne verdiler bilmiyorum o sebeple ağır yazmadım ülker hakkında. Yurt içi üretimleride var. Yinede bu durum suçu sıfırlamaz.
her neyse yaw... işime bakayım, çok vakit kayvettim.
Son düzenleme : alicemal; 04-09-2019 saat: 11:32.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri