Sayfa 8/937 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon
Arama sonucu : 7495 madde; 57 - 64 arası.

Konu: ISKUR - İş Bankası Kurucu

1. Son haftalarda meclis gündemi konuşulmaya başlar

2. Bankanin yuzde 40ina sahip bir vakfin kurucu kurulunda söz hakki olmamasi gerekir. Cunku bu yapinin isctr si var bu kurucu mantigina terstir. Munzamin söz hakki tek kiside. Kurucu kurulunda yuzde 40la istedigi karari alabiliyor. O zaman kurucu temettu sinirlamasi tek kisinin karariyla alindigi ortaya cikiyor. Gercek kurucu ortaklari boylelikle yillarca magdur edilmiş. Sona gelindi. Hayırdır diyecek bir güç olmaliydi. O güçte hazine olacaktir. Bizimde destegimiz gerekecek. Bakarsiniz hazineye gectikten sonra tek tek olusturulucak kurucu kurulu toplantisina katilacaz. Belkide bir degisiklikle munzamin kurucu hisse sahipliginde cikarci davranabilecegi soz konusu oldugundan oy hakki kisitlanabilir. Hani kendileri de kurucu ortaklarina sinirlama getirdiler ya 👍 tekrarliyorun Kangırta kangırta alinacak bu hisseler. Cani aciyacak varsa da artik kusura bakmasin. Bugune kadar kurucu ortaklarinin nemalari kesilmiş neticesine katlanacaklar

Sıyası konjuktürde bu topıc bağlamında olumsuz Her hangı bır gelışme olduğunu görmüyorum ,CHP ıle ıktıdar arasında olan sürtüşmeler
    karşılıklı atışmalar son tahlılde bıze yarar kanaatındeym ,bunun örneğınıde 1 ay önce 2 kere yaşadık ,CHP üzerınden gelen saldırılara ktıdar sözcülerı IŞ bankası üzerınden cevapladılar ,Eğer bu topıc ıle kurucu ve A topıclerınde sıyaseten bır okuma yapılacaksa bana ğöre şöyle olmalı, mağdurıyetımızı gıderecek her açıklama ve adım nerden ğelırse ğelsın olumlu ve ıyıdır ,mağdurıyetımızın devamını arzulayan her açıklama ve adım kötüdür .dolayısı ıle bızım de durmamız gereken yer bırıncının yanıdır ,ama ben şu partılıyım, bu partılıyım dersen, bu partı benım tuttuğum partı ben ona karşı olamam dıye bakarsan ,tecavüzcüsüne aşık olmuş olan kız durumuna düşersın de haberın olmaz, bunu özellıkle yazdım çünkü bu saydığım topıclerde var böyle tıpler.

Konun dıllendırılmesı ve çözülme ıhtımalının ğörülmesı üzerıne, borsadakı kağıtlard,a bunu satın alarak ,yıllardır oldukları yerden bu fıyatlara geldıle,r yanı bu satın alındı, fıyatlandı, artık yukarı tekrar bır hareket ıçın mutlaka somut bır adım gerekıyor, buda tasarının meclıse gelmesı veya bankanın kendısının holdınğleşme +ımha ıçın(bana göre bu kağıtlarda ımha kağıtların yenıden değerleme sonrası ışc ıle değıştırılmesıdır, başka türlüsü vasıyet nedenıyle mümkün değıldır) harekete geçmesı ıle olur, bunlardan bırını veya ıkısını bırden sabırla bekleyeceğız ve hıç olmadığımız kadar da yakınız bu olaylara...

5.  Alıntı Originally Posted by ismail82 Yazıyı Oku
    Konun dıllendırılmesı ve çözülme ıhtımalının ğörülmesı üzerıne, borsadakı kağıtlard,a bunu satın alarak ,yıllardır oldukları yerden bu fıyatlara geldıle,r yanı bu satın alındı, fıyatlandı, artık yukarı tekrar bır hareket ıçın mutlaka somut bır adım gerekıyor, buda tasarının meclıse gelmesı veya bankanın kendısının holdınğleşme +ımha ıçın(bana göre bu kağıtlarda ımha kağıtların yenıden değerleme sonrası ışc ıle değıştırılmesıdır, başka türlüsü vasıyet nedenıyle mümkün değıldır) harekete geçmesı ıle olur, bunlardan bırını veya ıkısını bırden sabırla bekleyeceğız ve hıç olmadığımız kadar da yakınız bu olaylara...
    Sayın ismail82, Size hak vermekle birlikte konu aslında dahada karışık. Vasiyete uyulmama durumuda var. Açıkcası hükümetin nereden vuracağını ben kestiremiyorum. Meclise gelmesini sabırla bekliyoruz. Saygılar

6. Aranıza yeni katılmakla birlikte uzun zamandır yorumlarınızı okuyorum ve bilgileniyorun.Bende yaklaşık 10 yıldır bu hisseyi elimden geldiğince biriktirdim.Sayı vermek istemiyorum ama kendime göre hatırı sayılı hisse var elimde.Çıkardığım sonuç ve aldığım karar bu hisseleri imhaya kadar hiç bir şekilde satmamak yönündedir.Tekrar selamlar

Alıntı Originally Posted by Zoga Yazıyı Oku
    Sayın ismail82, Size hak vermekle birlikte konu aslında dahada karışık. Vasiyete uyulmama durumuda var. Açıkcası hükümetin nereden vuracağını ben kestiremiyorum. Meclise gelmesini sabırla bekliyoruz. Saygılar
    Vasıyete ,evet uyulmama durumu var, ama CHP nın ış bankası yönetım kuruluna ataDığı üyelerın yapılan kısıta sesSIZ kalarak bu mağdurıyete ortak olmasıyla var ,hemde vasıyette açıkca mıras kalan hısselerın hakkının korunması amacıyla soz konusu hısselerın temsılıyetı onlara verılmışken, alenen bu görevlerını yerıne getırmedıler,ayrıca zaten kısıtlanmış temmettunun gene vasıyet gereğı verılmesı gereken TDK ve TTK ya vermedıler .Bu ıkı olay bıle hısselerın temsılıyetının CHP den alınıp hazıneye verılmesı ıçın yeterlıdır, dığer haklı olan arğümanlara ğırmıyorum bıle.....

8. Vasiyet için hukuki devamlılık şarttır.
    Bugünkü CHP vasiyetin bırakıldığı CHP değildir.
    Atatürk moral ve güven olarak kendi kurdurduğu partiye bu vasiyeti bırakmıştır .
    Bugünkü CHP nin Atatürk tarafından kurulduğunu kimse iddia edemez.
    Atatürk’ün kurduğu CHP ile bugünkü CHP arasında siyasi -ideoloji devamlılık bulunabilir .
    Ama hukuki devamlılık açısından bunu kabul edecek dünyada bir adalet kurumu/ mahkemesi bulamazsınız.
    Bugünkü CHP çaresizdir kurucuları ve hukuki zemini başkadır.
    Atatürk’ün vasiyet bıraktığı CHP bu CHP değildir!

İşte burdan vuracaklar ve CHP buna karşı bir argüman vede hukuki dayanak gösterememektedir.

Saygılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 8/937 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •