evin icinde kiraci varken satiliga cikarirsak yapmamiz gereken bir sey varmi?
Kiraci evde 1 seneyi geckin oturuyor
Ilk girdiklerinde kontrat yaptik ama muteakip yillarda yapmadik anca telefondan yeni kira artisini falan konustuk o kadar.
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
evin icinde kiraci varken satiliga cikarirsak yapmamiz gereken bir sey varmi?
Kiraci evde 1 seneyi geckin oturuyor
Ilk girdiklerinde kontrat yaptik ama muteakip yillarda yapmadik anca telefondan yeni kira artisini falan konustuk o kadar.
Satış kararınızı hem nezaketen, hem alıcıların evi görmesi için randevu almak gerekeceğinden, kiracınıza mutlaka bildirin. Kontratınızın geçerli olduğunu, yeni ev sahibinin ancak kontrat bitiminde kirayıcı çıkarabileceğini ve süreci kiracınızın haklarını gözeterek yöneteceğini bldirin. Siz bu şekilde makul davranırsanız, kiracınız da makul davranacak ve randevulara izin verecektir. Kiracıdan habersiz satışa çıkarıp, emrivaki yaparak evi göstermeye başlarsanız süreç zorlaşır ve etik olmaz.
Kiracı otururken daire satmak akla ziyan. 1. Kiracı zaten 1-2 yıllık. en ucuz ev taşımak şu anda 3-4 bin lira. Yazıktır.
2. Bizzat yaşadığım olay ; 6 yıllık kiracının rızasını alarak ( satıldığında çık derseler taşınma masrafların bana ait diyerek ) satışa çıkardığım daireyi , her müşteriye kötülemiş. Oysa en güzel daireydi. Sonunda bir banka müdürü müşteri alıcı olduğunda bana aktarmıştı. '' efendim kiracınız daireyi sürekli kötüledi. Ben de o halde neden taşınmadın da oturuyorsun ki dedim. O zaman benimle almam durumunda çıkarmamam için pazarlığa girdi'' demişti.
Hemen adamın çıkışını verdim. Taşınma masrafını karşıladım ve evi boşalttırdım. 10 günde satılmıştı.
Siz gayrimenkul işi yapıyorsunuz sanırım sürekli bir alım satım yazınız varda merak ettim
Yok emlakçılık yapmıyorum. Zaten istesem de yapamam. Şimdi emlakçı varsa bana kızacaktır ama dürüst çalışanları tenzih ederek söylersem ; %80 i yalan ve kandırmaca üzerine çalışıyorlar gibi. Bu nedenle ben piyasada iş yapamam.
Her gittiğim şehirde mutlaka oturacağım bir daire satın aldım, şehir değiştirdiğimde satabildiğimi sattım, satamadığımı kiraya verdim. Tam 16 al-sat işlemim olmuş. Benim hikayem çok uzun.
Kafayi yedim
Danimarka'da konut kredisi aliyorsun faizi sen degil banka sana oduyor yani eksi faizli konut kredisi
https://www.marketwatch.com/story/a-...-us-2019-08-12
750 bini olan adam zaten şu ana kadar ev almadıysa o paraya akıllı adamdır. Akıllı parada gidp emlağa yönelmez. 2500 tl kira diyorsun niye bir çırpıda 30 yıllık kirayı peşin versin? Zaten adamın o kadar yaşayacağının garantisi yok. Ee 20 - 30 yaşındaki milleniallar da para yok . Üzülerek söylüyorum eğer koyduğunda 1 ay içinde satılmıyorsa evinin değeri o değildir. Sen deneme amaçlı düşür evinin fiyatını 1 ay içinde satılıyorsa o zaman gerçek fiyatını bulmuş olursun. Bana göre o ev 400 den fazla etmez. Ben 400 den fazla vermem ki şu an 400 bile vermem. Parasal genişlemede para mecburen emlağa aktı. O yüzden fiyatlar yüksek ama hiç makul değil. Devlet emlak fiyatlarına anormal vergiler getirecek göreceksin 2. evi olanlar yandım anam diyecekler. Yatırım amaçlı ev alanlar 3 kirayı vergiye verecekler sen asıl o zaman göreceksin emlak fiyatlarını 20 bin dolarlara düşecek şu an 50 bin dolar olan evler.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Yer İmleri